Beli Barang Dekat Shopee Sepanjang PKP

Beli Barang Dekat Shopee Sepanjang PKP | Entah buang tebiat ke apa, tak jugak. Tapi macam ye pun ada, asyik membelek Shopee je kot-kot ada barang yang nak dibeli. "Yang nak" ye, bukan "yang perlu", hahaha!

Sejak PKP, asyik tengok orang membeli barang through Shopee, termasuklah barang keperluan rumah. Nampak gak kak Suria Amanda beli barang-barang dapur termasuk keropok ikan Terengganu. Ishhh, tak boleh jadi ni! Baru tahu kat Shopee pun ada jual benda-benda gitu. Maka, seketul Sunah pun apa lagi!

Beli headset, memang dah lama cari sebenarnya sebab headset sebelum ni dah rosak

Nice gilerr sebab wireless, guna Bluetooth aje nak pakai, sambil dengar kelas dari laptop kat ruang tamu, boleh masak kat dapur

Keropok Ikan Baby, haha..sini susah nak cari, sebab tu kena beli kat Shopee

Quaker Oat menu wajib sahur bulan Ramadhan, kat Maslee habis stok, ni beli kat Shopee dari seller Johor, hari ni pos, esok dah sampai

Haa, tu nampak sangat semua kemahuan. Hahaha! Eh, keperluan jugak lah bab Oat tu kannn! Paling best bila ada Free Shipping untuk minimum order RM19 tu. Nasib baik lah tak banyak benda yang menarik perhatian. Kalau tak, asyik menyopee aje!

Tu pun ada lagi dua barang belum sampai, mentol rumah dengan selfie ring light untuk kelas online. Haha.

Sanggup!

21 comments:

  1. Fuyooo Sunah dah pandai soping Shopee, aku kalau soping situ, asyik keje lebih aje dari seratus, nyampah! Hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha woiii, aku kalo boleh takde barang melebihi RM30!

      Delete
  2. Serik dah beli sepanjang PKP ini. Sekarang ini kalau nak beli apa-apa di Shopee, PM dahulu dengan seller atau pastikan boleh hantar awal atau lambat. Ada seller letak dekat description ready stock, penghantaran dalam masa 3 hari lah, tapi tetap lambat juga. Ada barang saya yang dah dekat sebulan tak sampai lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikk lamanya! saya kalo nak beli, check dulu dekat review, latest delivery dia bila..kalo yang sejak PKP takde review, saya akan tanya seller dulu diorang ada buat penghantaran ke tak...kalo takde, saya tak akan beli dari situ..

      Delete
  3. Adakah dari Kak SA ke SS terus menular ke PC..ahakkkks.hehehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha serius lahhhh terjebak jugak..hahahah

      Delete
  4. samalah kak ^_^ hari2 nak tgk shopee je

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn...hari2 nak check in sebab nak kumpul coins..hahahah

      Delete
  5. Hari-hari tengok Shopee, tapi selamat lagi..item duk dalam cart je. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita tak reti simpan dalam cart je..hahahah...kalo nak beli, terus beli..wakakakakka

      Delete
  6. semakin banyak duit semakin seronok menyoping...

    semoga kita banyak duit selalu..

    aamiin

    ReplyDelete
  7. headphone ray dah rosak. i'm gonna need a new one.

    ReplyDelete
  8. Pengaruh rakan sebaya lah ni ye..hihi dok add je dalam bakul shopee tapi belum bayo lagi. Tak tahu nak beli apa sebenarnnya main masuk je dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...tapi kita jenis beli memang nak beli...tak reti simpan2 kat cart tu...

      Delete
  9. cart dah penuh...belum berjaya angkat keluar lagi.

    ReplyDelete
  10. hahaha samalah kita kak! banyak membeli ja dekat Shopee haishhh.

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com