Secret Recipe Masih Halal...


Imej SINI

Semalam ada baca kat satu blog ni.

Isu halal haram lagi. Sebelum ni isu mentega golden churn yang sah ada DNA khinzir tu boleh rujuk entri NI. Kali ni tentang tepung kek pulak, blog tersebut siap mention lagi tepung kek tersebut digunakan oleh Secret Recipe dalam kek-kek depa. Dia bagi link lagi ke blog asal. Then, ada link ke laman JAKIM.

Erm...bila saya masuk dan tengok, eik? Kenapa semuanya produk dan premis makanan Secret Recipe? Masa tu masih konfius lagi. Maka, saya komen la kat blog yang sebarkan tu tadi, "so, halal ke tak eh? sebab kat JAKIM tu sijil halalnye tak tamat lagi..." Ni lah kalo tak paham dan jarang kaji tentang proses pensijilan halal.

Pagi ni bukak blog PCM yang lagi satu tu. Baca lagi isu halal haram ni. Masa tu dah nak kecewa dah sebab macam dah sah je haram, baca pulak kat mStar... T_T Then, bukak blog Izamir Ridzwan. Ada update terkini dari pihak Secret Recipe sendiri.

Alhamdulillah, jangan risau ye kawan-kawan~ Secret Recipe masih halal lagi~ Tak percaya, jenguk sendiri kat SINI. Sekian~
Secret Recipe Masih Halal... Secret Recipe Masih Halal... Reviewed by Sunah Sakura on May 24, 2011 Rating: 5

16 comments:

  1. susahnye skrg nak makan kan. kene cek betol2

    ReplyDelete
  2. sunah..sis linkkan blog sunah utk perkongsian bersama ;)

    nasib baik masih halal lagi hehe..
    baru je pegi makan hukhukhuk..

    thanx sunah ;)

    ReplyDelete
  3. perkara syubhah baik tnggalkan.. skrang ni mmng macam2 perkara y di was was kan.. so jaga2 la kita..

    ReplyDelete
  4. kalau ragu-ragu, better tak payah makan..lagipun makanan utama rakyat Malaysia kat nasi

    ReplyDelete
  5. sdp sgt ke secret recipe tu?? aishh..

    ReplyDelete
  6. betol2 kite kene cek sendiri jangan main cakap je bende tu halal ke haram..buat orang lain was2 je..itu dah salah..peace ^___________^

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..

    " blog tersebut siap mention lagi kek tersebut digunakan oleh Secret Recipe dalam kek-kek depa "

    guna kek dalam kek?

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah. akhirnya terjawap persoalan.

    bahaya betol,semua benda dikatakan ada dna babi.

    kena berhati-hati ni.

    ReplyDelete
  9. adeh..terkedu awal2 kuar topik ni

    ReplyDelete
  10. oo yeah!suka berita ni sebab memang selalu gi secret recipe makan nasi dia

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.