BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, June 16, 2011

Nasihat Daripada Anonymous Hackers


Bila ditanya, kenapa mereka menggodam blog orang lain...



Dan bila ditanya, kenapa blogger yang menjadi sasaran...


Jadi, bloggers sekalian, lepas ni kene buat ape?


43 comments:

tyka said... Reply to comment

password same pon takleh.. tu yg senang nk ingat kan.. erkk

Zulfikar Hazri said... Reply to comment

errmmm FB dah 4 kali kena hack...

blog belum lagi....


yahoo dah tukar password...semua sebab main poker FB ade cip 11juta... cissssss

Mohd Shukri Fadzillah said... Reply to comment

paswed saye sangaat panjang. saye pun ambil masa lama nak menulisnya.




oh ya! saya dari sini ^_^

saya bukan tomato said... Reply to comment

erkkkkkkkkkkk adehh susah la camni .. T_T

IBU GEBU said... Reply to comment

thanks atas perkongsian ini sunah...

~Kirin Selama Perak~ said... Reply to comment

tapi kan...
mana komen akak ??
muahahahaha

Mr. Uzair said... Reply to comment

password boleh je sama untuk social network. tapi jangan oula pada email.

kenapa? sbab bila social network di hack, hanya email yang boleh recover.

kalau email pon dihack kerana guna password yang sama?

opps. maaflah :)

Sunah Sakura said... Reply to comment

@~Kirin Selama Perak~

adehhhh... kene eh? adoiii... sat letak..

Mejuez said... Reply to comment

Perghhh mendetail kot...


akakaka seram sejok den dongar..!

http://www.mejuez.com/2011/06/some-of-malaysian-voices.html

~Kirin Selama Perak~ said... Reply to comment

kali ni datang gelak golek2.
hanya orang tertentu ja tau kenapa gelak golek2..
muahahahhaa !!!
:D

Umar Faruq said... Reply to comment

ahaks.. mohon share.. :D

Andrik McVean said... Reply to comment

hi..i have just followed your blog..you have nice blog here and i hope you can follow my blog too..will be waiting for you on my blog :-)

Park Min Rin said... Reply to comment

waaaa... takutnya.. senang je dorang trace kita punya password

Kak Aya said... Reply to comment

t.kasih sunah kongsi info ni....nak tukar juga la..

izyan yasmin said... Reply to comment

tuka password ramai - ramai ^^,

Luq At Your Words™ said... Reply to comment

lepas ni kena tukar 24 jam. haha

kokser kokdam said... Reply to comment

pakar it, merangkap abg ambo pesan, sentiasa tukar pasword.. sminggu skali ke.. hari2 pon xpe.. eheh

Kei Seichi said... Reply to comment

nak kuat buat pasword yang ade no n huruf pastu huruf tu ade yang caps lock ade yang biasa...hehe..
jangan la password pon "password" memang la kantoi.. =P

mas saari said... Reply to comment

skrg ni dah letak password panjang dan susah nak ingat...hehehehe

Mylady said... Reply to comment

password sama tak pe..tapi, yang penting, kena ada combination dibawah

1. lebih dari 8 character (paling secure, 14 character)
2. combination of huruf, number dan special character macam character nih - @!#$%

Jom singgah sini yok :-
Anonymous Hacker Attack

Isteri Encek Bard said... Reply to comment

kesian dik, fb nick ema kena hack

linda a.k.a ibusumaiyah said... Reply to comment

menakutkan....huhu
tq sunah sakura...:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... Reply to comment

aduhh takderkerja lain ke mereka ni?risaunyer ngan blog !

JIJI YU said... Reply to comment

hhHahah..NI AKU RASE CAM SAYANG KAT ANON NI...

Mrs.Yie said... Reply to comment

huhu..takutnye shayeeeee.... :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said... Reply to comment

erkk..kang buat susah2 password tu.. susah plak nak mengingat.. huhu..

FasiHaH SupiaN said... Reply to comment

sy ade banyak password smpi kadang2 kena fikir lame nak ingat mane 1.....

::blog anak jawer:: said... Reply to comment

wow...bagus nye hacker bagi nasihat berguna mcm ni...

-Yok mampir diluk = pelajar universiti tapi perangai serupa penghuni tirai besi.....

hana said... Reply to comment

nak ingat psword je dah leh jammed otak...
hahaha

sergeant keroro said... Reply to comment

dah tukar password, hehe XD

logorithm said... Reply to comment

I dah hilang satu email account sebab kena hack. Belum try recover lagi...

peace289 said... Reply to comment

dahshat gak hacker2 malaysia nie ek...ish3

d_LA said... Reply to comment

Alhamdulillah dah oke dah..hackers tu bg blk blog dla..siap kene janji lg dgn cik anon tu soh tkr PW yg susah2..huhu..xpelah, janji dh dpt blk blog kan..

Phoenix said... Reply to comment

Seram juga kalau camni

shiema sufian said... Reply to comment

waaaaaah. takutnye -.-'

Bella Bell said... Reply to comment

ok dah paham.. huhu!!~

zahidah dihaz said... Reply to comment

password semua sama senang nak ingat...mesti tukar password lepas ni....thank for sharing...


New Entry: Postman to Heaven

tia @ Ini Kisah Tia said... Reply to comment

jangan ambik remeh pasal benda2 yang ringan ..

Blogger/Follower Pilihan Tia - 2

shafinaz (: said... Reply to comment

huh takutnya

Umar Faruq said... Reply to comment

bagus betul diorang bagi peringatan.. hehe..

http://www.umarfaruq.com/2011/06/review-7-lagi-3-entri-terpilih.html

kaizen said... Reply to comment

my lec said : best password are combination of alphabet-symbol-number make sure at least u have 8 for the password

gadis melayu said... Reply to comment

ape hak dorang nak menentukan susah ke senang password org.. adoyai..

K O R I E said... Reply to comment

haih myusahkan btol la hacker ni. ni nak kena tkr psword ke? adoiiii.. dah la pelupa.. mna leh buat asingx2 psword. msti r kena sma.. Urm

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (58) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (9) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (51) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.