Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas | Kalau tadi ciksun share pasal Hard Rock Hotel Desaru Coast, entri kali ni ciksun nak kongsi pulak tentang Anantara Desaru Coast Resort & Villas. Pun letaknya di Desaru Coast, Johor, Malaysia, resort ni baru sahaja dibuka pada bulan Disember 2019. Baru setahun lebih usianya, tapi kalau ditolak PKP, PKPB, PKPP, agaknya tak sampai setahun lagi diorang beroperasi.

Anantara Desaru Coast Resort & Villa merupakan sebuah hotel berjenama Anantara, milik Minor Hotels Group dari Thailand yang pertama di Malaysia. Ia menawarkan penginapan mewah yang sesuai untuk keluarga dengan suasana yang berinspirasikan budaya dan sejarah tempatan serta akses secara langsung ke pantai.

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Sejak dibuka, orang ramai kenal nama Anantara Desaru sebagai resort mewah, kaya dengan villa yang cantik dan menjanjikan percutian ekslusif sama ada uols datang dengan keluarga atau dengan kawan-kawan. Setiap villa dua tingkat kat sini ada private pool nya sendiri, terbahagi kepada one bedroom dengan two bedroom.

Hari tu masa berbuka puasa kat sini, ciksun sempat jenguk Two Bedroom Lagoon Pool Villa kat Anantara Desaru ni, nah ciksun share gambar-gambarnya dan gambar sekitar Anantara Desaru, istimewa untuk uols!

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Memang indehhhh khennnn! Kat sini memang ada banyak gila restoran! Pertama kali ciksun jumpa resort sampai ada 6 restoran, tak termasuk in-room dining, in-villa barbecue, dengan yang special tepi laut tu! Uols datang sini, tinggal pilih aje nak makan kat mana asalkan ongkosnya ada 😆

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Jalan-jalan Sekitar Anantara Desaru Coast Resort & Villas

Selain daripada penginapan kat villa dan hotel room, diorang ada jugak Residences yang betul-betul menghadap pantai dengan private pool. Residences ni open for sale dekat website diorang ya, mana tahu ada geng datuk datin nak buat jadi villa percutian keluarga.

Uols boleh tempah pakej-pakej percutian idaman dengan harga serendah RM699 melalui promosi Sand-sational Deal atau dari RM489 melalui promosi Golf Galore diorang sebelum cuti raya Aidilfitri bulan Mei nanti, dan datang bila-bila masa sahaja sepanjang tahun 2021! Belek pakej-pakej percutian sekitar Desaru Coast ni dekat website: https://www.desarucoast.com

9 comments:

  1. cantik tmpt ni..ala2 mcm overseas gtu..ada tgk beberapa kwn dh check in sini seblumni

    ReplyDelete
  2. Cantiknyaaaaaa....x pernah sampai Desaru lagi...ntah bila la sampai ni...

    ReplyDelete
  3. wow tertarik tgk pool dia...
    ha bila nk rentas negeri ni oiii....

    ReplyDelete
  4. Waaaa kenapa indah sangat Anantara Desaru Coast Resort & Villas ni. Memang terserlah kemewahan, kemahalan dan keekslusifan dia. Nak booking pun gigil ni kalau tengok harga wow sangat. huhu

    ReplyDelete
  5. wuuu cantik sangat! masuk wishlist lagiii hahaha

    ReplyDelete
  6. cantiknya bilik. pemandangan pun cantik.

    ReplyDelete
  7. hihih ni hotel2 untuk orang2 T20 ni hehe..
    tapi mana tahuu ada rezeki blh la pergi kan merasa..

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com