Ticker

6/recent/ticker-posts

Wordless Wednesday: Pokok Rambutan Depan Rumah





Pokok rambutan depan rumah, jiran sebelah punya.

Dah mula merah-merah buahnya. Yang kuning-kuning nak merah tu dah boleh petik dan makan. Dah telan gak beberapa biji.

Ada jugak yang masih menghijau lagi.

Semalam tengok, ada putik bunga baru jugak.

Aik, pelik ek pokok tahun ni.

Post a Comment

15 Comments

  1. Dulu pun jiran tanam rambutan, fiza sejenis excited skodeng rambutan dia. Suka tengok tang berubah color tu

    ReplyDelete
  2. kalau rumah depan sekolah. cepatlah ghaib buah nyeee

    ReplyDelete
  3. Haha, musim buahhh, even aneh aneh timingnyaaaa..aku suka kaler ijo nyaaa

    ReplyDelete
  4. ohh best di malaya yea musim buah koh, ctok belum gik, musim kubit je nok ada. haha

    ReplyDelete
  5. best tu dpaat makan. Nasib la jiran baik nk bagi. kadang pokok buah tu boleh jadi gadih antara jiran2

    ReplyDelete
  6. nnt ada lebih share2 la sikit na hhehehe

    ReplyDelete
  7. kalau ada sendiri punya..puas makan

    ReplyDelete
  8. bestnya mana-mana yang ada pokok buah kan. kami keturunan takde kebun/pokok buah kat rumah. Kalau nak makan, g pasar aje. Hulur duit, dapatla buahnya

    ReplyDelete
  9. saya suka yg hijau merah kuning. yg merah masak sangat tu dah tak berapa nak suka. hehe

    ReplyDelete
  10. Lepas ni aku dah tau dah kat mana nak makan rambutan hahahahaha

    ReplyDelete
  11. minta dekat jiran seguni
    sedap rambutan tu

    ReplyDelete
  12. wah bestnya... syok dapat makan sendiri punya... dulu depan rumah tanam mangga kan selalu tak sempat makan.. ntah musang ke tupai ke makan entah laaa

    ReplyDelete
  13. berbuah ikut peringkat kot tu.dah habis fasa 1 ada buah fasa 2 pulak nanti. suka gak makan yang merah merah kuning tu daripada yang masak ranum

    ReplyDelete
  14. bestnya ada pokok rambutan! Kat kawasan taman ni banyak pokok pelam je

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com