BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, June 9, 2011

Saya Tau Dah Lewat Sangat...


Ye, memang da lewat sangat untuk naikkan entri ni.

Sebab konsert final AF bakal berlangsung dalam 3 hari lagi. "Dah tak sempat nak buat ape pun....." Mesti ada yang cakap macam tu kan?

6 petang... 6 petang...

Isu konsert final AF yang diadakan di Dataran Putrajaya, berhampiran dengan Palace of Justice, tidak jauh daripada Masjid Besi, Putrajaya. Jiran blog, ade buat entri ni dan entri ni beberapa hari lepas, dengan gambar sekali. Ramai yang turut membantah konsert diadakan di situ, tak kurang yang meminta agar entri berkenaan diremove. Malah, ada juga yang kurang mengambil tahu tentang ni.

Gambar Google Maps

Kalau dilihat pada gambar Google Maps kat atas ni, boleh lah kamu-kamu nilai sendiri, jarak antara Dataran Putrajaya dengan Masjid Besi. Dan bayangkan juga rehearsal konsert final AF bakal diadakan sejak tengahari lagi. Fikirkan juga, speaker yang digunakan bukanlah macam speaker laptop kamu tu...

Ya, memang da banyak kali konsert diadakan di situ, da biasa dah kan? Tapi sampai bila? Bila lagi nak betulkan yang biasa dan biasakan yang betul? Bukan ke ada tempat lain yang boleh jadi alternatif?

P/S: Esok Hari Jumaat...


32 comments:

AdyBudika said...

sama2 kita renungkan!!!!

Salim Harmanain said...

takpe kak Sunah better late than never..

'betulkan yang biasa...biasakan yang betul...' i like... :)

bersama kak Es said...

moga terbuka mata~

Zie said...

erk tak tau apa nak jadi...yg ikan bilis bising2 yg jerung2 buat pekak jer

Miss Ran said...

bila mata dibutakan pd mase y slh

bila telinga ditulikan saat ia dperlukan

bila tngn tak berfungsi ke arah kebaikan

dan bila hati membiarkan tanpa rasa

sergeant keroro said...

baru saya tahu. tak patut tak patut.

yeay!

esok jumaat :P

cik husna said...

betulkan yang biasa..biasakan yang betul :)

solomolo said...

macamlah takde tempat laen nak buat...
stadium kan banyak...
tak tue pon kat PWTC ke, Tasik Titiwangsa ke, Stadium Shah Alam ke...

FasiHaH SupiaN said...

betulkan yang biasa, biasakan yang betul....

Kalamhati said...

tak bleh pandang ringan je..
lama2 org dah tak heran lg utk hormati masjid..
kena ada tindakan sewajarnya..supaya pasni tak wat kat situ lg..

mas saari said...

ermmmm...PICC kan ada?
kenapa tak digunakan..lebih sesuai!

Faris Adli said...

pra persembahan pukul 6 tapi aku yakin pukul 1 orang dah sampai.. pastu mesti ada yang miss solat sama ada magrib, asar atau zohor

mcm ni lah said...

wowww header flash gempak la sunah,..
pastu ade banner gempak lg tu,. huhuuhuu macam macam adaaa,..

Arpiiz said...

laa, dah takde tempat lain ke nak buatnya.. tapi memang dah lambat pun kalau nak tukar tempat lain..

syaimz said...

buat kat pasar malam pun jadi lah.haha

Fakhrul said...

ALlah Hu AKbar!! sy mmg xlayan AF dr dulu lagi....cuma tau2 dr youtube gtu je..tu pn dr org2 je..

Isteri Encek Bard said...

Huhu sedih dgr pasal nie.... akak memang tak lauam af.... cumet sgt berharap mereka batalkan persembahan disitu.... pd yg nak pergi menonton tu cuba renungkan

efa nur said...

urmm..itu lah pasal..mengapa laah berhampiran tempat suci itu yg di pilih..urrmm...

tyka said...

masih sempat ni untuk protes... hari ahad kan.. sabtu pon buat kt situ ker??

::contengan hati::)) said...

bila nafsu melebihi dari akal fikiran itulah jawapannya kan, ;)

kokser kokdam said...

keno pikir mmolek la pahni nk sokong hok mano.. kalo rase idop ni nk berhibur je, gitu la jd nye..

fRaMe+LenSeS said...

yang akan kuat membantah komen2 kita nati sapa? Org kita jugak.. Kita kolot kan? t.T. N y terlebih x fikirnya sapa?? Hurmm.. Jgn heran kalau tetiba mai bencana kat sana. Langsung x rasa hairan.

RedVixen said...

kebanyakan diorang x sembahnyang. bukan menabur fitnah tapi nilah realiti.

shahjiehan said...

boikotastro....!!

dasar #$^&*!!

jom baca dan komen Jom uji kelajuan blog kita. | ! !shahjiehan [dot] com ! !

najihah sahami said...

hurm..kalau yahudi buat kita boleh la cakap macam2. ni islam punya kerja. islam jadi peserta. phew.. jahilnya..

Aqilah Kamarudin said...

hampeh betul akademi fantasia ni .

qasehraihan said...

uitttt..sunah..sy buat entry ni arini..

ada nama bf kamu dlm tu sy pinjm..huk

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/06/boikot-je-la-konsert-final-af-tu.html

nazirulhazwan~ said...

yeargh!! btw betol ker ang awek ady?hahaah

JIJI YU said...

okoko dah final ghupenye..

'CikMimiEy' said...

ouch , x relevan lor cara canggini ni .. bru tau ni .. hihi . CM kolot sket tak minat nak hapdet sal AF .. haha

Solihin Zubir said...

dari dulu lg sy benci ngan konsert AF ni..
skrg, bertambah2 benci..

Al-Fikr said...

Memang banyk event buat kt situ....Tp cm xde yg nmpak, susun atur masjid & bangunan. Lagi xde yg nk amik peduli buat event besar2 kt dpn masjid.....

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.