Sedapnyaaa Set Combo Merdeka Ramada Meridin Johor Bahru!

Sedapnyaaa Set Combo Merdeka Ramada Meridin Johor Bahru! | Ye, set Merdeka Combo dari Ramada Meridin Johor Bahru ni memang sedap guys! Tak tipu, berbaloi-baloi order untuk family atau makan dengan kawan-kawan. Makan dua, tiga, empat orang pun boleh kalo jenis diet macam kitorang 🤭

Sedapnyaaa Set Combo Merdeka Ramada Meridin Johor Bahru!

Hanya RM64 per set, untuk dua orang. Ada dua pilihan, nak set Lamb Shank Biryani atau set Sang Har Mee. Untuk tekak melayu, ciksun sarankan ambil Lamb Shank Biryani. Manakala kalau tekak suka Chinese food, boleh cuba Sang Har Mee.

Sedapnyaaa Set Combo Merdeka Ramada Meridin Johor Bahru!

Lamb Shank Biryani Combo (2 pax)
Lamb shank biryani
Biryani rice
Achar
Hard boiled egg
Mixed vegetable
Papadum
Cream caramel with fruit cocktail
Bottled orange juice
Salad
Kuih-muih

Sedap sangat ye! Ciksun bukak kotak tu nak ambil gambar pun aroma nya dah sangat-sangat menggoda. Peha kambing dimasak dengan suhu tinggi dalam tempoh singkat untuk mengekalkan jusnya. Bila makan, memang terasa kelembutan isi daging kambing. Mudah pulak tu diceraikan dari tulangnya. Bau kayu manis dalam kuah biryani lagi meningkatkan selera, padan sungguh dimakan bersama nasi biryani, acar, sayur goreng dan papadom tu.

Sedapnyaaa Set Combo Merdeka Ramada Meridin Johor Bahru!

Sedapnyaaa Set Combo Merdeka Ramada Meridin Johor Bahru!

Sedapnyaaa Set Combo Merdeka Ramada Meridin Johor Bahru!

Nasi dia pun banyak, bila ciksun tuang dalam periuk nasi untuk senang panaskan bila nak makan petang, portion dia sama dengan jumlah kitorang selalu makan berlima. Itu kitorang lah yang jenis makan suku-suku separuh. Kalo yang jenis makan banyak, memang cukup sangat tu untuk dua orang makan. Cream caramel tu pun sedap, manis seperti rupanya.

Sedapnyaaa Set Combo Merdeka Ramada Meridin Johor Bahru!

Sang Har Mee Combo (2 pax)
Crispy noodles with fresh water prawn and egg sauce
Pan fried chicken dumpling
Red bean soup with lotus seeds
Bottled orange juice

Pernah makan Sang Har Mee? Ni kali pertama ciksun cuba Sang Har Mee ye. Ia merupadakan salah satu hidangan mi yang terkenal dalam masakan Kantonis. Mee nya seakan-akan mee wantan, tapi yang dah digoreng kering. Nak makan, tuang egg sauce tu panas-panas ke atas mee untuk lembutkan. Dimakan pulak bersama fresh water prawn, housemate ciksun cakap tu udang kara. Tapi rasanya tu udang galah sebab udang sungai. Betul ke? Memang sedap dan puas hati makan!

Sedapnyaaa Set Combo Merdeka Ramada Meridin Johor Bahru!

Sedapnyaaa Set Combo Merdeka Ramada Meridin Johor Bahru!

Sedapnyaaa Set Combo Merdeka Ramada Meridin Johor Bahru!

Set ni disertakan dengan dumpling dan sup kacang merah bersama biji teratai. Sedap jugak dibuat pembuka selera mahupun pencuci mulut. Tu pun kali pertama ciksun cuba sup kacang merah tu. Nasib baik ciksun ni peminat kacang merah, maka boleh masuk tekak jugak menu ni. Suka rasa biji teratai dalam tu, unik!

Sedapnyaaa Set Combo Merdeka Ramada Meridin Johor Bahru!

Kedua-dua set ni disertakan dengan dua botol jus oren setiap set. Rasa segar aje minum air ni. Alhamdulillah. 

So, apa tunggu lagi?

Cepat order sementara ada harga promosi Merdeka sampai 16 September ni!

Sedapnyaaa Set Combo Merdeka Ramada Meridin Johor Bahru!

Promotion Price RM64.00nett per combo: 31th August 2021 – 16th September 2021
Normal Price RM88.00nett per combo: 17th September – 30th November 2021

Delivery Info:
11am – 9pm, booking at least one day in advance

Call: 07- 5318802 

Self Pick or Delivery within 5km
**Available on Foodpanda

8 comments:

  1. adudu sedapnya.. tgk gambar pun terbau2 aromanya sampai ke sini

    ReplyDelete
  2. Bestnya food set dia. Sedap nasi beriani tu tapi tak makan kambing pulak. Kalau ada lagi satu pilihan masakan India mesti lagi ngam set combo merdeka ni.

    ReplyDelete
  3. uissss menggoda, tapi lamb shank tu paling alahai menggoda sangat

    ReplyDelete
  4. memang nampak sedap padan dengan harganya

    ReplyDelete
  5. menggoda sungguh! nmpk sedappp..

    ReplyDelete
  6. fuh terasa2 juicy peha kambing tu

    ReplyDelete
  7. Sang Har Mee tu macam menarik....Bolehlah try

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com