Buffet Ramadhan 2019 di DoubleTree by Hilton, Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2019 di DoubleTree by Hilton, Johor Bahru | Bersempena bulan Ramadhan yang akan tiba tak lama lagi, restoran Makan Kitchen, DoubleTree by Hilton, Johor Bahru akan membawakan tema "Taste of Malaysian Heritage", istimewa buat pengunjung yang datang berbuka puasa atau makan malam kat sana nanti.

Pengunjung akan berpeluang untuk merasai hidangan simbolik dari 14 negeri di Malaysia, seperti Mee Bandung Johor, Udang Harimau Sambal Petai Selangor, Gulai Tempoyak Ikan Patin Pahang, Daging Batang Pinang Masak Kayu Manis Penang, Sago Gula Melaka dan banyak lagiiii, hanya di satu lokasi strategik. Sambil-sambil berbuka, ada live band yang akan menghiburkan uols.

Jom tengok menu apa yang ada di Buka Puasa Buffet Dinner @ Makan Kitchen, DoubleTree by Hilton, Johor Bahru, pada bulan Ramadhan nanti!

Slow Roasted Whole Venison

Bubur Lambuk

Nasi Beriani Gam Kambing

Ayam Percik Terengganu

Aneka Kerabu

Singgang Ikan Tenggiri dan Timun

Udang Harimau Masak Tuhau Cili Api

Umai Udang

Hinava Ikan

Seafood on Ice - Flower Crab

Seafood on Ice - Prawn

Wagyu Beef

Antara menu-menu yang ada ni, saya paling rekemen Hinava Ikan, Venison, Beriani Kambing dengan Wagyu Beef tu. Sedap sangattt! Selain dari menu-menu yang sedia ada, tinggal ambil dan makan ni, turut disediakan adalah menu-menu live station, uols boleh order on the spot macam kat bawah.

Murtabak Stall

Murtabak Ayam dan Daging

Live Action - Make your own Popiah Basah

Popiah Basah

Live Station - Make your own Som Tam

Noodle Station

Dah siap makan fasa pertama, lepas solat Maghrib, jangan lupa cuci mulut dengan aneka desserts yang disediakan.

ABC station

Baked Cheesecake

All about Mango

Aneka kek

Mango Mousse

Aneka kuih-muih

Mango again hahaha

Da rasa teringin nak raya? Menu hari raya pun ada ni ha. Lontong, lemang, ketupat palas, ketupat buloh dan burasak disediakan bersama rendang ayam dan daging, serunding ayam, serunding kelapa, serunding daging dan kuah kacang. Uishh, lengkapppp!


Aduii, tu baru sebahagian tau dari menunya. Ada banyakkkk lagi menu-menu lain yang tak sempat kita ambil gambarnya. Uols yang berminat nak berbuka kat sini nanti, boleh cepat-cepat buat reservation ya! Ada harga early bird tau!

Makan Kitchen Buka Puasa Buffet Dinner

Early Bird (booking 15/3 - 30/4/19)
Adult: RM158 Nett
Child: RM79 Nett

Normal Price (booking 1/5 - 4/6/19)
Adult: RM178 Nett
Child: RM89 Nett

Dining date:
5/5 - 4/6/19
6.30 pm - 10.30 pm

Live band entertainment

Selain tu, ada jugak jamuan untuk hari raya disediakan:

Hari Raya Buffet Dinner:
5/6 & 6/6/2019
6:30 pm - 10:30 pm
Adult: RM 178 Nett
 Child: RM 89 Nett

Raya Hi-Tea Buffet:
5/6 & 6/6/2019
12.30 pm to 4.00 pm
Adult: RM 108 Nett
Child: RM54 Nett

For reservations:
+607 2686 868
JohorBahru.FB@hilton.com

Besides dining at Makan Kitchen, DoubleTree by Hilton JB also offers Jom Makan breaking-of-fast Banquet Packages, Feast @ 11 hosted at the Ballroom on Level 11, starting from 13 - 31 May 2019. Must try: Fresh Durian Stall.

As for the prices: 
  • Early Bird Voucher for Banquet Buka Puasa Package is now available for purchase till 30 April 2019 at a discounted price of RM118nett per adult and RM59nett per child. 
  • From 1 May till 31 May, full rate Banquet Buka Puasa Package at RM138nett per adult and RM69nett per child.
  • Banquet Buka Puasa Package will be served from 6.30pm to 10.30pm, 13 May till 31 May 2019.

For reservations, please call +07 2686 868 or email JohorBahru.events@hilton.com 

Come celebrate and get together with family and friends and experience the best of authentic traditional local cuisine with us as we invite you to “Jom Makan”!

14 comments:

  1. nang awal la.. tapi menu nang terbaek. hehe

    ReplyDelete
  2. sudah ku agak harganya musti almost rm200... hanya mampu tgk je... semua menu mmg mantops2

    ReplyDelete
  3. masyaa Allah.. menu depa sedap2nya SS :)

    ReplyDelete
  4. da mulaaa eyh musim2 tasting food buffet ramadhan. adoihai lemah jiwaaa tengok menu2nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohon bertabah tau...akan ada lagi entri2 macam ni sepanjang mac dan april...ahahahahhaha

      Delete
  5. Fuyooo gambo dia, meletop hahahahahah...
    Sedapnyaaaa...alamakk nak murtabakkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakakak..meletop ape nyeee...hari tu tak sempat eh makan murtabak? kita pun tak..tu kak di yang makan..hahahaha

      Delete
  6. Salam. Tahu tak nama live band tu apa?

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com