BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, March 13, 2011

Contest Design T-Shirt Rasmi Sahabat Blogger


Okie...saja nak try. Tengok dulu syarat-syarat yang di"copy paste":
  1. mesti menggunakan logo sahabat blogger
  2. corak tak kesah cmne nak buat. asalkan cun n tak lebih-labih.
  3. panel-panel adalah admin-admin sahabat blogger. dorang akan pilih design mana paling cun dan layak di angkat sebagai T-Shirt rasmi sahabat blogger
  4. mesti ada url sahabatblogger.net
  5. motto mesti pakaimoto rasmi iaitu 'we are now united'
  6. bila dah siap sila postkan design korang kat event ni ye. bukan kat wall SB. kang jatuh bawah lak takde admin dpt tgk
  7. tarikh tutup adalah pada 12.00am 7/4/2011. sebulan tu
pemenang akan di pilih seorang sahaja, dan design pemenang akan dijadikan T-shirt rasmi SB ni. hadiah? dah ada sponsor. Sambung kat SINI.

Saya design macam ni jek...

Untuk ladies, design sama jugak, cuma lengan panjang ye...pandai-pandai ler...

Huhu...sangat simple dan biasa...tak de idea dah! Kamu-kamu nak try? Meh amek logo SB ni...


Ha, cepat buat entry! Kalo de idea lagi, nanti saya tambah lagi..haha~


BANYAK ENTRI CAMBEST HARI NI, TAK TAU NAK PILIH



24 comments:

mohd zhafri said...

fuyyo....kak sunah dah design...huhu

NadiRah said...

wahh!!
cantik!!
bila nk design header untuk nad pulak??
(erk,x memasal! hahah)

Tok Esah said...

wah, besarnye keyboard.. ehhe nice sunah!!!

Achu said...

ooo pandai sunah buat.....cntik2....

pearl jade said...

sunnnnnnn...pandainya sun design
sgt cool!!!!!!
sukala keyboard 2.sye da dpt imagine2.2 org pakai pastu amk gmbr dpn blkg..huhu

diana said...

tak pandai la nak reka2..
hehhe

deqlis said...

kena pk dulu idea tue..inyaAllah ada masa deqlis join..

JOM BACA ENTRI TERBARU :- Review Hikayat Merong Mahawangsa

shahjiehan said...

mcm baju slangor je... hahhaa

apa2pon cun nih!!! haaa..


jom baca dan komen Jepun akan hancur.

Miss Ran said...

wah y ni fail...tak bole join tk kretf

Sunah Mohammad said...

@mohd zhafri

huhuhu...zhafri pulak design..

Sunah Mohammad said...

@NadiRah

huh! design sendirik! hahaha~ kejam tak??? :p

Sunah Mohammad said...

@Tok Esah

erk! besar sangat ke tok esah?? -_-"

Sunah Mohammad said...

@Achu

achu pun wat la 1...:)

Sunah Mohammad said...

@pearl jade

wah! siap imagine lagikkkk! ekeke~

Sunah Mohammad said...

@diana

hehe..try jek....:)

Sunah Mohammad said...

@deqlis

hehe...jangan lupa join ek...:)

Sunah Mohammad said...

@shahjiehan

erk! macam baju selangor ek? hahaha~

Sunah Mohammad said...

@Miss Ran

hehe...wat cerpen je la...cerpen t-shirt sahabat blogger...:p

~...AmALinA....~ said...

wahhh~ cantik,, ina xpndai la..=p

Zue Cancer said...

la ye ke kak sunah?nnti zue try tq tau...

eh kak sunah tak jawab lg soaln cepu emas..or bak kate bialah rasea eh?hehhhehee....

... said...

as salam..
wah! contest yang menarik!
boleh menguji kreativiti masing2.
thanks kongsikan kat sini

=)

Sunah Mohammad said...

@~...AmALinA....~

kene la pandaikan...:)

Sunah Mohammad said...

@Zue Cancer

:)

Sunah Mohammad said...

@...

join la sekali ye...

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.