Ticker

6/recent/ticker-posts

Jatuh Hati dengan Bunga Kering, Cantik Pulak Buat Hiasan

Jatuh Hati dengan Bunga Kering, Cantik Pulak Buat Hiasan | Mulanya, rak dinding dekat rumah sewa ciksun ni tersusun pokok-pokok indoor. Sebelum ditukar dengan bunga kering, ciksun letak English Ivy, Njoy Pothos dengan Spider Plant kat sini. Tapi diorang macam tak berapa gembira, mungkin kurang cahaya, jadi tak berapa nak sihat.

Jatuh Hati dengan Bunga Kering, Cantik Pulak Buat Hiasan

Maka, ciksun tukar dengan bunga kering ni. Beli bunganya beberapa tangkai setiap satu dekat shopee. Bunga kering ni lagi best dari bunga palsu sebab ada baunya lagi bersisa. Ciksun pilih lavender as main flower, memang wangi sangat bau dia. Selebihnya tu wheat grass, bunny tail (Hare's tail) dengan bunga Caspia Pistachio Violet untuk memeriahkan suasana di hari raya 😆

Sekarang ni pun ada pengantin suka pakai bunga kering ni sebagai hand bouquet. Kalau tempah yang dah siap, reganya boleh menjangkau 3-4 kali ganda dari beli sendiri dan ikat guna riben. Jadi, para bakal pengantin, boleh lah survey dari sekarang kot la nak buat bunga kering sebagai jambangan. Ciksun beli kat SINI.

Ok bye!

Post a Comment

14 Comments

  1. Suka tengok hiasan bunga kering macam ni. Kalau tengok filem atau drama omputih, mesti ada hiasan gini dalam rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhh haah kann..nanti nak beli baby's breath pulak 🤭

      Delete
  2. hehehhe... bunga kering ke bunga pelesu apatah lagi bunga idup, mmg bukan jiwa ar... takat tgk gitu bole lagi ar hehehe

    ReplyDelete
  3. Cantik kan bunga kering ni. Kekacang beli juga di Hinode Shop utk bubuh dalam balang. Ada gift box dpt dr hadiah pun saya kutip bunga hidup. Hehehe

    ReplyDelete
  4. akak ada nampak di tiktok orang buat gubahan dengan bunga kering... cantik betul

    ReplyDelete
  5. Bunga kering ni memang trend beberapa tahun kebelakangan ni, tapi kena rajin jaga, kalau tak berhabuk.

    ReplyDelete
  6. mmg cantik bunga kering ni ciksum

    ReplyDelete
  7. Akk pun suka bau bunga@ daun kering :)

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. ala² di pinterest mun makei bunga kerin as deco

    ReplyDelete
  10. suka tengok hiasan daripada bunga kering ni

    ReplyDelete
  11. cantiks...saya beli baby breath..yg color2 ni tu. comei gak.

    ReplyDelete
  12. Suka dried flower. Buat flower bouquet cantik. Saya ada cotton flower, bunny tail dan baby breath. Oh ya, daun eucalyptus pun ada..bau mint macam tu.best jugak. Asalnya baby breath dan eucalyptus saya beli fresh..dah kering pun cantik :)

    ReplyDelete
  13. Wah! Nampak menarik ek! Bunga kring ada bau wangi.tu yang best....leh try jugak la..tq info

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com