Sunday, April 3, 2011

Survivor Sakura Budika: Cabaran Imuniti 3


Cabaran imuniti berkumpulan terakhir!

1. Buat entri individu, tajuk macam kat atas. Tepek banner game Survivor Sakura Budika dan linkkan ke entri ni.


2. Setiap ahli kumpulan kena letak gambar dalam entri. Seorang blogger, satu gambar. Gambar yang perlu diletakkan dalam entri adalah...

Blogger 1-Sakura ungu
Blogger 2-Sudu dan garpu
Blogger 3-Helmet motor pink
Blogger 4-Mouse PC warna hijau
Blogger 5-Pasu bunga bercorak bunga
Blogger 6-Selipar jepun warna oren
Blogger 7-Pic ady budika main gitar

3. Blogger 1 letak gambar 1, blogger 2 letak gambar 2, dan seterusnya. Linkkan setiap satu mengikut susunan nombor di atas, ok?

Contoh:

Entri blogger 1:

[Gambar Sakura ungu]

Gambar kedua. (linkkan ke entri blogger yang letak gambar kedua)

4. Dah siap, blogger pertama, paste url kamu kat entri ni ye.

MASA: Sampai jam 12 malam ni je.

Gambar ikut kreativiti masing-masing nak carik kat mana. Sape paling cepat antar, dan dapat kumpul hampir semua gambar, group tu dikira menang dan akan ke final. Final bila? Nanti kita cite...

8 comments:
Write Comments
  1. fuiiyooo betul2 macam suvivor... cayalah abg ady n kak sunah.. love it!!!!

    ReplyDelete
  2. wow,bestnye
    huhuhuhu,sedih tak dapat join

    ReplyDelete
  3. http://kaif-amb.blogspot.com/2011/04/survivor-sakura-budika-cabaran-imuniti_3941.html

    ReplyDelete
  4. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/04/survivor-sakura-budika-cabaran-imuniti_6010.html

    ReplyDelete
  5. @KyêrulL

    nape bile sampai gambar ke4 patah balik gambar ke3??

    betulkan balik,kacaw daun betul

    ReplyDelete
  6. @nora amila ghazali

    penat dah ni..baru dapat reply komen..hahaha~

    ReplyDelete
  7. @aliarosli

    huhuhu...takpe alia, nanti bila2 join lagi ek..

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com