Friday, February 4, 2011

Mesir Memanggil!


Dapat post dari sahabat di Mesir kat dalam salah satu group di Facebook. Saya tak kenal dia. Kamu semua pun tak kenal dia kan? Malah, ramai lagi yang kat Mesir tu kita tak kenal, kan?

Tapi...mereka semua saudara kita...saudara seagama kita. Apa salahnya kalau kita mendoakan mereka semua di sana. Doa daripada sahabat kepada sahabat tanpa pengetahuannya adalah lebih mustajab. Sama halnya macam Palestin yang diserang Israel. Teruskan mendoakan mereka~ Kita tidak mampu ke sana, tetapi tidak bermakna kita hanya perlu duduk menunggu di sini!

Moga Allah melindungi mereka, moga Mesir kembali aman, moga Palestin kembali bebas...

Ya Allah, Kau selamatkanlah umat Islam di seluruh dunia, dan berikanlah kemenangan kepada pejuang-pejuang agamaMu walau di mana jua mereka berada. Ameen...

"Nil ku sudah kering..." [Maria, Ayat-ayat Cinta.]

12 comments:
Write Comments
  1. Ya Allah,selamatkan saudara2 kami di bumi mesir...
    mudah2an mereka semua selamat...

    ehem2,blog da btukar wajah nmpak...pinky2 gitewww... ^___^

    ReplyDelete
  2. @Salfiza

    ameen...

    ha'ah~ da bertukar~ nak tunggu nabila watkan, beruban kepala...:p da la tak jadi datang sini! huh! *merajuk*

    ReplyDelete
  3. semoga mereka selamat...amin ya rabb

    ReplyDelete
  4. @Ayuni

    tu la ayuni..kita takut sangat kan..huhuhu

    ReplyDelete
  5. mudah2an mereka selamat..sepupu saya flight hari ahad..semoga Allah permudahkan perjalanan mereka..

    ReplyDelete
  6. kakak kecik jgn merajuk...
    nnt sakura tu layu...hihi
    iAllah datang juga tp majlis satu lg... ^___^

    ReplyDelete
  7. @Salfiza

    owh..okie2~ hehe~ baru nak discuss2 ngan nabila~ tettt!

    ReplyDelete
  8. buat semua teman-teman dan saudara di sna, amin, semoga kalian selamat pulang kembali ke tanah air adanya. amin ya rabbalalamin...

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com