BLOG ENCIK SUAMI

Monday, April 4, 2011

Survivor Sakura Budika: FINAL!!!


Finalis Survivor Sakura Budika! Kali ni kamu-kamu semua akan bertarung secara individu, takde dah group-group. Takde dah conference, cuma internet yang...tak pasti kelajuannya macam mana - tu lerrr musuh ketat kamu sekarang ye...?

Okeh, jom ke task!


1. Buat entri, tajuk Survivor Sakura Budika: FINAL!, letak banner Game Survivor Sakura Budika kat dalam entri tu, linkkan ke entri ni.

2. Jawab soklan kat bawah...

i) Siapkan puzzle kat bawah ni, printscreen, kemudian tepek kat dalam entri.





Kalau tak nampak, sila ke SINI.

ii) Milik blogger manakah gambar-gambar di bawah? Mereka adalah ahli kumpulan yang tersingkir dari Survivor Sakura Budika: Cabaran Imuniti 3. Rujuk link mereka di SINI.

1

2

3

4

5

6

7

Paste url blog mereka ikut susunan di atas, kat ruangan komen, bukan dalam entri! Ingat, BUKAN DALAM ENTRI ye!

iii) Cane leh terbentuknya nama Sakura Budika untuk game ni? Jeng jeng jeng...ni pun kena pandai-pandai carik ye...Hehehehe...

3. Cari entri yang mengandungi ayat di bawah di blog Ady Budika.

"Ady tak berani lak nak kata apa2 isu nie..sebab takde sape pun kasi green light untuk komen..So ady diamkan diri kejap pasal isu ni eh..."

4. Dah siap, paste kan url entri kamu-kamu semua kat entri dalam no (3) kat atas BERSAMA JAWAPAN NO (ii).

Jadi...dalam entri kamu tu nanti ade banner Game Survivor Sakura Budika, gambar puzzle yang dah siap  dan jawapan no (iii) je ye...jawapan no (ii) paste kat ruangan komen entri yang dimaksudkan di no (3). Err...nak ulang berapa kali ni?

Permainan ini memerlukan kepantasan minda dan penelitian kamu-kamu semua, bertindak pantas...kamu mungkin survivor yang kami cari!!!!




16 comments:

Cik Sara said...

Fuh..susah3x...hehehe...all the best je lah pada semua..hehe

KyêrulL said...

1 http://dirahpunyerblog.blogspot.com/

2 http://ctqueen.blogspot.com/

3 http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/

4 http://aremelyna.blogspot.com/

5 http://gula-gulapelangi.blogspot.com/

6 http://theeanddead.blogspot.com/

7 http://illustrasiaku.blogspot.com/

Norfa said...

soalan 2
1- http://dirahpunyerblog.blogspot.com/

2- http://ctqueen.blogspot.com/

3-http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/

4- http://aremelyna.blogspot.com/

5 - http://gula-gulapelangi.blogspot.com/

6- http://theeanddead.blogspot.com/

7- http://illustrasiaku.blogspot.com/

KyêrulL said...

http://kaif-amb.blogspot.com/2011/04/survivor-sakura-budika-final.html

Norfa said...

Entry: http://www.norfanil.com/2011/04/survivor-sakura-budika-final.html

SOALAN 2

1- http://dirahpunyerblog.blogspot.com/
2- http://ctqueen.blogspot.com/
3-http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/
4- http://aremelyna.blogspot.com/
5 - http://gula-gulapelangi.blogspot.com/
6- http://theeanddead.blogspot.com/
7- http://illustrasiaku.blogspot.com/

SOALAN 2 (II)
Cmne leh Nama SAKURA BUDIKA??

Gabungan Blog Kak sunah iaitu Sunah Suka Sakura dan blog abg ady iaitu Ady Budika..

so jadilah SAKURA BUDIKA.. cantik..sepadan..! hahahah =P

SOALAN 3
Entry untuk no. 3
http://www.adybudika.com/2011/02/isu-ady-bercinta-dengan-blogger-sunah.html

Nisa' Pasir Gudang said...

1)http://dirahpunyerblog.blogspot.com

Nisa' Pasir Gudang said...

2) http://aremelyna.blogspot.com/

Nisa' Pasir Gudang said...

1)http://dirahpunyerblog.blogspot.com/
2) http://aremelyna.blogspot.com/
3) http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/
4) http://gula-gulapelangi.blogspot.com/
5) http://ctqueen.blogspot.com/
6)http://theeanddead.blogspot.com/
7) http://illustrasiaku.blogspot.com/

c-tea said...

fuh..ct dah siap puzzle tu..sekejap je siap...bace yang ke-2..rupaya group ct gagal..adoi..

cik pulau said...

ok.. done.. betol ke???

aDisH.sHidA said...

caiyok caiyok.....

cik pulau said...

jap.. jawapan kena anta kat sini ke kat blog abg ady?? anta dua2 lah..


http://islandgurlz88.blogspot.com/2011/04/survivor-sakura-budika-final.html

jawapan (ii)

1.http://dirahpunyerblog.blogspot.com/
2.http://ctqueen.blogspot.com/
3.http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/
4.http://aremelyna.blogspot.com/
5.http://gula-gulapelangi.blogspot.com/
6.http://theeanddead.blogspot.com/
7.http://illustrasiaku.blogspot.com/

aDisH.sHidA said...

jangan publish g...hahahha..suka2

num 1 : http://dirahpunyerblog.blogspot.com/
num 2: http://ctqueen.blogspot.com/
num 3: http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/
num 4 : http://aremelyna.blogspot.com/
num 5 : http://gula-gulapelangi.blogspot.com/
num 6: http://theeanddead.blogspot.com/
num 7 : http://illustrasiaku.blogspot.com/

betul x..hahahaha..sila balas di
entry ini
http://cahayanurqasih.blogspot.com/2011/04/tersingkir-tapi-jawab-soalan-num-2.html

najwa's said...

hehe gudlux jugak buat semua~ :)

aDisH.sHidA said...

http://cahayanurqasih.blogspot.com/2011/04/jawapan-iii-dan-3.html
hahahah dah jawab semua nak topup

... said...

as salam..
wah! memang stress game ni. bestnya!
taoi kesian buat mereka2 yang internet slow. hehe~
tahniah kepada yang menang. dan kepada mereka2 yang dah berusaha sdaya upaya ;)

bagus game2 ni. mengeratkan ukhwah

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.