BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, March 17, 2011

[Blog Picisan] : Best Ke Jadi Budak Kampung?


Ina the Mucuk Girl Bini No 3 Niq Afnan tag saya untuk join segmen ni...

Klik imej ni untuk ke segmen Niq

Adakah anda budak kampung?
Saya memang budak kampung sebab...

Kampung anda dimana?
...sambung jawapan dari atas tadi, sebab nama tempat tinggal saya Kampung Baru...hahaha~ kat Sarawak lerr~

Apa yang best tentang kampung anda?
Ermmmmm...ape ek? Kampung tu kecik je, ade tiga lorong je...lagi kecik kot dari satu kolej kat UTM ni...jadi, jiran-jiran baik sangat~ (oh, macam ayat dibuat je...)

Tempat yang anda selalu lepak (atau tempat bermain) di kampung?
Belakang rumah! Hahaha~ dulu kecik-kecik belakang umah n tepi umah tu tak macam sekarang. Tepi umah dulu lapang, siap arwah atok buatkan rumah pondok-pondok lagi...situla kitorang lepak, skang da takde. Belakang umah ade hutan kecik dulu...ade sungai kecik...selalu main situ...

Permainan kampung yang pernah anda main?
Main guli? Hahaha~ main masak-masak, pondok-pondok, tarik-tarik guna mende tu yang pokok kelapa??? Main teng teng, baling-baling selipar, semunyik-semunyik dari nenek kebayan, adohhhhh... Banyaknye...gambo lak takde, sila google ye...hahaha~ Rindu pulak zaman kanak-kanak!

Saya nak tag semua yang baca ni!!! Hahaha~


LINE LEMBAP, TAKDE ENTRI CAMBEST



15 comments:

Miss Ran said... Reply to comment

tarik upih hehe

guli best

darxniq said... Reply to comment

hahahhahaa...mandi kat sungai..

ieyba said... Reply to comment

best2..zaman knk2..sgt best...hehe

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@Miss Ran

ha..upih!

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@darxniq

sungai tu kecik sangat la niq...tak muat pon nak mandi..hahaha~

Sunah Mohammad said... Reply to comment

@ieyba

hehe...mena ya..join la ieyba..

cik pulau said... Reply to comment

nak join gak la.. ^^,

... said... Reply to comment

as salam..
wah! suka!~ menarik entri ni~
nak join~

=) thanks

solo molo said... Reply to comment

kampung nenek dalam bandar...
kampung baru...

Arpiiz said... Reply to comment

saya kecik2 dulu nak sangat mandi sungai, tapi kat kampung takde.. last2 mandi parit jelah..hehehe

IftiMonstaa said... Reply to comment

rindu kampong. sknk tak mcm dulu dah

noraim said... Reply to comment

dok kampung mmg best! sbb sy bdk kg heee.

~...AmALinA....~ said... Reply to comment

wahhh bukan main panjang tulis nama saya!!!!wekkks

Aretikz said... Reply to comment

apuu.. kamek separuh bandar separuh kampung.. sik dapat nak join.. ahakz..

Fiqas said... Reply to comment

saya bangga jadi budak kampung...

good luck sunah..:)

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (48) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.