BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, June 16, 2011

Bangun Lah Budak!


Cici tido atas beg

Ingat tak Cici? Yang semalam tuu...

Mengacau orang online dan berblog memang kerja utama dia. Sampai jenuh nak alih dari depan lappy. Dia pun nak menaip jugak, nak komen jugak. Ada sekali tu dia buat jadi full screen, gelabah nak buang balik full screen tu sebab tak reti. Nak dekat 10 minit gak fikir camne. Hadoiiii...

Tapi timbul rasa kesian jugak kat Cici ni. Ade beberapa kali dia buat jari-jemari ni macam susu mak dia je. Rindu nak menyusu la tu. Ni dia tido lagi. Lepas puas merengek-rengek ke sana ke mari, main semut yang kacau makanan dia, last-last lentok jugak atas peha. Nape la ang suke sangat tido atas peha ceq ni?

Cramp tau tak, cramp???

P/S: Kadang-kadang memelihara kucing yang tak faham bahasa manusia ni mendidik kesabaran kita sebagai tuan, orang kata jangan bela kucing kalau takut banyak dosa. Huhuhu... Saya sayang Cici...


12 comments:

Fadah said...

comelnya cici tu kak sunah

mas saari said...

alalalala...comelnya!
akak pun sayang cici...hehehehe

Isteri Encek Bard said...

comelnyer.... geram

akoo said...

huhu akoo takot ngn kuceng..

Miss Ran said...

uih sebok kucin tu

ai tak ske

terganggu bile ade kucin

jge leklok k

nazirulhazwan~ said...

chumel la beliau, kawin kan ngan kucing i la.haha

efa said...

aloalo comey eh cici tu kehkeh tak leh bela kucing la akak alegic ngn bulunya uhuhu

officially19 said...

kucing ina pulak,tiap2 pagi mesti datang kat ina dengan adik..lepas tu,dia mesti jilat pipi adik and gigit kaki ina and mengiau kuat2 dekat telinga kitorang suruh kitorang bangun...haha...bila lapar sangat,itulah yang diorang buat...

Atiqah Sa'ahiry said...

cutenya cici..sopen je die tidor..

JIJI YU said...

aku nak beli kucing parsi weyh

sergeant keroro said...

comelnya cici XD

hehe, macam keroro :P

yaya_flanella said...

nak gigit pipi dia boleh tak sunah?

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.