Sunday, February 13, 2011

Cane Nak Tambah Entry Sebulan?

Ade sorang blogger ni, dia kata sejak 2, 3 menjak ni saya semakin kerap buat tutorial untuk membantu rakan-rakan blogger. Dia post kat SB, dia like. Saya pun like gak! :D

Ye la...bila benda tu terlintas kat fikiran ni, dan saya tahu apa yang rakan-rakan blogger perlukan, maka saya rasa kat situ saya perlu tolong dengan membuat entry bagi diorang tahu. Mana-mana yang terlintas lah~ Ok gak, boleh bagi idea untuk entry baru, kan? :) Kalau tajuk entry saya start dengan "Saya Tak Reti Nak Wat...", ha..tu entry tutorial lah tu. Hehehe...

Tapi...ade gak yang kurang bernasib baik, kene sakat dulu baru dapat tutorial nya...jenuh kene sakat sampai nak keluar group...ahaha~ last-last, sape kene sakat ke, sapa menyakat ke, tak kira...be friends gak~ :) Macam mamat ni...


Nasri Zakwan. Jenguk blog dia tadi...start tahun 2006 tu! Lagi tua dari blog saya! Cuma mungkin dia juga macam saya, baru sekarang nak aktif semula berblog~ Kalau dulu-dulu, entry keluar sehari sekali, paling koman pun seminggu sekali, lepas tu menyepi beberapa bulan...then baru muncul balik..sikit-sikit. Sampai la sekarang ni, saya pun tak pasti sebulan berapa entry saya publish. Arkib blog pun lama tak tengok, tengok jumlah post jek...tak banyak...mungkin jumlah post blog saya lebih kurang macam jumlah entry bulan januari blogger kat bawah ni...


Ha.. Kamu-kamu tengok lah! Mula-mula sekali Januari 2009 tu...sampai yang terkini Februari 2011. Baru setahun lebih! Salutelah blogger ni! Mula-mula dia macam saya dan Nasri gak, mungkin macam kamu-kamu semua gak...tapi, tengok tu~~~ start dari bulan September 2009 entry dia makin banyak dalam sebulan~ malah mencecah 3 angka sebulan bermula Mac 2010! Dan semakin bertambah bilangannya sampai sekarang~ Ouh...mampukah saya menjadi seperti dia~~~ huhuhu... Dia kata, semua orang mampu! Bergantung pada nak atau tak nak je~ Jadi? Kamu-kamu semua, nak jadi macam dia jugak? Dia ada banyak tips yang boleh diguna pakai...siapa dia? Meh terjah SINI.

Update kempen? Esok eh...Nak tido dulu...

Admin: Tiba-tiba dapat idea lagi dengan menambah bloglist baru kat sidebar tu~ Haha! Sasaran seterusnya?



28 comments:
Write Comments
  1. Banyak gile entri. Ganas gila mamat ni. :D

    ReplyDelete
  2. @Mr. Swift

    ganas tak ganas, pi terjah! ang mesti setuju dan kata "berbaloi-baloi~" :D

    ReplyDelete
  3. mungkin boleh cuba tekankan dengan cari loyal reader dulu. then boleh proceed dengan publish entri byk3 ;)

    ReplyDelete
  4. sunah..terharu gila ang buat entry utk aku lagi. thanks a lot weh.
    betul aku dah buat lama blog aku ni. tapi masa aku buat tu aku tak reti pape pun. maklum la form 3. tapi sampai sekarang pun aku rasa aku macam tak reti sgt nk main beelog ni. entry yang aku tulis tak focus utk satu. aku mcm campur aduk. aku akn belajar sikit mulai hari ni. hari semalam tu kira best jgk la. -___-
    walaupun kena buli dgn geng2 korang. even geng ko pun ada jgk member sekolah aku. kurang ajarrrr mailll. hahaha
    thanks sekali lagi sunah.

    ReplyDelete
  5. rajin sungguh sunah buat n3 untuk SB..

    err, nak tya, cammana nk join SB tu??? maaf, sy budak baru belajar...hehehe

    ReplyDelete
  6. hahahaha...sunah,si nasri pn add aku jugak...*kesian kt die smlm weh...*
    len kali leh wat "tutorial" lagi...
    heheh

    ReplyDelete
  7. @maCy

    macam mana nak cari loyal reader dear?

    ReplyDelete
  8. @n a s r i z a k w a n

    ceq bukang buat untuk ang la! haha~ *cover-cover*

    takpe, ceq pon tak fokus sangat, entry ceq pon campur-campur...sebab tak nampak lagi pembaca nak yang macam mana... :)

    hari semalam tu..haha! kesian ang kan~ maaf didahulukan ye...heheheh.

    ReplyDelete
  9. @Fiqas

    camana nak join SB? dengan klik butang yang bergerak2 tu...haha~ nanti saya wat entry untuk fiqas ye!

    ReplyDelete
  10. mak ai.. beratus n3 per month?? hadui.. aku nk publish 1 n3 per day pun kengkadang kantoi.. huhuhu!!!

    ReplyDelete
  11. WOHUUUUUUUUUU....BYK NYE POST DY...MMG XKAN MMPU~~

    ReplyDelete
  12. @ijam ismail

    ohok-ohok~ ijam kene tambahkan prestasi! haha~

    ReplyDelete
  13. waah..hebatnyer..:)

    ReplyDelete
  14. waa ! banyak tak hengat ! mungkin lepas nie , nak cuba banyakkan entry :D

    ReplyDelete
  15. Yooo... 500 lebih entri sebulan..gila.... apa resepi tu?

    ReplyDelete
  16. salam..tak tercapai akal akak sis..nak buat satu entripun sampai dua tiga kali bukak lappy huhu

    ReplyDelete
  17. ye la..kalau banyak entry ..banyak kali la orang dtg baca..ada follower ramai ok la..he.he..bloggig pun nak kena ada strategy..
    http://inanazir.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. den je bru sbulan jagung berblog..huhuhu

    ReplyDelete
  19. patotlah
    tak aci tol
    dah printscreen awal-awal

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com