BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, February 19, 2011

FF Kena Hack!


Huh! Baru kejap tadi saya gembira dia jatuh hati! Tiba-tiba dapat berita sedih...

Blog FF kene hack! Sape yang buat? Adehh... Bahayanya macam ni. Kesian lak kat dia. Hadoi... Macam-macam lah dunia blog ni... Takleh nak tengok dunia blog aman damai? Huhu...

Ade sape-sape tau macam mana nak setelkan masalah hackers ni?

Cuba jenguk blog FF kat SINI. Agak seram sikit...

*tadi la...sekarang dah, ok...alhamdulillah..;)

Siyes kalut semua orang tengok page FF jadik gitu. Hoho~ nak printscreen takleh! Dah dia terer hack, mesti tak bagi printscreen punye~ FF kate mungkin sebab isu-isu Mesir banyak sangat dalam tu...erk!

Hurm... agak-agak, kalau blog ni kena hack, cane lak ye...T_T


ENTRY CAMBEST KALI NI TAKDE...

entah, butang print screen tak dapat guna lak...adakah angkara hackers tadi? -_-"




26 comments:

Woofer Storm said...

cian dia...mcm mna leh jadi macam tu,hrp blog otai ni ok laa..ermmm sbr^^

... said...

as salamm..
tak ingat layout beliau yang mana satu. yang ni ke? kalau boleh masuk dashboard, tengok kat header properties. mana yang nampak macam banayk '!%&$'.
tak tahu masalah yang macam mana. kalau bukan page yang tadi ni. ni kes redirecting page. kalau tu, pegi report kot blospot. lepas tu clearkan template. lepas tu, pergi kat setting, tang basic, set semuaya ke NO. dan MULA EDIT.KALAU BOLEH MASUK DASHBOARD. KALAU TAK BOLEH, REPORT KAT BLOGGGER HELP, bagi detail, set retrive pass ka email yang guna untuk daftar tu.

rasanya ni kes redirecting. kalau setakat yang ni, ubah pada properties dalam header

... said...

hack tu, ada macam2. kena la nyatakan.
kalau tak nyatakan apa yang jadi, macam mana nak setel kan? huhu..kena rujuk masalah yang timbul.baru dapat fikirkan penyelesaian.

udin said...

a'ah.. BL pon ada g singgah blog brader FF tadi.. kesian gak kat dia.. hurm..

Sunah Mohammad said...

@Woofer Storm

dah ok dah~ :)

Sunah Mohammad said...

@...

sebab tu lah suh jenguk situ..

Sunah Mohammad said...

@udin

takpe BL~ da ok da, siap jerit2 keliling SB nun..:D

ops, FF jangan marah kalo baca..:p

Mr. Swift said...

Ohh dah Ok eh? :D

... said...

oh..kes redirecting page..
ingatkan apa tadi..mujurlah tak jadi apa2.tapi kena tengok dalam template.walaupun tak ada dah, tapi saki baki script tu, kena jejak.sebab tak mustahil kena sekali lagi.lagipun, kalau dah kena sekali, takut script yang tidak dikehendaki tu, ada, kumpul maklumat untuk serangan kali kedua. tapi bila tengok page tadi, tu fahaman syiah..er..perang.ingatkan faizal ajak perang. haa..ada idea nak menulis pasal hack.pasal id. ramai tak perasan sebenarnya.tapi ia sesenang tu nak kacau bilaukan dunia blog. tapi tengok laa..banyak entri tertangguh. menjawad isu terkini.huu..sunah, kamu pun pergi cek kat template.sebab blog kak syida pun kena dulu.biasanya kes2 macam ni, kadang2 akan bersangkut kat user yang follow.

Sunah Mohammad said...

@Mr. Swift

ha'ah~ ok dah... :)

Sunah Mohammad said...

@...

ha~ sila buat entry tu! lepas tu tag FF ye~

waveX said...

awat?? Apa jadi..tak dan nak tgk..

... said...

ok cik siti hasunah ;)

waa..saya jeles kat kamu punya reply button~
huhu~
saya punya template tak boleh edit untuk reply button.kalau edit, nanti nak komen jadi hang..huu..sedang mencari idea nak setelkan.ingta nak edit semua properties untuk komen.tapi nanti jadi buruk.tak nak~

eh~ sila jangan jadikan isu ya~
isu 'jeles sama reply button'

;p

KyêrulL said...

dah okie dah blog FF, hee :D slmat lah byk rakan² SB yg hebat² dan sudi tolong beliau kan kan :)

... said...

as salam..
er..disebabkan blog kamu tiada foremspring.maka, susah nak tanya dan beri cadangan.
blog kamu semakin berat. pada saya la..sebaik2 entri yang kamu buat, widget post yang popular, jangan diatas, seeloknya dibawah. selepas entri sebab nak ketengahkan dulu entri terbaru.
sebab ada blogger jenis memang akan terus klik link entri untuk baca tanpa menunggu terlebih dahulu sebelum selesai proses loading page.hehe..nak jimat upload dengan download data la katakan..bak kata ben ashaari, nak elakk bb kena 'catu' cepat

:D


sekian.pandangan untuk penambahbaikan kualiti blog ;)
:)

... said...
This comment has been removed by the author.
Sunah Mohammad said...

@waveX

blog FF kene hack la wave~

Sunah Mohammad said...

@KyêrulL

betul tu~~~~ :D

Achu said...

ksian FF...nsib kwn2 blogger baik2 :)

logorithm said...

Dah ok ker? I klik tengok blog tak wujud?

Sunah Mohammad said...

@Achu

tu la..memang kesian..huhu..

Sunah Mohammad said...

@logorithm

dah ok, cuma ada certain2 ISP tak boleh masuk blog dia tu..macam wimax, takleh nak masuk..uncle guna ape?

Hazmin said...

org bintulu ye? tq sebab baca entri hazmin sampai abis pasal IR tu..hehe

Sunah Mohammad said...

@Hazmin

ops! hehe...

logorithm said...

@Sunah Mohammad
I guna P1.

Baru jer visit blog FF. Dah ok dah...

Sunah Mohammad said...

@logorithm

o~ okie2~ hehe..

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.