Pssttt...Che Mat ____ dan ____!

March 12, 2011


Segalanya begitu cepat! Ad hoc pun ad hoc! Plan sume last minute! Alhamdulillah adik-adik blogger UTM sudi datang amek dari rumah untuk ke terminal bas. Boleh pulak Shaz tanya kat terminal bas, "kita nak gi mana sebenarnya ni?" 

Hahahahahahahahaha! Adoiiiiii...ingatkan da tau bila da bincang-bincang kat inbox FB sume. Lepas tu kan Che Mat, boleh pulak dia tanya, "Che Mat Gebu tu sape?" Uiks, ang ni main ikot je eh. Kalo kami bawak pi Thailand pun ang ikot je.....ops, guro saje, okie? :p

Sampai kat Tesco Kulai, Kak Ayu amek. Kami gerak 4 kereta tambah 1 ke Sedenak. Gi umah Che Mat le...berdebar-debar betul rasanya nak jumpa semua. Dengar pulak Kak Ayu borak-borak kat tepon dengan blogger lain, fuhhhh...siyes ramai blogger chef akan datang. Sampai depan umah Che Mat, kamera da ready, orang 1Tube.my pun da sampai. Tangan kami? Sejukkkkkkk...fiu fiu~

Masuk-masuk umah Che Mat, salam-salam dengan kaum-kaum wanita. Kami antara yang terawal sampai lerr... Enchek Ben and the geng tak sampai lagi. Then...ouh! Itu dia chef kite...hehehe. Memang ____ dan ____. Che Mat kalo nak tau, tanya saya sendirik, okie? Hahaha~ Tapi paling takleh lupa...ayat yang diutarakan kepada semua yang baru masuk tu..."mana Sunah?" Erk! -_-" Terpaksa saya mengangkat tangan, "saya, saya!"

"Oooo...ko rupanya Sunah ye???" Ayat macam nak balas dendam je bunyinye Che Mat...hahaha~

Makanan sudah terhidang, kami pun ape lagi... Che Mat masak macam-macam. Huwaaaaaaa~~~~ napekah makan aiskrim goreng kat Tesco tadi? -_-" Che Mat buat nasi ayam, truffles, cheesecake, bla, bla, bla...sume dia buat sendirik!!! Jangan jelessssss~~~ :p

Lepas tu rombongan VIP pun datang... sambung lagi makan-makan. Che Mat kuaq bawak kamera. Lagi sekali dia tanya..."mana Sunah tadi?" Hambekkk ang! 1 gambo dia snap! Lepas tu..."ha, amek gambo dak ni pulak..." sambil amek gambo jiran saya kat atas tu...apekah Che Mat oi???

Lepas makan-makan tu, borak-borak dengan geng blogger yang datang. Best-best sume...dapat jumpa wife Enchek Ben, Kak Yatie, Sis Lin, Bro Junko, Abang Ady, Cikali, Bro Kasawari dan lain-lain kat SINI. Lepas tu wat rakaman vlog sikit, then Enchek Ben pun bervlog sakan lah dengan Che Mat yang ____ dan ____. :D

Habis bervlog, kami amek-amek gambo. Nak tengok gambo? Pi carik la kat mana-mana blog yang join ye. Enchek Ben pun da update sikit tadi...:) Sian Enchek Ben demam-demam pun datang jugak...kita nantikan vlog tu ye.

Thanks tau sume-sume...sayang kamu-kamu sume~~~ Thanks Sara, Shaz, Nadh sebab sudi gi sekali.  Thanks sume yang memikirkan macam mana kami nak balik. Hahahahahaha! Thanks Bro Junko sebab antar balik umah (walaupun tersesat sekejap dalam UTM sampai ke dalam hutan dan tempat paling tinggi kat UTM...-_-") Banyak wooo ilmu blog kami dapat dari Bro Junko sepanjang perjalanan...hehehe. Kak Ayu kata, "jangan pernah serik tau!" :)


P/S: Saya kechiwa sebab froggy tak datang... T_T


ENTRI CAMBEST HASIL SEDENAK!

You Might Also Like

41 Comments

  1. kak sunah!!!!!!!!! bestnya dapat makan2!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. sedap lah CMG masak...!!
    nnt raya nak dtg lg lah..
    hahahha!!!!

    ReplyDelete
  3. waahhh... cik pulau tersangattttttttt jelez okey...

    ReplyDelete
  4. kak, dh kenal spe ady budika neh..

    hehehehhehe

    ReplyDelete
  5. ko sunah pegi sikit pun x ajak akak yer..akak duk dekat jerk kat utm..ko nih memang kan sunah..maleh ah nk kawan ko lagik

    ReplyDelete
  6. asal event best aq asyik terlepas...waaaa tak aci tol :P

    ReplyDelete
  7. as salam..
    wahh..meriahnya =)

    dapat merasa air tangan encik gebu

    =)

    ReplyDelete
  8. @Areliff

    aik, bukan da tau ke de benda ni? ang jek buat2 senyap..haha~ :p

    ReplyDelete
  9. @...

    yup! ruginye orang lain yang tak datang tu...tak dapat tengok che mat yang ___ dan ___!

    ReplyDelete
  10. waaaaaa...cne awak boleh menjoinkan diri ke sana ni..xbgtau..hehe

    pic plizz!

    ReplyDelete
  11. sunah makan2 dengan cik mat ? wah, ini sudah bagusss... jeles jeles..nak jugakkk........ :P

    ReplyDelete
  12. bestnya kak sunah....jelez ah syoknya dpt jmpa che mat gebu waah....dpt mkn sekali masakan encik mat...bestnya

    ReplyDelete
  13. @Fiqas

    hehehe...akak jom pi sedenak lain kali!

    ReplyDelete
  14. @efa

    hehehe...efa jom jom lain kali pi lagi...

    ReplyDelete
  15. k.sunah 1st time ek dpt jumpe ngn blogger ni?,..heee,bestnyerrr lah,.hurm,.

    ReplyDelete
  16. hoh bestnye...bile nk jumpe sunah ni....hik3

    ReplyDelete
  17. @Achu

    insya'Allah ade jodoh akan dipertemukan...:)

    ReplyDelete
  18. sunnah...
    ehem........ben dah tayang dah....

    ReplyDelete
  19. ala jauh betul wat gathering....kalau tak boleh jumpa sunah...

    dah tengok gambar sunah kt blog abg ben!sopan!sejuk akak nengok...sgt susah nak tengok blogger sesopan sunah...;)

    ReplyDelete
  20. bace pun dah leh rase kemeriahan nye =)

    ReplyDelete
  21. wah! sunah!

    apakah ___ dan ___ itu?

    kitorang ank tahu~
    amalina dah siap gabungkan jadi

    T___T

    haha~ ni mesti ada apa2 yang terjadi masa tu.hoho.aoa tu ya? tak jumpa klue.adoi

    =)

    ReplyDelete
  22. salam "kak" sunahh..haha, tiba2 nak jadi muda balik dahh pakcik mat koo nih..terima kasih sudi datang yeaa..maaf jika terkurang layan, juga terusik2 semalam... si "A" tu not bad kan sunah....semalam dia sms kata hotel kat JB semua penuh, tapi tu lahh, pagi ni baru saya baca. kesiann budak 2 orang tu, tak apa khabar lag agaknya..

    ReplyDelete
  23. @Mat Gebu

    wa'alaikumussalam, "abang" mat...da bangun rupanya, ingatkan terbongkang lagi sebab penat semalaman cuci pinggan antik...hahahaha~ terima kasih jugak bagi makan sedap2..:)

    err..si "A" kata depa balik KL terus semalam..terpaksa balik sebab hotel da penuh...

    ReplyDelete
  24. As salam sunah...

    semalam akak x sempat nak kenal2,sibuk dgn anak2 :)...

    wahhh..sonok nih kene usik2 dgn en.ben...;)

    ReplyDelete
  25. @Mamamya

    wa'alaikumussalam mamamya..

    hehe..takpe...comel je anak akak...:)

    :)

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com