Air Tangan Teruna Johor Bahru - Kawww & Paduuu Gilerrr!

Air Tangan Teruna Johor Bahru - Kawww & Paduuu Gilerrr! | Haaa jangan cakap sisthor tak payung! Haha! Ini kebenaran yang jujur lagi ikhlas, memang kawww dan paduuu gilerr minuman dari jenama yang satu ni.


Air Tangan Teruna, ada lima perisa semuanya buat masa ni: Kopi Teruna, Keladi Teruna, Teh Teruna, Jagung Teruna dan Bandung Jakarta. Semuanya perisa yang dibancuh bersama susu, kak Ajan cakap, susu cair atau susu sejat yang dipakainya.

Idea asal dari 4 orang jejaka yang mahu memulakan perjalanan dalam dunia perniagaan dan keusahawanan dengan memperkenalkan the best-flavoured drinks di Johor Bahru. Airnya dibancuh dengan tangan menggunakan resepi mereka sendiri. Setiap tegukan menyebabkan uols nak teguk lagi, gituuu!


Nak minum dia, kena goncang dulu, then bukak tudung botol tu, hidu bau airnya. Mmmm semerbak bau setiap perisa. Dah boleh agak macam mana rasanya bila hidu tu. Lepas da amek bau, baru la teguk. Haa, sama tak macam yang diharapkan?


Memang sedap sangat rasanya, paling saya suka adalah perisa Keladi, Kopi dan Teh. Keladi dia rasa macam makan aiskrim keladi, kopinya pekat pahit secukup rasa, teh dia kalah teh-teh yang pernah saya minum sebelum ni. Dahsyat ek?


Jagung dan Bandung dia pun tak kurang sedapnya, bila kita minum tu terus terimbau bulan puasa dan bazar Ramadhan! Ye lah, masa bulan puasa la dua air ni, kalau tengok balang dia aje dah buat kita merapat ke gerai air tu untuk membeli. Ni kalo saya lah, orang lain mungkin minat air tebu. Haha!



Dua hari lepas, saya beli untuk belanja kawan-kawan office, beli 10 botol aje. Ingatkan tak ramai yang datang, rupanya ada klien-klien boss datang beramai-ramai, nyesal tak beli banyak sikit, boleh belanja semua. Takpe, buat rasa-rasa dulu. Nanti mana tau diorang nak order sendiri pulak, kan? Hihi.

Diorang pun cakap sedap dan pekat airnya. Ikhlas sungguh lah sape yang buat ni. Yang kelakarnya, my boss cakap manis betui rasanya, mesti teruna yang buat ni manis orangnya 😆



Hadir dalam dua saiz, botol 400 ml dan botol 1 liter. Baru-baru ni macam ada pek baru bentuk tiub gak tu, tak sure la yang tu berapa ml, lupa pulak nak tanya. Kalau uols nak order, boleh lah ke website Fashion Valet atau terus whatsapp diorang kat bawah. In case nak buat side income, diorang pun tengah cari agen gak tu sekitar Johor dan Melaka.


Whatsapp:

Facebook:

Instagram:

25 comments:

  1. Rawlins akan kejar dan cari air tebu time ramadhan. Tapi bila tengok packaging dia - Rawlins dapat rasakan sedapnya air kopi tu dalam tekak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa, warna kopi dia tu tengok lerr..pekat piauuu..haha

      Delete
  2. Dahlah jagung,keladi dan bandung tu air kegemaran PC,bila tengok macam ni aduh.

    ReplyDelete
  3. Wahhh menariknya air dia. Packaging dia cantik. Nanti nak try la air ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...yang terbaru dalam bentuk tiub tu pun menarik..

      Delete
  4. Menarik.Kalau dekat meati tak lepaskan peluang untuk mencubA.

    ReplyDelete
  5. Semoga maju perniagaa anak bangsa

    ReplyDelete
  6. Perghh. Tergugat iman tengok air teruna ni. Kaler air pon dah nampak sedap n pekat. Nak dapatkan satu lah. Nanti sy order

    ReplyDelete
  7. Sedapnya.. esp air tu.. mmg nampak menarik dan sedap.. terus terliur huhuhu

    ReplyDelete
  8. Mak aiiii, Air Kopi Teruna tu melambai-lambai je ni... sedapnya lahaiiii... baru tengok dah terasa-rasa kat my taste buds dah ni... dah la packaging pun cun... memang terbaikkkkkklah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...sabor ekkkk...kalo lambai2 tak datang, nanti dia menghantui dalam mimpi lak...😆

      Delete
  9. Tak boleh move on betul dengan kopi teruna dia, pekat kaw gile! Nanti kalau aku nk drive jauh, aku nak beli sesiap hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..aku nak macam nak order tiap minggu or dua minggu sekali belanja dak opis...or ujung2 bulan bila gaji..haha

      Delete
  10. Haaaa.. mesti ramai anak2 dara tergilakan air tangan teruna ni..npk pun sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya kak...memang sedap ni..mak2 dara, bapak2 teruna pun gila gak air ni..haha

      Delete
  11. Nama dia mengancam.. Teruna ke semua.. Hehehe.. Sedp tu nampak airnya.. Banyak perisa.. Air macam ni mesti ramai beli punya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kita da tanya, dia jawab dua orang teruna, dua orang dah berpunya..hahaha

      Delete
  12. These surely look deliciously thirst-quenching to say the least. :) Will try to hunt for it.

    ReplyDelete
  13. sedapnya nampak air tu sebab nampak pekat mesti setiap flavour rasa kan

    ReplyDelete
  14. Sedappppnya ayaq terunaaaaa tuuuu! Nanti nak try la...betul teruna ke dak..HAHHAHAHAHAHA

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com