Gambar Raya 1 dan 2 Syawal

Gambar Raya 1 dan 2 Syawal | Kenapa 1 dan 2 Syawal je? Sebab 1 dan 2 Syawal je ada kamera canggih encik suami dan ada encik suami sekali. Haha. Hari lain, encik suami da balik KL. So, kitorang tak lepaskan peluang untuk ambil gambar ramai-ramai sementara semua ada. Walaupun ada beberapa gambar yang tak cukup korum, ok lah daripada takde kannn ~

Pagi 1 Syawal

Gambar 1 family. Tahun ni semua ada termasuk lah pengantin baru belum sampai setahun, Chokie dan Anum. Letak phone kat atas bekas kuih raya je :p

Gambar kat tangga tu wajib. Walaupun susah sangat nak dapat shot terbaik. Tapi encik suami takde sebab dia photographer. Haha.

Gambar dengan lelaki pertama yang kucintai dalam hidup, gituhhhh

Petang 1 Syawal


Adik-beradik perempuan, tiga orang aje. Ecah, Syim dan tuan blog.

Dengan adik paling bongsu, paling kurus, paling tinggi. Single but not available.

Budak yang paling gembira dapat ukur tanah kat laman rumah.

That reaction, though. Suka betul, dia ayah dia angkat satu tangan camtu!

Nak amek gambar dengan Aisyah kat tangga kena sediakan props dulu. Haha.

Ni la dia, cameraman kita. Tak berbaju raya dah bila da petang. Hahaha.

Pagi 2 Syawal

Gambar family. Masa ni Anum dah tak sihat sejak petang 1 Syawal. Jadi dia takde dalam gambar. Syizwan suami Syim jadi cameraman.

Shot wajib pagi raya kalau cukup korum 5 orang ni. Sebab ada gambar-gambar tahun sebelumnya serupa ni.

Gambar ni lerrrr maksud saya tu, buat-buat je macam ada tripod. Sebenarnya suami Syim tolong pegangkan kamera. Hahaha!

Sebab bini dia takde, kita tolong serikan gambar ni. Hahaha.

Last gambar dengan encik suami sebelum hantar dia ke airport nak balik KL

Sempat lagi bergambar kat airport sebelum gerak beraya ke Tatau

Awan berkepul-kepul kat Kampung Dagang, Tatau. Cantik kan?

Petang 2 Syawal

Raya rumah kawan Chokie. Masa ni Anum da ok sikit, boleh beraya

Malam 2 Syawal

Beraya rumah sedara mara

Beraya rumah kak Zarina Bakeri, owner Bintulu Homemade Food merangkap sedara bau-bau bacang

Snap guna iPhone X, Pocophone dengan Samsung A5 aje. Takde DSLR pun takpe, tapi kalau ade monopod or tripod, lagi best bila nak ambil group photo. Haha.

Akhirnya, selesai juga entri nak share gambar raya, tapi belum habis lagi tau. Ada lagiiii nak share raya ketiga, dan seterusnya. Nanti ya!

Kbai! Nak gi beraya lagi ni~
Gambar Raya 1 dan 2 Syawal Gambar Raya 1 dan 2 Syawal Reviewed by Sunah Sakura on June 21, 2019 Rating: 5

9 comments:

  1. bestnya raya kt kampung... cpt nya suami sunah balik kl...
    balik kg takde gambar raya mmg rasa tak lengkap kan...

    ReplyDelete
  2. Banyaknya gambar raya dia hahahaha...

    ReplyDelete
  3. adik selalu tinggi dari kakak... aishhh

    ReplyDelete
  4. comelnya gambar raya! Baju raya tantekkkkk

    ReplyDelete
  5. Meriahnya rayaa. Hehe. Cantik2 gmbar

    ReplyDelete
  6. Selamat hari raya sis. Maaf zahir dan batin. Rina perasan rina dah follow blog ni haritu, Singgah komen mengomen sat naa hihi. Jom jejalan blog dan followback.

    ReplyDelete
  7. time raya, wajib bergambar kan.
    mcm2 gaya yg indah-indah :)

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions. Any comments with link will be deleted, I'm sorry, as I don't want it to increase my spam score. Thank you.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.