FF Kena Hack!

February 19, 2011


Huh! Baru kejap tadi saya gembira dia jatuh hati! Tiba-tiba dapat berita sedih...

Blog FF kene hack! Sape yang buat? Adehh... Bahayanya macam ni. Kesian lak kat dia. Hadoi... Macam-macam lah dunia blog ni... Takleh nak tengok dunia blog aman damai? Huhu...

Ade sape-sape tau macam mana nak setelkan masalah hackers ni?

Cuba jenguk blog FF kat SINI. Agak seram sikit...

*tadi la...sekarang dah, ok...alhamdulillah..;)

Siyes kalut semua orang tengok page FF jadik gitu. Hoho~ nak printscreen takleh! Dah dia terer hack, mesti tak bagi printscreen punye~ FF kate mungkin sebab isu-isu Mesir banyak sangat dalam tu...erk!

Hurm... agak-agak, kalau blog ni kena hack, cane lak ye...T_T


ENTRY CAMBEST KALI NI TAKDE...

entah, butang print screen tak dapat guna lak...adakah angkara hackers tadi? -_-"


You Might Also Like

26 Comments

  1. cian dia...mcm mna leh jadi macam tu,hrp blog otai ni ok laa..ermmm sbr^^

    ReplyDelete
  2. as salamm..
    tak ingat layout beliau yang mana satu. yang ni ke? kalau boleh masuk dashboard, tengok kat header properties. mana yang nampak macam banayk '!%&$'.
    tak tahu masalah yang macam mana. kalau bukan page yang tadi ni. ni kes redirecting page. kalau tu, pegi report kot blospot. lepas tu clearkan template. lepas tu, pergi kat setting, tang basic, set semuaya ke NO. dan MULA EDIT.KALAU BOLEH MASUK DASHBOARD. KALAU TAK BOLEH, REPORT KAT BLOGGGER HELP, bagi detail, set retrive pass ka email yang guna untuk daftar tu.

    rasanya ni kes redirecting. kalau setakat yang ni, ubah pada properties dalam header

    ReplyDelete
  3. hack tu, ada macam2. kena la nyatakan.
    kalau tak nyatakan apa yang jadi, macam mana nak setel kan? huhu..kena rujuk masalah yang timbul.baru dapat fikirkan penyelesaian.

    ReplyDelete
  4. a'ah.. BL pon ada g singgah blog brader FF tadi.. kesian gak kat dia.. hurm..

    ReplyDelete
  5. @udin

    takpe BL~ da ok da, siap jerit2 keliling SB nun..:D

    ops, FF jangan marah kalo baca..:p

    ReplyDelete
  6. oh..kes redirecting page..
    ingatkan apa tadi..mujurlah tak jadi apa2.tapi kena tengok dalam template.walaupun tak ada dah, tapi saki baki script tu, kena jejak.sebab tak mustahil kena sekali lagi.lagipun, kalau dah kena sekali, takut script yang tidak dikehendaki tu, ada, kumpul maklumat untuk serangan kali kedua. tapi bila tengok page tadi, tu fahaman syiah..er..perang.ingatkan faizal ajak perang. haa..ada idea nak menulis pasal hack.pasal id. ramai tak perasan sebenarnya.tapi ia sesenang tu nak kacau bilaukan dunia blog. tapi tengok laa..banyak entri tertangguh. menjawad isu terkini.huu..sunah, kamu pun pergi cek kat template.sebab blog kak syida pun kena dulu.biasanya kes2 macam ni, kadang2 akan bersangkut kat user yang follow.

    ReplyDelete
  7. @...

    ha~ sila buat entry tu! lepas tu tag FF ye~

    ReplyDelete
  8. awat?? Apa jadi..tak dan nak tgk..

    ReplyDelete
  9. ok cik siti hasunah ;)

    waa..saya jeles kat kamu punya reply button~
    huhu~
    saya punya template tak boleh edit untuk reply button.kalau edit, nanti nak komen jadi hang..huu..sedang mencari idea nak setelkan.ingta nak edit semua properties untuk komen.tapi nanti jadi buruk.tak nak~

    eh~ sila jangan jadikan isu ya~
    isu 'jeles sama reply button'

    ;p

    ReplyDelete
  10. dah okie dah blog FF, hee :D slmat lah byk rakan² SB yg hebat² dan sudi tolong beliau kan kan :)

    ReplyDelete
  11. as salam..
    er..disebabkan blog kamu tiada foremspring.maka, susah nak tanya dan beri cadangan.
    blog kamu semakin berat. pada saya la..sebaik2 entri yang kamu buat, widget post yang popular, jangan diatas, seeloknya dibawah. selepas entri sebab nak ketengahkan dulu entri terbaru.
    sebab ada blogger jenis memang akan terus klik link entri untuk baca tanpa menunggu terlebih dahulu sebelum selesai proses loading page.hehe..nak jimat upload dengan download data la katakan..bak kata ben ashaari, nak elakk bb kena 'catu' cepat

    :D


    sekian.pandangan untuk penambahbaikan kualiti blog ;)
    :)

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. ksian FF...nsib kwn2 blogger baik2 :)

    ReplyDelete
  14. Dah ok ker? I klik tengok blog tak wujud?

    ReplyDelete
  15. @logorithm

    dah ok, cuma ada certain2 ISP tak boleh masuk blog dia tu..macam wimax, takleh nak masuk..uncle guna ape?

    ReplyDelete
  16. org bintulu ye? tq sebab baca entri hazmin sampai abis pasal IR tu..hehe

    ReplyDelete
  17. @Sunah Mohammad
    I guna P1.

    Baru jer visit blog FF. Dah ok dah...

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com