Baju Raya

Baju Raya by Floor 88



Baju raya jatuh longkang hilang pula
Apa dia apa dia ahha tak tahu
Kita jahit jelah baju raya kita
Apa dia apa dia ahha tak tahu

Habis engkau nak pakai apa
Baju tahun lepas punya
Ketat sendat macam nangka

Hei bulan puasa makan kena jaga
Kau melantak tak ingat dunia

Ku nak buat macam mana

Kita pakai kain langsir alas meja
Apa dia good idea ahha tak tahu
Kita pinjam mesin jahit aunty punya
apa dia mesin apa ahha tak tahu

Amir ambik kain akram gunting kain
Eric jahit kain kau berdua ambik mesin
Kau buat apa takkan duduk diam sahaja
Aku pantau jadi supervisar

Yadiee jalan dah

Di malam raya
Kita jahit baju raya sama sama
Dah nasib kita
Baju raya dah tak ada sedihnya

Aku dah kata
Jangan bagi dia ambik baju raya kita
Kan dah terkena
Baju raya jatuh longkang
Bunyinya
Kuang kuang kuang kuang kuang kuang

Malam begini
Pedih mata tak tidur lagi
Esok nak solat raya
Takut terlajak sampai senja

Kau berbunyi lagi 
Ada jugak yang makan kaki
Dah jangan nak bising
Aku lapar
Pergi dapur kau masak sardin

Baju raya takda
Ouh punah semua
Habis duit sudah
Aku tempah baju raya

Baru raya kita
Langsir alas meja
Nak buat macam mana
Buat sampai siap sudah

Di malam raya
Kita jahit baju raya sama2
Dah nasib kita
Baju raya dah tak ada
Sedihnya

Aku dah kata
Jangan bagi dia ambik baju raya kita
Kan dah terkena
Baju raya jatuh longkang
Bunyinya
Kuang kuang kuang kuang kuang kuang kuang

Baju sudah siap akhirnya


P/S: Macam best pulak lagu ni!

6 comments:

  1. Ahaa laaa berjoget plk kita dgr lagu ni hahaah

    ReplyDelete
  2. pikir baju raya ktk tek cik sun.. hihihihi

    ReplyDelete
  3. Baju raya jatuh longkang, tak pasal guna kain langsir kain alas meja dan kain apa yang ada buat baju raya. Last last orang tak puasa tu dapat baju raya jatuh longkang tu. Haha

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com