Blogger Sekarang Kuat Tacing?


Blogger sekarang kuat tacing??? Sensitip lebih-lebih??? Yeke?

Entah...sebab tengok blogger sekarang ni kannnn, ade je isu tertentu, mesti nak naikkan kat FB, kat group-group blogger, lepas tu paling havoc sekali buat entri. Semua sebab tacing dengan blogger ni dan blogger tu (tak terkecuali isu blogger sombong itu ini, aku newbie takde sape layan aku, bla bla bla...)

Tak cukup dengan tu, ade yang terus delete blog, terus nak private blog selama-lamanya, cukuplah sampai di sini riwayat hidup blog ituuu...sudah tidak mampu lagi diri menahan tohmahan dan caci-maki. Erk...lebih-lebih sudahhh.

Kadang-kadang, seseorang blogger ni cepat sangat tersentap dengan blogger lain, walopun blogger tu guro-guro je. Terus dia buat entri maklum balas! Eiks, bagusss kan? Bila orang buat kita sentap, sekaligus dia bagi kita idea nak buat entri baru hari tu. Hehehe...jangan lupa ucap terima kasih kat blogger yang bikin tacing, ok?

Tapi ade gak yang bukan guro-guro, memang sengaja nak cari pasal sebab dia tau, nanti bila blogger ni sentap, terus buat entri dan bagi backlink, wahhhhhhhhh!!! Dapat trafik free!!! Huh! Ingat suke-suki ke nak bagi free, blogger sentap yang bijak pandai takkan bagi percuma punya...ye dak?

Kalo rasa cam ni, kene buat ape eksss? Ekceli kan, yang bikin tacing ni antara cabaran dalam berblog, bagi kita pengalaman dalam dunia ni. Kan orang kata, tak mudah nak berblog sambil jaga hati semua orang...jadi bila tertacing tu pikir-pikirkan jauh-jauh eks, jangan pikir pendek-pendek je...:)

Ok lahhh...itu saje pemerhatian dari saya semenjak dua menjak ni. Kamu-kamu rasa macam ni jugak tak?

P/S: Maaf lah kalo terasa yee...tapi betul kan, kan, kan...tak rasa gitu? Kadang-kadang Jeneral SSS.com pun tacing jugakkk...

25 comments:

  1. perasan sangat-sangat pasal isu ni cuma malas nak update je..tak layak oh..haha

    ReplyDelete
  2. bergantung pada niat berblogging..

    well....berfikir sebelum bertindak lebih selamat ye dak?

    ReplyDelete
  3. ape la tacink2 ni..tak best kan kak sunah :)

    ReplyDelete
  4. nasib baik aku tak tergolong dalam kategori tuu.. hehe
    Fakta-fakta yang cilake

    ReplyDelete
  5. xberapa perasan lah..baru online....xtau perkembangan dunia blog camne...T___T tapi kalau itulah yang benar, itu semu cabaran..kita perlu kuat untuk menghadapainya jika benar kita mahu terus kekal di persada ini...

    ReplyDelete
  6. haha tu la pasal..

    tapi kalo bg idea untuk up entry apa salahnya...

    cuma tak berkenan cara org yang suka dok mention nama n cari pasal dengan orang lain....

    publisiti murahan tu

    ReplyDelete
  7. entah la..blog akak tak dikenali...kurang kot rasa camtu..

    ReplyDelete
  8. buat masa ni blog kita belum nak tersentap lagi..hehehe

    ReplyDelete
  9. macam kes sunah dgn perindu syahid dolu,sentap abes, padahal biasa2 je....aaaa~

    ReplyDelete
  10. ya betol..ramai tersentap..nak2 ngn saya.. hahaha... smpai anon datang... sy suka! kikiki

    ReplyDelete
  11. sekadar pendapat, blogger tu manusia. manusia di anugerahkan hati dan perasaan. maka dengan sebab itu lah mereka tacin- menacin...

    manusia juga bukan la robot, yg tak pernah perasan dan tak mempunyai perasaan~

    pendapat je.. sp2 boleh sngkal

    ReplyDelete
  12. tacing jugak

    kekadang laki lbh over dr wanita

    ReplyDelete
  13. <-- dak nie pon kuat tacing gak..errrrr.. :P

    ReplyDelete
  14. betul3 banyak juga terbaca entri tacing2 mcm tu kebelakngan ni hehehe

    ReplyDelete
  15. serius sy tacing dgn sis skg ni..hahaaaaa

    **biasalah,hati remaja..darah masih bergolak^^

    ReplyDelete
  16. sikit2 mana leh tacing:

    http://adzriel.blogspot.com/2011/04/tag-aje-bukannya-tag-heuer.html

    http://adzriel.blogspot.com/2011/04/nak-blog-popular-jangan-suka-merajuk.html

    ReplyDelete
  17. kalau fikir positif mesti diri kita akan hppy...=)

    fikir negetif tu yg kene darah tggi..=)

    ReplyDelete
  18. ta main la tacing.. cam pondan.. hahaha

    ReplyDelete
  19. nak buat camne kalo da tacing.. hihii... mgkin dia takde tmpat nak luah kot kak.. eyqa pun penah lepaskan geram kat blog.. tapi tak mention sape2 pun.. hihihi.. :)

    ReplyDelete
  20. Tacing tu biasa ar kan.. Sebab kekentalan hati seseorang berbeza. Tapi yang pasal isu tu, haha.. Sebagai blogger, apa2 je boleh dijadikan entri :P

    ReplyDelete
  21. salam... harap2 biarle kite semua terus berblog secara sihat, betul tak?

    ReplyDelete
  22. bodo orang2 yang cepat tacing ni, aku mmg da menyampah da, yg "tacing" tu otai plak tu, sampah

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.