Teman Baik Suamiku Seorang Wanita, Wajarkah?

Teman Baik Suamiku Seorang Wanita, Wajarkah? | Isu hangat ditayangkan dalam Wanita Hari Ini semalam. Saya saja post kat Facebook untuk tengok respon orang ramai. Erkkk, tak sangka pulak mendapat feedback yang banyak daripada isteri-isteri di luar sana.

Teman baik suami uols adalah seorang wanita, uols boleh terima tak? Ini respon kawan-kawan Facebook saya.


Wajar kalau perempuan tu isteri dia.

Eh, ni di luar dari konteks isteri tau. Hahaha.


Ye, tajuk tu bikin mendidih hati. Hahaha.

Harap semua bersabar.



Emosi sungguh masing-masing. Errr.

Lelaki pun ada respon tau.


Siapa lagi kalau bukan encik suamiku. Hahaha.
Dia tag la kawan baik dia.
Nasib baik kawan baik dia tu saya kenal dan merupakan klien saya jugak.

Apa pulak kata uols?

Bagi saya, tak wajar kalau sampai jadi macam Sis Lin cakap ni.


Sebenarnya, ok aje kalo nak berteman dengan sesiapa pun. Yang penting tau batas hukum hakam dalam pergaulan. Jangan sampai menimbulkan fitnah, dan menyusahkan diri di kemudian hari. Tu aje. Antara tips untuk elakkan teman baik suami jadi teman tersangkut, boleh lah buat macam kat bawah ni.


Haaa. Gituhh. Uols pulak, rasa macam mana?


P/S: Seorang Sunah cepat cemburu tau.
Teman Baik Suamiku Seorang Wanita, Wajarkah? Teman Baik Suamiku Seorang Wanita, Wajarkah? Reviewed by Sunah Sakura on March 16, 2019 Rating: 5

6 comments:

  1. Nak berteman boleh, tapi kena tahu batasnya. Perempuan ni kalau lelaki beri perhatian lebih pada dia, mulalah ada hati taruh perasaan pada lelaki tu.. huhu. Jangan dicari masalah, lebihkan isteri masing-masing.

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  2. Sejujurnya masa zaman u dulu, kawan baik kinah adalah lelaki. Sampai ada yang kata kami ni pasangan kekasih padahal kami ni "best partner in crime". Tapi bila masing2 dah berumah tangga kami dah kurang contact antara satu sama lain dan masih juga berkawan tapi takla serapat dulu. Hati pasangan perlu dijaga dan setiap pergaulan perlu ada batasnya. Jangan cari dan timbul masalah nanti menyesal tak sudah.

    ReplyDelete
  3. Wajar juga kalau perempuan tu madu/madu2 dia

    ReplyDelete
  4. Tak wajarrrr! Kwn beshe2 dah r..hmmm..dari kwn leh jd something tauuuu... Hatiii2!!

    ReplyDelete
  5. Macam tak boleh dan tak wajar je. Haha. Lain2 jantina bila dah berkawan baik dan rapat tak mungkin tak timbul perasaan selalunya. Haha

    ReplyDelete
  6. Jaga-jaga wahai lelaki ataupun perempuan..dari berkaawan baiklah boleh datangkan fitnah dan seterusnya jadi kawan serumah ....

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions. Any comments with link will be deleted, I'm sorry, as I don't want it to increase my spam score. Thank you.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.