BLOG ENCIK SUAMI

Monday, March 14, 2011

SEGMEN: BEN ASHAARI SOAL CINTA



Ini segmen Enchek Ben, klik SINI.

LELAKI pilihan anda ?
Semua orang mahu pasangan yang beragama...secondnya, pandai ambil hati orang tua...third, terima diri saya seadanya, okie?

Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ?
Err...ape benda ni? Tak pandai nak jawab...-_-"

LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ?
Itu bergantung kepada hati LELAKI...Kalau LELAKI tu jujur dan ikhlas dalam perhubungan, pengorbanan cinta tu akan sampai bila-bila, insya'Allah.

Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?
Oh...saya sudah ada madu... Jadi, adakah itu bermakna saya sanggup? Jadi takleh jawab la soklan ni kan? Hehehe...


Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ?
Oh, sampai hati...ish ish ish...hilang percaya...#okbai (datang balik....Nak saya tolong pinangkan?)

LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ?
Ini pun...bergantung kepada hati LELAKI dan PEREMPUAN...tak buat survey dan research lagi untuk jawapan lebih tepat...

SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ??
Ini pun...bergantung kepada hati LELAKI dan PEREMPUAN...tak tau nak kata...yang pasti, selagi kepercayaan tu ada, selagi tu kesetiaan akan ada, err...betul tak ni Qaseh (Pakar Cinta)?

Apakah anda seorang yang mudah cemburu ?
Erm...agak lah...fiu fiu fiu~~~

Okie, da habis soklan...

Jom jenguk VLOG Enchek Ben dan Che Mat Gebu di Sedenak kat SINI.


ENTRI CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!



45 comments:

Ujang9897 said...

wow..soal cinta..lalala

AdyBudika said...

insyaallah..niat mahu teguh dan betul~~

qasehraihan said...

soalan seksi tu macam lawak ckit..hehe..

Miss Ran said...

erk smela kite cmburu

y soalan ats skali mrujuk kpd siape ye

al_hakim said...

singgah nak tengok ciri laki pilihan sunah..hukhuk

Qaseh dalia adelia said...

ek qaseh bukan pakar cinta wawawa

noraim said...

cemburu tandanya sayang. hihi.

FasiHaH SupiaN said...

itu dia kak sunah dah bicara siapa pilihan hatinya :)

~CiK TiNieY~ said...

auww sunah!hihi

najwa's said...

hehe smg kita dipertemukan jodoh yg baik :)

Areliff said...

sunnah ko nak kene neh :p
|AReLIF-New UpDate|

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen ben ashaari soal cinta;)

soal apisv2

Along Usop said...

wiwit.. heheh.. bro ady pon dah buat.. along pon buat gak lah.. hahahakk.. =p

... said...

as salam..
mengunjungi sahabat2 blogger yang turut serta segmen encik ben~

wah! macam2 pendapat dan keinginan.
moga2 diredhai dan berkekalan selamanya..
ameen...

=)

annenyss said...

cinta?hehe

~...AmALinA....~ said...

wahhhh!~=)

fRaMe+LenSeS said...

wahh.. cinta.. wiwit2. :p

Sunah Mohammad said...

@Ujang9897

ang nape ujang?

Sunah Mohammad said...

@AdyBudika

yup, that's rite~ "segala amalan adalah dengan niatnya.."

Sunah Mohammad said...

@qasehraihan

ni lawak banyak ni kak..haha~

Sunah Mohammad said...

@Miss Ran

cemburu jugak?

soalan atas sekali merujuk kepada LELAKI pilihan anda..betul kan soklan tu?

Sunah Mohammad said...

@al_hakim

da nampak? okie...cukup syarat, gtau ye..ops~

Sunah Mohammad said...

@Qaseh dalia adelia

hehehe...suke baca entri qaseh pasal cinta...sandarannya pada Allah.. :)

Sunah Mohammad said...

@noraim

betul, betul! tapi jangan terlebih2 cemburu... :)

Sunah Mohammad said...

@FasiHaH SupiaN

alang~ :)

Sunah Mohammad said...

@~CiK TiNieY~

erk!

Sunah Mohammad said...

@najwa's

ameen...:)

Sunah Mohammad said...

@Areliff

hahahaha! ang memang matang aliff....

Sunah Mohammad said...

@apisv2

wa'alaikumussalam apis...terima kasih! :)

Sunah Mohammad said...

@Along Usop

tomok~ kaklong da wat belom? hahaha~

Sunah Mohammad said...

@...

ameen....

Sunah Mohammad said...

@annenyss

iye sayang...:)

Sunah Mohammad said...

@~...AmALinA....~

:)

Sunah Mohammad said...

@fRaMe LenSeS

erk! nadh da join lom ni? hehehe..

Along Usop said...

hahha.. die kelas... tatau la nk buat ke tak.. sibuk nanti.. =p

alynn M said...

cinta dan cinta

Dekcik said...

jom kite bertukar pendapat =)
dari blog abg ben

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

pRiNCe said...

Prince dtg mlwat...entry yg bagus..:)...jom join contest kat blog prince..hadiah lumayan...n jmputla bce info mnarik tentg kecantikan tubuh badan...

Nour Akmal said...

wahhh..pendapat yang bgus..=)
suka3...!!!

iema... said...

suka baca komen org tentang bab Cinta nie ^_^

cunndaa said...

cemburu tu kadang2 perlu kan..kan?

solo molo said...

macam-macam japawan ada...



salam ziarah dari segmen soal hati En Ben...

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Pendapat yg menarik :)

mas.saari said...

macam2 pendapat tentang cinta
jom baca pendapat saya jugak!

Wan Gerrard said...

wah bermadu sudah:P

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.