Honey Chipotle Beef Burger, Makan-makan Semalam

Makan-makan Semalam | Takde mood lagi nak update proper blog entry. Berapa hari ni banyak sangat urusannya, tapi ade je masa senggang serba-sedikit, cuma mood nak update blog tu ke laut. Hari ni pun nak ke UTM kejap sebelum pergi bandar setelkan urusan dengan badan kerajaan. Tiberr, badan apa la tu. Haha.

So nak share semalam makan ape je, boleh? Tu pun makanan beli je tau, bukan makanan masak sendiri. Hahaha. Sebab semalam bizi buat penghantaran surat dari UTM ke sekolah-sekolah sekitar Skudai ni, jadi tengahari tu dah lapar sangat, singgah la makan kejap kat Burger King sebelah UTM tu.


Cuba menu baru diorang Honey Chipotle Beef Burger. Honey Chipotle Burger ni ada dua patties, satu ayam, satu daging. Sebagai peminat daging, harus lah beli yang daging kan! Untuk ayam, dia letak kepingan ayam yang panjang bersama chicken strips. Kalau burger daging pulak, diorang letak dua keping beef patties dengan beefacon. Sedap gak!


Lepas tu petang lak, ada pasar malam depan rumah. So, Ibah belanja Nasi Kerabu Daging dengan Air Kathira, rasa macam Ramadhannnnn sangat. Haha! Daging lagi! Adeii, kalau ada darah tinggi, kompem da naik ni. Tiberrr. Sedap nasi kerabunya, portion pun ok, tak melampau-lampau besar atau melampau-lampau kecik. Sederhana sajokkk.

Thanks Ibah, moga dimurahkan rezeki awak! Ameen!

Nanti kita blogwalking tau, tunggu ada mood. Haha.
Honey Chipotle Beef Burger, Makan-makan Semalam Honey Chipotle Beef Burger, Makan-makan Semalam Reviewed by Sunah Sakura on February 11, 2020 Rating: 5

14 comments:

  1. Nampak sedap..lapar terus akak..nasib baik bawak bekal..hahaha

    ReplyDelete
  2. menyelerakan nengok beef burger tuh, mesti kenyang makan seketul tuh kan...

    bestnya makan nasi kerabu dengan air katirah... kat johor mudah nk jumpa kat sini rindu nak jumpa air katirah time puasa pun susah

    ReplyDelete
  3. mcm best jer burger baru drp Burger King tu..heheh mkn je S, makan ketika masih terdaya

    ReplyDelete
  4. burger king yg baru tu akak lom rasa lagi. nasi kerabu tu nampak sedap.. dah bape minggu ni teringin nak makan nasi kerabu sedap dekat simpang masuk sksp tu.. tp dah lama x bukak kedai tu.. biasa dia bukak pagi.. ayam ngan daging dia bakar kat situ jugak.. eh panjang pulak akak komen.. haha

    ReplyDelete
  5. syukurrr tengah kenyang ni baru makan.. kalo x menjejes ailio tngk burger tu..
    lama tau x p BK.. kita selalu makan mushroom bege. menarik ni blh cuba nnat..

    ReplyDelete
  6. ya Allah mana nak cari burger king di kedah. hahahaa. kena pi ke bandar besaq lah jawabnya >.<

    ReplyDelete
  7. sedapnya nasi kerabu tu. dah la tengah lapar ni..hehe ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  8. burger ada 2 patty..lazat nmpknya tu

    ReplyDelete
  9. Mood, oohhh mood..sila datang! Hahaa~

    ReplyDelete
  10. Lama tak makan burger king. Nak lah..

    ReplyDelete
  11. Lamanya tak makan nasi kerabu...tiba-tiba teringin laaa pulak...

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions. Any comments with link will be deleted, I'm sorry, as I don't want it to increase my spam score. Thank you.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.