Ticker

6/recent/ticker-posts

Kerja-kerja Perparitan Depan Rumah

Kerja-kerja Perparitan Depan Rumah | Dah seminggu lebih sebenarnya kerja-kerja tukar longkang parit kat taman ciksun ni. Baru minggu lepas sampai area depan rumah. Jenuh la semua jiran tak dapat nak parking kat seberang jalan. Sebab jengkaut nak masuk lorong depan rumah buat kerja-kerja mengorek longkang lama. So, kena alihkan segala halangan yang boleh melambatkan kerja jengkaut tu. Masalahnya, ade dalam dua tiga jiran siap bina parking merentas parit. Terpaksa la korbankan parking kereta tu sebab jengkaut nak korek longkang lama.

Kerja-kerja Perparitan Depan Rumah

Ni jiran sebelah rumah ciksun punya parking. Pandai dia kawtim dengan pihak jengkaut, korek longkang kat lantai parking je. Bumbung tak payah bukak ๐Ÿ˜‚ Tapi tu lah, bila ingat balik masa memula buat dulu, banyak jugak kan berabis duit nak menyimen tu. Terpaksa la korbankan. Ikutkan, memang tak boleh pun ubah sesuka hati area longkang tu. Siap buat parking berbumbung lagi. Kena la redha.

Moga cepat la siap kerja-kerja perparitan ni. Kereta da macam hape kena habuk-habuk tanah kuning. Kena tunggu da setel nanti baru boleh basuh kereta. Kalau tak, rugi aje basuh, nanti kotor balik. Parking lorong pun kene berebut dengan jiran-jiran. Huhuhu.

Post a Comment

3 Comments

  1. Eh eh eh.. boleh pulak mintak tinggalkan bumbung tu ya.

    ReplyDelete
  2. Takut lekak ya sidak PBT datang check kerja korek parit ya pas ya still kena robohkan juak.

    ReplyDelete
  3. kalau uncle sah sah selfie depan tu....

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions. Any comment with link(s) will be deleted to avoid spam.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com