Menu Ala Carte Baru di Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel

Menu Ala Carte Baru di Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel | Walaupun tengah PKPB, bisnes makan-makan tetap berjalan, tapi dengan pelaksanaan SOP yang lebih ketat. Kembali kepada peraturan hanya 2 - 4 orang makan satu meja. Macam tu jugak lerr dekat Wan Li Chinese Restaurant, Renaissane Johor Bahru Hotel kat Permas Jaya nun. Ciksun sempat cuba menu ala carte baru diorang tiga hari sebelum PKPB dilaksanakan. Tapi masa tu pun, memang diorang dah strict kan distance antara pelanggan adalah 1 meter dan hadkan bilangan pax per meja.

Menu Ala Carte Baru di Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel

Sempena semua orang buat sales 11.11, Wan Li Chinese Restaurant ni pun buat promo jugak. Dari 11.11 sampai 12.12, uols boleh dapatkan menu-menu ala carte dekat sini pada harga diskaun 20% off. Haa, bayangkan lerrr uols boleh makan hidangan daging wagyu Australia yang rega ratus-ratus per 100 gram tu dengan potongan harga 20%. Uikkk, banyak diskaunnya tu!

Ape? Sini ada daging wagyu Australia??

Yeeee, jangan tak percaya pulak. Nah ciksun tunjuk gambo-gambo makanan yang ada.

Menu Ala Carte Baru di Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel
Wok-fried Austalian Wagyu Beef with Foie Gras and Asparagus (Small - RM178/100 gram, Large - RM288/200 gram)

Menu Ala Carte Baru di Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel
Free Range Chicken with Fried Shallot and Black Truffle (Small - RM33, Large - RM48)

Menu Ala Carte Baru di Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel
Glazed Air-dried Beef Fillet with Chilli Sauce (Small - RM38, Large - RM52)

Wok-fried White Bait with Spicy Crispy Garlic (Small - RM30, Large - RM40)
Wok-fried White Bait with Spicy Crispy Garlic (Small - RM30, Large - RM40)

Menu Ala Carte Baru di Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel
Double-boiled Silky Fowl Soup with Dark Garlic King, Conpoy and Vegetables (RM28)

Menu Ala Carte Baru di Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel
Stir-fried Prawns Fritter with Curry Butter Milk Sauce (Small - RM58, Large - RM88)

Menu Ala Carte Baru di Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel
Grilled Lamb Rack with Homemade Pineapple Barbecue Sauce (RM65)

Menu Ala Carte Baru di Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel
Fragrant Fried Chicken with Dried Chili, Garlic and "Szechuan" Pepper (Small - RM26, Large - RM44)

Menu Ala Carte Baru di Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel
Fragrant Fried Rice with Conpoy, Egg White, Garlic Crisps and Beet Root Juice (Small - RM37, Large - RM55)

Menu Ala Carte Baru di Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel
Chilled Mango Puree and Pomelo and Homemade Custard Bun (RM22)


Ciksun makan empat orang dengan kawan-kawan ciksun. Kalau datang reramai, haa boleh lah cuba macam-macam. Menu-menu ni pun ada yang diorang serve dalam dua saiz, small and large. Saiz small dia pun macam untuk makan dua tiga orang haaa! So, jangan lerr uols datang sorang-sorang, rugi nanti. Hihi.

Paling ciksun recommend adalah Wok-fried Australian Wagyu Beef with Foie Gras and Asparagus, Grilled Lamb Rack with Homemade Pineapple Barbecue Sauce dan Fragrant Fried Chicken with Dried Chili, Garlic and "Szechuan" Pepper tu. Sedapp gilerrr Foie Gras dalam menu wagyu beef tu. Memula ciksun ingat lemak wagyu sebab memang rasa macam lemak daging yang dipanggang tapi dia ni bentuknya nampak seolah-olah pejal macam tauhu, bila gigit nah kauu cair juicy dalam mulut.

Menu Ala Carte Baru di Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel

Rupa-rupanya Foie Gras ni adalah produk makanan khas yang dibuat daripada hati itik atau angsa. Kalau uols order menu ni, jangan berebut pulak Foie Gras tu sampai tak nampak watak utama wagyu beef 😝

Dessert dia tu pun sedappp sangat, pekat betul rasa puri buah mangga sebenar. Cuma Custard Bun tu aje macam cair sikit custardnya. Bila nak cubit bun tu, memang meletus keluar custard dalam dia. Tapi bila tanya staff, katanya yang hari tu aje lah sedikit cair dari biasa. Sepatutnya custard tu pekat sedikit, haa kalau uols datang dan order, mungkin tak akan dapat yang cair cam ciksun hari tu 😊

Menu Ala Carte Baru di Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel

Menu Ala Carte Baru di Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel

Ok lah, kalau uols nak datang cuba menu ala carte ni dengan kawan-kawan and family, boleh lah book meja cecepat. Alang-alang tengah promo diskaun 20% tu dari 11 November sampai 12 Disember 2020, kan! Menu-menu ni avalaible untuk waktu makan tengahari dan makan malam, setiap hari ya! Ayuh, tempah sekarang!

Menu Ala Carte Baru di Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru Hotel

Wan Li Chinese Restaurant
Renaissance Johor Bahru Hotel

Lunch
Monday to Sunday: 11.30am to 2.30pm

Dinner
Monday to Sunday: 6.30pm to 9.30pm

Ala Carte Menu:

Untuk tempahan:

6 comments:

  1. menarik menu2nya Cik Sun, nak kena pergi jugak ni sbelum 12.12, hihi

    ReplyDelete
  2. wow. hidangan pelik pelik di situ. Nasi goreng merah merah tu menarik pandangan mata kita.

    ReplyDelete
  3. Aku suka betullah nasi goreng dan mango puree tu, rasa nak pergi sengsorang makan dua tu jeee...

    ReplyDelete
  4. wow hidangan dia !! menggoda nampaknya. ni kena p ramai2 best sbb boleh order macam2 menu. hehe..

    ReplyDelete
  5. suka sangat dengan mango puree dia tu..sedap sangat...

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com