BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, March 22, 2011

Entri Pilihan 1.50 Pagi...


“Mungkin engineering lagi senang dari medik.” Congak saya kepada isteri di suatu petang.

“Ye abang?”

“Aah.. Engineering banyak deal dengan mesin. Mesin ni senang je nak faham fi’il dia. Manusia? Hu..” Saya menghela nafas panjang.

Teringat beberapa peristiwa ‘ke tidak perimanusiaan’ yang berlaku.

“Manusia senang je nak faham abang…” Isteri saya cuba ‘membantah’ sambil tersenyum.

“Ye ke? Cuba sayang buktikan…” Saya menguji.

Dia mengeluarkan stetoskop dari beg kuliah.

Seperti seorang doktor, degupan jantung saya diperiksa.

“Ok. Dah faham..”

“Apa yang sayang faham..?”

Sambung SINI.



15 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

Engineering?? teringat laki mase depan^^


ehh.. kak sunnah?? konpius.. umur berapa?? ingatkan yuyu lagi tua -.-'

Sunah Mohammad said...

@y u y u Z u l a i k h a

ehem ehem..laki masa depan ye..hehehe..

ha'ah..akak lerrr...tahun ni insya'Allah 24..:)

z a k w a n said...

engineering susah kan kak? apa pendapat kak?

Sunah Mohammad said...

@z a k w a n

takde mende yang senang di dunia...:)

mohd zhafri said...

susah jika malas

Along Usop said...

umat sekarang pentingkan dunia..
abaikan akhirat..

sebab tu mereka tolak ketepi hukum Allah..

=.=

Mr. Swift said...

kembarasanghamba.

5kali ulang baru dpt tangkap. haha.

hana said...

nk seribu daya x nak seribu dalih..
=D

Eyqasara said...

tgok.. teknologi pun dah boleh dikaitkan dengan keadaan sebenar manusia... pengaruh tu... fakta sesaje.. tapi best! buka minda.. ;)

Sunah Mohammad said...

@mohd zhafri

yup, betul..

Sunah Mohammad said...

@Along Usop

moga kita tak tergolong dalam yang pentingkan dunia dan mengabaikan akhirat..

Sunah Mohammad said...

@Mr. Swift

erk...hahaha~ adoiiiii!

Sunah Mohammad said...

@hana

yezzaaaa~

Sunah Mohammad said...

@Eyqasara

kan, kreatif...

... said...

as salam..
oh.menarik entri ni. memperkenal entri blogger lain. ikatan ukhwah dijaga

;)

dunia blogger akan jadi aman~
win-win situation~

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.