Pokok Durian Tengah Berbuah

Pokok Durian Tengah Berbuah

Pokok Durian Tengah Berbuah | Alhamdulillah, semalam ciksun da sampai ke kampung halaman suami dekat Pokok Sena, Kedah Darul Aman. Berkesempatan untuk berbuka puasa bersama keluarga mertua. Siap sambut birthday adik ipar ciksun sekali, buat surprise untuk dia. Kebetulan sangat dia balik lambat malam tadi, jadi memang semua da tunggu untuk surprisekan dia. Hihi.

Then pagi ni sebelum gerak balik KL, jenguk-jenguk pokok durian kat tepi rumah ayah, meriahhh sungguh buah durian tahun ni. Penuh atas pokok, tak sabar sungguh nak tunggu musih durian luruh nanti. Rasanya tak lama je lagi tu. Mudah-mudahan raya haji nanti ada lagi baki duriannya 😂

Pokok Durian Tengah Berbuah

Pokok Durian Tengah Berbuah

Pokok Durian Tengah Berbuah

Pokok Durian Tengah Berbuah

Pokok Durian Tengah Berbuah

Ni ciksun da gerak balik KL. Plan asal nak gerak lepas berbuka, tapi terpaksa tukar awalkan sebab suami ada urusan dekat Alor Setar tengahari tadi. Dari Alor Setar, kitorang terus gerak ke KL.

Doakan moga selamat sampai.

Post a Comment

4 Comments

  1. Nanti dah berbuah bolehlah ajak aku balik kampung ekkk :p

    ReplyDelete
  2. perghhh byk nya buah diaa....
    ni agak2 raya dah ada yg gugur tak eh?

    ReplyDelete
  3. Perghhh! Nice!!!! Doyan dah berbuahhh! Makan sepokok tuhlah! Haaahaa

    ReplyDelete
  4. Seronoknya balik kampung. Bertambah tambah seronok kalau balik musim buah nanti kan. Untung sangat ada pokok durian sendiri.

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com