[Blog Picisan] : Best Ke Jadi Budak Kampung?


Ina the Mucuk Girl Bini No 3 Niq Afnan tag saya untuk join segmen ni...

Klik imej ni untuk ke segmen Niq

Adakah anda budak kampung?
Saya memang budak kampung sebab...

Kampung anda dimana?
...sambung jawapan dari atas tadi, sebab nama tempat tinggal saya Kampung Baru...hahaha~ kat Sarawak lerr~

Apa yang best tentang kampung anda?
Ermmmmm...ape ek? Kampung tu kecik je, ade tiga lorong je...lagi kecik kot dari satu kolej kat UTM ni...jadi, jiran-jiran baik sangat~ (oh, macam ayat dibuat je...)

Tempat yang anda selalu lepak (atau tempat bermain) di kampung?
Belakang rumah! Hahaha~ dulu kecik-kecik belakang umah n tepi umah tu tak macam sekarang. Tepi umah dulu lapang, siap arwah atok buatkan rumah pondok-pondok lagi...situla kitorang lepak, skang da takde. Belakang umah ade hutan kecik dulu...ade sungai kecik...selalu main situ...

Permainan kampung yang pernah anda main?
Main guli? Hahaha~ main masak-masak, pondok-pondok, tarik-tarik guna mende tu yang pokok kelapa??? Main teng teng, baling-baling selipar, semunyik-semunyik dari nenek kebayan, adohhhhh... Banyaknye...gambo lak takde, sila google ye...hahaha~ Rindu pulak zaman kanak-kanak!

Saya nak tag semua yang baca ni!!! Hahaha~


LINE LEMBAP, TAKDE ENTRI CAMBEST

15 comments:

  1. hahahhahaa...mandi kat sungai..

    ReplyDelete
  2. best2..zaman knk2..sgt best...hehe

    ReplyDelete
  3. @darxniq

    sungai tu kecik sangat la niq...tak muat pon nak mandi..hahaha~

    ReplyDelete
  4. as salam..
    wah! suka!~ menarik entri ni~
    nak join~

    =) thanks

    ReplyDelete
  5. kampung nenek dalam bandar...
    kampung baru...

    ReplyDelete
  6. saya kecik2 dulu nak sangat mandi sungai, tapi kat kampung takde.. last2 mandi parit jelah..hehehe

    ReplyDelete
  7. rindu kampong. sknk tak mcm dulu dah

    ReplyDelete
  8. dok kampung mmg best! sbb sy bdk kg heee.

    ReplyDelete
  9. wahhh bukan main panjang tulis nama saya!!!!wekkks

    ReplyDelete
  10. apuu.. kamek separuh bandar separuh kampung.. sik dapat nak join.. ahakz..

    ReplyDelete
  11. saya bangga jadi budak kampung...

    good luck sunah..:)

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.