Survivor Sakura Budika: Cabaran Imuniti 3

April 03, 2011


Cabaran imuniti berkumpulan terakhir!

1. Buat entri individu, tajuk macam kat atas. Tepek banner game Survivor Sakura Budika dan linkkan ke entri ni.


2. Setiap ahli kumpulan kena letak gambar dalam entri. Seorang blogger, satu gambar. Gambar yang perlu diletakkan dalam entri adalah...

Blogger 1-Sakura ungu
Blogger 2-Sudu dan garpu
Blogger 3-Helmet motor pink
Blogger 4-Mouse PC warna hijau
Blogger 5-Pasu bunga bercorak bunga
Blogger 6-Selipar jepun warna oren
Blogger 7-Pic ady budika main gitar

3. Blogger 1 letak gambar 1, blogger 2 letak gambar 2, dan seterusnya. Linkkan setiap satu mengikut susunan nombor di atas, ok?

Contoh:

Entri blogger 1:

[Gambar Sakura ungu]

Gambar kedua. (linkkan ke entri blogger yang letak gambar kedua)

4. Dah siap, blogger pertama, paste url kamu kat entri ni ye.

MASA: Sampai jam 12 malam ni je.

Gambar ikut kreativiti masing-masing nak carik kat mana. Sape paling cepat antar, dan dapat kumpul hampir semua gambar, group tu dikira menang dan akan ke final. Final bila? Nanti kita cite...

You Might Also Like

8 Comments

  1. fuiiyooo betul2 macam suvivor... cayalah abg ady n kak sunah.. love it!!!!

    ReplyDelete
  2. wow,bestnye
    huhuhuhu,sedih tak dapat join

    ReplyDelete
  3. http://kaif-amb.blogspot.com/2011/04/survivor-sakura-budika-cabaran-imuniti_3941.html

    ReplyDelete
  4. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/04/survivor-sakura-budika-cabaran-imuniti_6010.html

    ReplyDelete
  5. @KyêrulL

    nape bile sampai gambar ke4 patah balik gambar ke3??

    betulkan balik,kacaw daun betul

    ReplyDelete
  6. @nora amila ghazali

    penat dah ni..baru dapat reply komen..hahaha~

    ReplyDelete
  7. @aliarosli

    huhuhu...takpe alia, nanti bila2 join lagi ek..

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com