Survivor Sakura Budika: FINAL!!! - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Monday, April 4, 2011

Survivor Sakura Budika: FINAL!!!


Finalis Survivor Sakura Budika! Kali ni kamu-kamu semua akan bertarung secara individu, takde dah group-group. Takde dah conference, cuma internet yang...tak pasti kelajuannya macam mana - tu lerrr musuh ketat kamu sekarang ye...?

Okeh, jom ke task!


1. Buat entri, tajuk Survivor Sakura Budika: FINAL!, letak banner Game Survivor Sakura Budika kat dalam entri tu, linkkan ke entri ni.

2. Jawab soklan kat bawah...

i) Siapkan puzzle kat bawah ni, printscreen, kemudian tepek kat dalam entri.





Kalau tak nampak, sila ke SINI.

ii) Milik blogger manakah gambar-gambar di bawah? Mereka adalah ahli kumpulan yang tersingkir dari Survivor Sakura Budika: Cabaran Imuniti 3. Rujuk link mereka di SINI.

1

2

3

4

5

6

7

Paste url blog mereka ikut susunan di atas, kat ruangan komen, bukan dalam entri! Ingat, BUKAN DALAM ENTRI ye!

iii) Cane leh terbentuknya nama Sakura Budika untuk game ni? Jeng jeng jeng...ni pun kena pandai-pandai carik ye...Hehehehe...

3. Cari entri yang mengandungi ayat di bawah di blog Ady Budika.

"Ady tak berani lak nak kata apa2 isu nie..sebab takde sape pun kasi green light untuk komen..So ady diamkan diri kejap pasal isu ni eh..."

4. Dah siap, paste kan url entri kamu-kamu semua kat entri dalam no (3) kat atas BERSAMA JAWAPAN NO (ii).

Jadi...dalam entri kamu tu nanti ade banner Game Survivor Sakura Budika, gambar puzzle yang dah siap  dan jawapan no (iii) je ye...jawapan no (ii) paste kat ruangan komen entri yang dimaksudkan di no (3). Err...nak ulang berapa kali ni?

Permainan ini memerlukan kepantasan minda dan penelitian kamu-kamu semua, bertindak pantas...kamu mungkin survivor yang kami cari!!!!


16 comments:

  1. Fuh..susah3x...hehehe...all the best je lah pada semua..hehe

    ReplyDelete
  2. 1 http://dirahpunyerblog.blogspot.com/

    2 http://ctqueen.blogspot.com/

    3 http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/

    4 http://aremelyna.blogspot.com/

    5 http://gula-gulapelangi.blogspot.com/

    6 http://theeanddead.blogspot.com/

    7 http://illustrasiaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. soalan 2
    1- http://dirahpunyerblog.blogspot.com/

    2- http://ctqueen.blogspot.com/

    3-http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/

    4- http://aremelyna.blogspot.com/

    5 - http://gula-gulapelangi.blogspot.com/

    6- http://theeanddead.blogspot.com/

    7- http://illustrasiaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. http://kaif-amb.blogspot.com/2011/04/survivor-sakura-budika-final.html

    ReplyDelete
  5. Entry: http://www.norfanil.com/2011/04/survivor-sakura-budika-final.html

    SOALAN 2

    1- http://dirahpunyerblog.blogspot.com/
    2- http://ctqueen.blogspot.com/
    3-http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/
    4- http://aremelyna.blogspot.com/
    5 - http://gula-gulapelangi.blogspot.com/
    6- http://theeanddead.blogspot.com/
    7- http://illustrasiaku.blogspot.com/

    SOALAN 2 (II)
    Cmne leh Nama SAKURA BUDIKA??

    Gabungan Blog Kak sunah iaitu Sunah Suka Sakura dan blog abg ady iaitu Ady Budika..

    so jadilah SAKURA BUDIKA.. cantik..sepadan..! hahahah =P

    SOALAN 3
    Entry untuk no. 3
    http://www.adybudika.com/2011/02/isu-ady-bercinta-dengan-blogger-sunah.html

    ReplyDelete
  6. 1)http://dirahpunyerblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. 1)http://dirahpunyerblog.blogspot.com/
    2) http://aremelyna.blogspot.com/
    3) http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/
    4) http://gula-gulapelangi.blogspot.com/
    5) http://ctqueen.blogspot.com/
    6)http://theeanddead.blogspot.com/
    7) http://illustrasiaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. fuh..ct dah siap puzzle tu..sekejap je siap...bace yang ke-2..rupaya group ct gagal..adoi..

    ReplyDelete
  9. jap.. jawapan kena anta kat sini ke kat blog abg ady?? anta dua2 lah..


    http://islandgurlz88.blogspot.com/2011/04/survivor-sakura-budika-final.html

    jawapan (ii)

    1.http://dirahpunyerblog.blogspot.com/
    2.http://ctqueen.blogspot.com/
    3.http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/
    4.http://aremelyna.blogspot.com/
    5.http://gula-gulapelangi.blogspot.com/
    6.http://theeanddead.blogspot.com/
    7.http://illustrasiaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. jangan publish g...hahahha..suka2

    num 1 : http://dirahpunyerblog.blogspot.com/
    num 2: http://ctqueen.blogspot.com/
    num 3: http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/
    num 4 : http://aremelyna.blogspot.com/
    num 5 : http://gula-gulapelangi.blogspot.com/
    num 6: http://theeanddead.blogspot.com/
    num 7 : http://illustrasiaku.blogspot.com/

    betul x..hahahaha..sila balas di
    entry ini
    http://cahayanurqasih.blogspot.com/2011/04/tersingkir-tapi-jawab-soalan-num-2.html

    ReplyDelete
  11. hehe gudlux jugak buat semua~ :)

    ReplyDelete
  12. http://cahayanurqasih.blogspot.com/2011/04/jawapan-iii-dan-3.html
    hahahah dah jawab semua nak topup

    ReplyDelete
  13. as salam..
    wah! memang stress game ni. bestnya!
    taoi kesian buat mereka2 yang internet slow. hehe~
    tahniah kepada yang menang. dan kepada mereka2 yang dah berusaha sdaya upaya ;)

    bagus game2 ni. mengeratkan ukhwah

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad