BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, May 14, 2011

BEN ASHAARI UCAP SELAMAT HARI GURU



Latar Belakang Pendidikan

Rumah
1987-1992

Madrasah al-Quran
1992-1993

Pra-Sekolah
1993-1994

SK Agama (M.I.S) Bintulu, Sarawak
1994-1999

SMK Baru, Bintulu
2000-2002

SMK Bintulu, Bintulu
2003-2004

Kolej Matrikulasi Labuan, WP Labuan
2005-2006

Universiti Teknologi Malaysia
2006-Sekarang

Cikgu yang masih saya ingat, adalah semua cikgu yang pernah mengajar saya dan pernah saya kenali dalam menimba ilmu walaupun mereka tak mengajar saya... ^_^ Kenapa? Sebab mereka yang mendidik saya dari kecik sampai lah saya jadi orang sekarang...alhamdulillah...

Sebagai guru? Pernah jadi guru tuisyen untuk dua orang student tingkatan dua, mengajar subjek Matematik dan Bahasa Inggeris. Yang paling best, saya pernah jadi guru PASTI selama 10 hari je, ajar budak-budak umur 4 hingga 6 tahun. Gelak? Uiks, nak jaga budak-budak kecik ni lagi susah dari nak jaga orang yang da besar. Dengan karenah setiap budak-budak ni yang berbeza, ada yang suka buat kepala sendiri, ada yang sangat baik, ada yang sangat nakal, ada yang sangat pandai...yang penting semuanya comel...:) Mengajar budak-budak yang umur macam ni satu tanggungjawab besar kepada guru sebab masa kecik macam ni lah diorang mudah nak terima segala benda kat sekeliling diorang. Kalau baik yang kita bagi, baiklah yang diorang dapat...kalau yang buruk tu kita tak elakkan dari diorang, tak mustahil yang buruk tu diorang amalkan kelak. Nak tengok kisah hari terakhir saya mengajar kat PASTI? Jemput jenguk PASTI-PASTI kan Berjaya~

Akhir sekali jangan lupa undi Strawberry Cheesecake kat SINI~ :)


15 comments:

senyumSOYA said...

hhheheh...cikgu tadika paling best.. bley nyanyi lagu twinkle2 smbil buat gaya.. ^^!

Haris Kaito said...

ooouh....

JOM TERJAH SINI!

bersama kak Es said...

kena sabar sungguh jaga bebudak comel kan? :)

Izzuddin Fauzi said...

jadi cg mmg best. Lg2 cg tadika. Dlm ht teringin nk jd cg disiplin. =)

sayangku said...

btul kata soya! hahaha...hari2 leh nyanyi2 dgn budak2.

http://sayangku-lover.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html

Hansyirah Takezur said...

sy pon skrg jd guru xbertauliah kpd 4 ank murid form 4.. sy bru 18.. hihi.. sementara tggu intake ke U, so luang2 kn mse mngaja diorang... :P

NadiRah said...

bakal cikgu mesti nak join!! ^^

Gen2Merah said...

salam ukhuwah bertandang dr blog en Ben.. selamat Hari Guru 2011

http://gen2merah.blogspot.com/2011/05/segmen-ben-ashaari-ucap-selamat-hari.html

solomolo said...

Ustazah !!!~

udin said...

wahhh.. :D

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

Hi,Singgah dr Blog BA n Follow

pearl jade said...

sun...comelnya ajr bdk2 kecik

Selamat hari guru dari pearl jade: ben ashaari ucap selamat hari guru

qasehraihan said...

sunnah sangat muda..
sebaya adik akak awak upenye

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Selamat Hari Guru! :)

Faris Adli said...

baru ku tahu yang sunah lagi muda dari aku :-)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.