BLOG ENCIK SUAMI

Friday, February 4, 2011

Mesir Memanggil!


Dapat post dari sahabat di Mesir kat dalam salah satu group di Facebook. Saya tak kenal dia. Kamu semua pun tak kenal dia kan? Malah, ramai lagi yang kat Mesir tu kita tak kenal, kan?

Tapi...mereka semua saudara kita...saudara seagama kita. Apa salahnya kalau kita mendoakan mereka semua di sana. Doa daripada sahabat kepada sahabat tanpa pengetahuannya adalah lebih mustajab. Sama halnya macam Palestin yang diserang Israel. Teruskan mendoakan mereka~ Kita tidak mampu ke sana, tetapi tidak bermakna kita hanya perlu duduk menunggu di sini!

Moga Allah melindungi mereka, moga Mesir kembali aman, moga Palestin kembali bebas...

Ya Allah, Kau selamatkanlah umat Islam di seluruh dunia, dan berikanlah kemenangan kepada pejuang-pejuang agamaMu walau di mana jua mereka berada. Ameen...

"Nil ku sudah kering..." [Maria, Ayat-ayat Cinta.]



12 comments:

Salfiza said...

Ya Allah,selamatkan saudara2 kami di bumi mesir...
mudah2an mereka semua selamat...

ehem2,blog da btukar wajah nmpak...pinky2 gitewww... ^___^

Sunah Mohammad said...

@Salfiza

ameen...

ha'ah~ da bertukar~ nak tunggu nabila watkan, beruban kepala...:p da la tak jadi datang sini! huh! *merajuk*

Ayuni said...

hm, takutnye...

FasiHaH SupiaN said...

semoga mereka selamat...amin ya rabb

Sunah Mohammad said...

@Ayuni

tu la ayuni..kita takut sangat kan..huhuhu

Sunah Mohammad said...

@FasiHaH SupiaN

ameen... :)

...love cokelatcake... said...

mudah2an mereka selamat..sepupu saya flight hari ahad..semoga Allah permudahkan perjalanan mereka..

Sunah Mohammad said...

@...love cokelatcake...

ameen...moga semuanya selamat..

Salfiza said...

kakak kecik jgn merajuk...
nnt sakura tu layu...hihi
iAllah datang juga tp majlis satu lg... ^___^

Sunah Mohammad said...

@Salfiza

owh..okie2~ hehe~ baru nak discuss2 ngan nabila~ tettt!

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

buat semua teman-teman dan saudara di sna, amin, semoga kalian selamat pulang kembali ke tanah air adanya. amin ya rabbalalamin...

Sunah Mohammad said...

@FIFIEY LYCHEE MARATION

ameen ya Rabb!

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.