Jom Cuba Menu Italy with a Local Twist di TOSCA, Doubletree by Hilton, Johor Bahru

Jom Cuba Menu Italy with a Local Twist di TOSCA, Doubletree by Hilton, Johor Bahru

Jom Cuba Menu Italy with a Local Twist di TOSCA, Doubletree by Hilton, Johor Bahru | Tosca DoubleTree by Hilton Johor Bahru telah menghidupkan semula menunya dengan varieti berasaskan tumbuhan yang sihat, pilihan bebas gluten dan "dry-aged meats" yang berkualiti untuk pengalaman menjamu selera asli yang tiada tandingan.

Kat Tosca ni, diorang buat semua menu yang segar dari scratch menggunakan bahan-bahan tempatan bermusim. Dengan 80% daripada menunya disusun menggunakan bahan-bahan sumber tempatan dan mampan, restoran gaya trattoria ni mengambil pendekatan yang lebih mampan dengan menyokong sepenuhnya komuniti petani tempatan.

Jom Cuba Menu Italy with a Local Twist di TOSCA, Doubletree by Hilton, Johor Bahru

At the heart of good food is the quality of the ingredients. With this refreshed menu, we hope our guests enjoy authentic Italian cuisine made with the very best of what our land and sea have to offer – from the freshest catch of seafood to the vegetables plucked fresh from our farms.

Locally grown food creates important economic opportunities, provides health benefits, and helps to reduce environmental impact. Hence, we have included vegan-friendly dishes as well in this menu. Utilizing local produce also helps bring the community together and gives people the opportunity to make a difference, in line with Hilton’s Travel With Purpose initiative. - Chef Hassan Mohammed, Executive Chef of DoubleTree by Hilton Johor Bahru.

Dengan strategi Travel with Purpose Hilton, diorang kekal komited sepenuhnya untuk mengurangkan kesan alam sekitar sebanyak separuh dan dua kali ganda pelaburan impak sosial menjelang 2030.

Di Tosca, para pengunjung dijemput untuk menerokai menu baharu yang menampilkan pasta segar bebas gluten, "dry-aged meats" seperti A5 Waygu dan hidangan vegetarian yang dibuat menggunakan bahan-bahan terbaik dan segar.

Beberapa hidangan yang mesti dicuba pada menu baharu termasuklah oven-roasted local giant sweet water prawns, fisherman’s soup (local seafood selections), Tosca’s signature Wagyu beef burger, dan fresh pizza. Beberapa pilihan vegan yang tidak boleh dilepaskan termasuklah the pan-fried Gnocchi, Fettuccine Aglio e olio, black quinoa with cherry tomatoes, dan banyak lagi. Turut ditampilkan dalam menu baharu adalah Kid’s Menu yang diperbaharui termasuk pasta khas mereka dan pilihan piza.

Jom Cuba Menu Italy with a Local Twist di TOSCA, Doubletree by Hilton, Johor Bahru

Jom Cuba Menu Italy with a Local Twist di TOSCA, Doubletree by Hilton, Johor Bahru

Jom Cuba Menu Italy with a Local Twist di TOSCA, Doubletree by Hilton, Johor Bahru

Jom Cuba Menu Italy with a Local Twist di TOSCA, Doubletree by Hilton, Johor Bahru

Jom Cuba Menu Italy with a Local Twist di TOSCA, Doubletree by Hilton, Johor Bahru

Jom Cuba Menu Italy with a Local Twist di TOSCA, Doubletree by Hilton, Johor Bahru

Jom Cuba Menu Italy with a Local Twist di TOSCA, Doubletree by Hilton, Johor Bahru

Jom Cuba Menu Italy with a Local Twist di TOSCA, Doubletree by Hilton, Johor Bahru

Jom Cuba Menu Italy with a Local Twist di TOSCA, Doubletree by Hilton, Johor Bahru

Ciksun dah cuba menu-menu dalam gambar ni, my top three favourites adalah Wagyu Beef Burger, Mud Crab, dan juga Scottish Salmon. Memang sedap sangat sampai tambah dua kali. Haha! Burger tu patty dia ikhlas betul rasa daging wagyu tu. Lagi dua tu, jarang-jarang sekali ciksun nak suka menu ketam dengan salmon tau! Ciksun suka rasa soft shell crab yang digoreng rangup, cicah dengan Pesto. Fuhhh! Ke dasar laut perginya! Salmon tu takde langsung bau hanyir, sos dia tu pun sedap! Dihidangkan dengan Wild Rice kaler hitam, macam beras hitam Sarawak. Hehehe. Korang kena cuba tau tiga menu ni!

Nah ciksun share juga harga menunya. Klik je gambar untuk besarkan.

Jom Cuba Menu Italy with a Local Twist di TOSCA, Doubletree by Hilton, Johor Bahru

Tosca Italian Trattoria yang terletak di tingkat 13 hotel Doubletree by Hilton Johor Bahru ni menawarkan pemandangan Selat Johor yang menakjubkan. Tosca menawarkan makanan Itali desa yang disediakan dengan bakat kontemporari untuk makan tengah hari dan makan malam.

Korang boleh menjamu selera di dalam restoran yang elegan, atau menikmati hidangan di kawasan terbuka di tepi kolam renang. Wood-fired specialtis dan meja antipasto yang luas adalah ciri popular restoran Tosca ni. Bilik makan peribadi juga disediakan - sesuai untuk makan malam istimewa atau makan tengah hari perniagaan yang santai dan intim. Tosca beroperasi seperti berikut:

Hujung Minggu
Makan Tengahari 12 - 2 petang
Makanan Ringan 2 - 5 petang

Setiap Hari
Makan Malam 6.30 - 10.30 malam

Untuk maklumat lanjut, hubungi +607 268 6868, email JHBDT_FB@hilton.com, atau kunjungi laman web www.takeus-home.com / www.eatdrinkhilton.com.

Post a Comment

2 Comments

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com