Mesir Memanggil! - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Friday, February 4, 2011

Mesir Memanggil!


Dapat post dari sahabat di Mesir kat dalam salah satu group di Facebook. Saya tak kenal dia. Kamu semua pun tak kenal dia kan? Malah, ramai lagi yang kat Mesir tu kita tak kenal, kan?

Tapi...mereka semua saudara kita...saudara seagama kita. Apa salahnya kalau kita mendoakan mereka semua di sana. Doa daripada sahabat kepada sahabat tanpa pengetahuannya adalah lebih mustajab. Sama halnya macam Palestin yang diserang Israel. Teruskan mendoakan mereka~ Kita tidak mampu ke sana, tetapi tidak bermakna kita hanya perlu duduk menunggu di sini!

Moga Allah melindungi mereka, moga Mesir kembali aman, moga Palestin kembali bebas...

Ya Allah, Kau selamatkanlah umat Islam di seluruh dunia, dan berikanlah kemenangan kepada pejuang-pejuang agamaMu walau di mana jua mereka berada. Ameen...

"Nil ku sudah kering..." [Maria, Ayat-ayat Cinta.]

12 comments:

  1. Ya Allah,selamatkan saudara2 kami di bumi mesir...
    mudah2an mereka semua selamat...

    ehem2,blog da btukar wajah nmpak...pinky2 gitewww... ^___^

    ReplyDelete
  2. @Salfiza

    ameen...

    ha'ah~ da bertukar~ nak tunggu nabila watkan, beruban kepala...:p da la tak jadi datang sini! huh! *merajuk*

    ReplyDelete
  3. semoga mereka selamat...amin ya rabb

    ReplyDelete
  4. @Ayuni

    tu la ayuni..kita takut sangat kan..huhuhu

    ReplyDelete
  5. mudah2an mereka selamat..sepupu saya flight hari ahad..semoga Allah permudahkan perjalanan mereka..

    ReplyDelete
  6. kakak kecik jgn merajuk...
    nnt sakura tu layu...hihi
    iAllah datang juga tp majlis satu lg... ^___^

    ReplyDelete
  7. @Salfiza

    owh..okie2~ hehe~ baru nak discuss2 ngan nabila~ tettt!

    ReplyDelete
  8. buat semua teman-teman dan saudara di sna, amin, semoga kalian selamat pulang kembali ke tanah air adanya. amin ya rabbalalamin...

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad