BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, March 12, 2011

Pssttt...Che Mat ____ dan ____!


Segalanya begitu cepat! Ad hoc pun ad hoc! Plan sume last minute! Alhamdulillah adik-adik blogger UTM sudi datang amek dari rumah untuk ke terminal bas. Boleh pulak Shaz tanya kat terminal bas, "kita nak gi mana sebenarnya ni?" 

Hahahahahahahahaha! Adoiiiiii...ingatkan da tau bila da bincang-bincang kat inbox FB sume. Lepas tu kan Che Mat, boleh pulak dia tanya, "Che Mat Gebu tu sape?" Uiks, ang ni main ikot je eh. Kalo kami bawak pi Thailand pun ang ikot je.....ops, guro saje, okie? :p

Sampai kat Tesco Kulai, Kak Ayu amek. Kami gerak 4 kereta tambah 1 ke Sedenak. Gi umah Che Mat le...berdebar-debar betul rasanya nak jumpa semua. Dengar pulak Kak Ayu borak-borak kat tepon dengan blogger lain, fuhhhh...siyes ramai blogger chef akan datang. Sampai depan umah Che Mat, kamera da ready, orang 1Tube.my pun da sampai. Tangan kami? Sejukkkkkkk...fiu fiu~

Masuk-masuk umah Che Mat, salam-salam dengan kaum-kaum wanita. Kami antara yang terawal sampai lerr... Enchek Ben and the geng tak sampai lagi. Then...ouh! Itu dia chef kite...hehehe. Memang ____ dan ____. Che Mat kalo nak tau, tanya saya sendirik, okie? Hahaha~ Tapi paling takleh lupa...ayat yang diutarakan kepada semua yang baru masuk tu..."mana Sunah?" Erk! -_-" Terpaksa saya mengangkat tangan, "saya, saya!"

"Oooo...ko rupanya Sunah ye???" Ayat macam nak balas dendam je bunyinye Che Mat...hahaha~

Makanan sudah terhidang, kami pun ape lagi... Che Mat masak macam-macam. Huwaaaaaaa~~~~ napekah makan aiskrim goreng kat Tesco tadi? -_-" Che Mat buat nasi ayam, truffles, cheesecake, bla, bla, bla...sume dia buat sendirik!!! Jangan jelessssss~~~ :p

Lepas tu rombongan VIP pun datang... sambung lagi makan-makan. Che Mat kuaq bawak kamera. Lagi sekali dia tanya..."mana Sunah tadi?" Hambekkk ang! 1 gambo dia snap! Lepas tu..."ha, amek gambo dak ni pulak..." sambil amek gambo jiran saya kat atas tu...apekah Che Mat oi???

Lepas makan-makan tu, borak-borak dengan geng blogger yang datang. Best-best sume...dapat jumpa wife Enchek Ben, Kak Yatie, Sis Lin, Bro Junko, Abang Ady, Cikali, Bro Kasawari dan lain-lain kat SINI. Lepas tu wat rakaman vlog sikit, then Enchek Ben pun bervlog sakan lah dengan Che Mat yang ____ dan ____. :D

Habis bervlog, kami amek-amek gambo. Nak tengok gambo? Pi carik la kat mana-mana blog yang join ye. Enchek Ben pun da update sikit tadi...:) Sian Enchek Ben demam-demam pun datang jugak...kita nantikan vlog tu ye.

Thanks tau sume-sume...sayang kamu-kamu sume~~~ Thanks Sara, Shaz, Nadh sebab sudi gi sekali.  Thanks sume yang memikirkan macam mana kami nak balik. Hahahahahaha! Thanks Bro Junko sebab antar balik umah (walaupun tersesat sekejap dalam UTM sampai ke dalam hutan dan tempat paling tinggi kat UTM...-_-") Banyak wooo ilmu blog kami dapat dari Bro Junko sepanjang perjalanan...hehehe. Kak Ayu kata, "jangan pernah serik tau!" :)


P/S: Saya kechiwa sebab froggy tak datang... T_T


ENTRI CAMBEST HASIL SEDENAK!



41 comments:

putERi-kAtEk said...

kak sunah!!!!!!!!! bestnya dapat makan2!!!!!!!!!!!!

