Ticker

6/recent/ticker-posts

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru! | Jom laa jommm, bila lagi nak makan bersama-sama macam orang VIP dalam kenduri kahwin. Haha! Bulan puasa yang akan datang ni, uols boleh berbuka dengan Semi Buffet Selera Suasana di Suasana Suites Cafe @ Level 33A, Suasana All Suites Hotel Johor Bahru, bermula dari 13 April hinggal 18 April 2021.

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Menariknya, setiap minggu akan ada rotation main course dalam bekas hidangan tu. Jadi, takde la boring benda sama aje kannn! Nah ciksun share dulu senarai menu untuk rujukan uols, boleh lah plan nak datang pada minggu ke berapa dengan family and kawan-kawan nanti.

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Haa, tu menu yang akan rotate selama empat minggu dekat Suasana Suites Cafe nanti. Dah aim nak cuba menu yang mana satu? Kalau belum dapat decide, meh sini ciksun share gambar-gambar makanannya pulak, kot lah boleh tolong uols pilih nanti kannn.

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Paling ciksun suka dari semua tu adalah Udang Masak Lemak Nenas! Memang sedap guysss, udangnya segar dan manis, dengan kepala udang masih bercantum dengan badan. Meresap rasa udangnya ke dalam kuah lemak tu. Ada pulak potongan nenas kat dalam kuah, antara gaya masak lemak kegemaran ciksun kalau masak sendiri.

Ikan Bakar dengan Ayam Goreng Berempah pun not bad, licin ye dalam bekas hidangan meja kitorang. Isi ikan dan ayam tu lembut dan juicy aje. Tak terlalu kering. Pada Ikan Bakar ada sambal khas yang disalut, tak pedas tapi dah memadai untuk melengkapkan rasanya. Satay dia walaupun hanya Satay Ayam aje takde Satay Daging, pun dah ok, sedap!

Ni je ke menu nya? Eh takkk, selain menu dalam set hidang di atas, diorang ada jugak menu-menu dekat buffet counter. Sebab tu namanya Semi Buffet Selera Suasana. Uols kena cuba Bubur Lambuk diorang guyss, sumpah sedap dan menepati citarasa tekak ciksun.

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Haa, Tauhu Sumbat, Ulam-ulaman dengan Sambal Belacan, Kerabu Mangga,  3 jenis Salad,  Sup Tulang dengan Roti, Bubur Lambuk dan Bubur Cha Cha, Kuih-muih Melayu, Kurma, Buah-buahan potong, serta Cendol adalah menu tetap di buffet counter. Tak perlu nak pilih-pilih tarikh dah.

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Tapi untuk Noodles Station, diorang akan rotate mee nya. Mee Rebus untuk minggu pertama dan ketiga, manakala Mee Kari untuk minggu kedua dan keempat Ramadhan. Yang ni ikut uols lah ya nak pilih minggu mana satu. Nak pergi semua minggu pun boleh sangat!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Jom Makan Berhidang Ramadhan Nanti di Suasana All Suites Hotel Johor Bahru!

Pilihan minuman pulak ada dua jenis minuman sejuk dan ada Teh Tarik. Ok lah, untuk uols yang nak try menu-menu ni nanti, boleh cepat-cepat book meja uols ye sebab tempat adalah terhad, minggu pertama pulak harganya sangat-sangat berpatutan, takut cepat habis! Nah, ciksun share details.

Semi Buffet Selera Suasana
Suasana Suites Cafe, Level 33A, Suasana All Suite Hotel Johor Bahru

Harga Early Bird
13 April - 18 April 2021 | 7 pm - 10 pm
RM48nett Dewasa | RM30nett Kanak-kanak (6 - 12 tahun)

Harga Biasa
19 April - 13 Mei 2021 | 7 pm - 10 pm
RM60nett Dewasa | RM40nett Kanak-kanak (6 - 12 tahun)

Untuk tempahan dan pertanyaan bagi private event, hubungi:
🕿 +607 267 0148
📲 +6017 767 5074
📧 efnerina@umland.com.my

Post a Comment

2 Comments

  1. Ala, ajak kita tapi jauhhhhh
    Lauk pauk kuih muih manisan segalanya sedap.

    ReplyDelete
  2. Semua menu menggoda kalbu ini, geram tengok udang tuuu ~

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com