BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, April 3, 2011

Survivor Sakura Budika: Cabaran Imuniti 3


Cabaran imuniti berkumpulan terakhir!

1. Buat entri individu, tajuk macam kat atas. Tepek banner game Survivor Sakura Budika dan linkkan ke entri ni.


2. Setiap ahli kumpulan kena letak gambar dalam entri. Seorang blogger, satu gambar. Gambar yang perlu diletakkan dalam entri adalah...

Blogger 1-Sakura ungu
Blogger 2-Sudu dan garpu
Blogger 3-Helmet motor pink
Blogger 4-Mouse PC warna hijau
Blogger 5-Pasu bunga bercorak bunga
Blogger 6-Selipar jepun warna oren
Blogger 7-Pic ady budika main gitar

3. Blogger 1 letak gambar 1, blogger 2 letak gambar 2, dan seterusnya. Linkkan setiap satu mengikut susunan nombor di atas, ok?

Contoh:

Entri blogger 1:

[Gambar Sakura ungu]

Gambar kedua. (linkkan ke entri blogger yang letak gambar kedua)

4. Dah siap, blogger pertama, paste url kamu kat entri ni ye.

MASA: Sampai jam 12 malam ni je.

Gambar ikut kreativiti masing-masing nak carik kat mana. Sape paling cepat antar, dan dapat kumpul hampir semua gambar, group tu dikira menang dan akan ke final. Final bila? Nanti kita cite...



8 comments:

nora amila ghazali said...

fuiiyooo betul2 macam suvivor... cayalah abg ady n kak sunah.. love it!!!!

aliarosli said...

wow,bestnye
huhuhuhu,sedih tak dapat join

KyêrulL said...

http://kaif-amb.blogspot.com/2011/04/survivor-sakura-budika-cabaran-imuniti_3941.html

Miss Ran said...

http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/04/survivor-sakura-budika-cabaran-imuniti_6010.html

aliarosli said...

@KyêrulL

nape bile sampai gambar ke4 patah balik gambar ke3??

betulkan balik,kacaw daun betul

Miss Ran said...

hehe smpt la ni

Sunah Mohammad said...

@nora amila ghazali

penat dah ni..baru dapat reply komen..hahaha~

Sunah Mohammad said...

@aliarosli

huhuhu...takpe alia, nanti bila2 join lagi ek..

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.