NadiRah said...

sedap lah CMG masak...!!
nnt raya nak dtg lg lah..
hahahha!!!!

cik pulau said...

waahhh... cik pulau tersangattttttttt jelez okey...

shahsyaz said...

kak, dh kenal spe ady budika neh..

hehehehhehe

Anonymous said...

ko sunah pegi sikit pun x ajak akak yer..akak duk dekat jerk kat utm..ko nih memang kan sunah..maleh ah nk kawan ko lagik

Areliff said...

asal event best aq asyik terlepas...waaaa tak aci tol :P

... said...

as salam..
wahh..meriahnya =)

dapat merasa air tangan encik gebu

=)

~...AmALinA....~ said...

waaaaaa sangat jeles!!!!

iqbalhakimi said...

sayangnya xdapat pergi..huhu

bun said...

adoi,bestnye

Sunah Mohammad said...

@putERi-kAtEk

nyum nyum nyum~~~

Sunah Mohammad said...

@NadiRah

jom nad jom!

Sunah Mohammad said...

@cik pulau

hehehe...

Sunah Mohammad said...

@shahsyaz

kenal dah? okie~ hehehe..

Sunah Mohammad said...

@Anonymous

ko ni sape ek kak?

Sunah Mohammad said...

@Areliff

aik, bukan da tau ke de benda ni? ang jek buat2 senyap..haha~ :p

Sunah Mohammad said...

@...

yup! ruginye orang lain yang tak datang tu...tak dapat tengok che mat yang ___ dan ___!

Sunah Mohammad said...

@~...AmALinA....~

jeles sampai kol akak lak tu! hahahaha!

Sunah Mohammad said...

@iqbalhakimi

sayang sayang sayang~

Sunah Mohammad said...

@bun

jom alia next time~

qasehraihan said...

waaaaaa...cne awak boleh menjoinkan diri ke sana ni..xbgtau..hehe

pic plizz!

Fiqas said...

sunah makan2 dengan cik mat ? wah, ini sudah bagusss... jeles jeles..nak jugakkk........ :P

efa said...

bestnya kak sunah....jelez ah syoknya dpt jmpa che mat gebu waah....dpt mkn sekali masakan encik mat...bestnya

Sunah Mohammad said...

@qasehraihan

eh, ramai tak tau rupenye..hehehe..

Sunah Mohammad said...

@Fiqas

hehehe...akak jom pi sedenak lain kali!

Sunah Mohammad said...

@efa

hehehe...efa jom jom lain kali pi lagi...

Kasawari said...

yang manasatu Sunah ek? hehe

HATYCIKNUURUL said...

k.sunah 1st time ek dpt jumpe ngn blogger ni?,..heee,bestnyerrr lah,.hurm,.

Sunah Mohammad said...

@Kasawari

yang tu la....ehehehe

Sunah Mohammad said...

@HATYCIKNUURUL

ha'ah sayang...:)

Achu said...

hoh bestnye...bile nk jumpe sunah ni....hik3

Sunah Mohammad said...

@Achu

insya'Allah ade jodoh akan dipertemukan...:)

Citarasa Rinduan said...

sunnah...
ehem........ben dah tayang dah....

Sunah Mohammad said...

@Citarasa Rinduan

erk...da tengok gak tadi..huhuhu...

~CiK TiNieY~ said...

ala jauh betul wat gathering....kalau tak boleh jumpa sunah...

dah tengok gambar sunah kt blog abg ben!sopan!sejuk akak nengok...sgt susah nak tengok blogger sesopan sunah...;)

kay_are said...

bace pun dah leh rase kemeriahan nye =)

... said...

wah! sunah!

apakah ___ dan ___ itu?

kitorang ank tahu~
amalina dah siap gabungkan jadi

T___T

haha~ ni mesti ada apa2 yang terjadi masa tu.hoho.aoa tu ya? tak jumpa klue.adoi

=)

Mat Gebu said...

salam "kak" sunahh..haha, tiba2 nak jadi muda balik dahh pakcik mat koo nih..terima kasih sudi datang yeaa..maaf jika terkurang layan, juga terusik2 semalam... si "A" tu not bad kan sunah....semalam dia sms kata hotel kat JB semua penuh, tapi tu lahh, pagi ni baru saya baca. kesiann budak 2 orang tu, tak apa khabar lag agaknya..

Sunah Mohammad said...

@Mat Gebu

wa'alaikumussalam, "abang" mat...da bangun rupanya, ingatkan terbongkang lagi sebab penat semalaman cuci pinggan antik...hahahaha~ terima kasih jugak bagi makan sedap2..:)

err..si "A" kata depa balik KL terus semalam..terpaksa balik sebab hotel da penuh...

Mamamya said...

As salam sunah...

semalam akak x sempat nak kenal2,sibuk dgn anak2 :)...

wahhh..sonok nih kene usik2 dgn en.ben...;)

Sunah Mohammad said...

@Mamamya

wa'alaikumussalam mamamya..

hehe..takpe...comel je anak akak...:)

:)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.