Makan Malam di Kuali Panas, Medan Selera SEDC Bintulu, Sarawak

Makan Malam di Kuali Panas, Medan Selera SEDC Bintulu, Sarawak

Makan Malam di Kuali Panas, Medan Selera SEDC Bintulu, Sarawak | Ni entri last lah kot yang related dengan balik kampung bulan Januari yang lepas. Masa ni adik ipar ajak dinner dekat luar sebelum balik ke KL hari esoknya. Katanya kat situ ada Char Kuey Teow, Mee Goreng pun sedap. Sebagai peminat Mee Goreng stail Sarawak, mesti lah nak cuba kan.

Makan Malam di Kuali Panas, Medan Selera SEDC Bintulu, Sarawak

Lokasi restoran Kuali Panas ni di Medan Selera SEDC, Bintulu, Sarawak. Dari rumah dalam 15 minit aje. Masa kitorang pergi tu, cuaca tak berapa ok, hujan pulak. Tapi gigih jugak nak pergi, naik kereta kan, bukan naik motor. And restoran pulak berbumbung, so ok lahhh. Proceed aje!

Ada macam-macam menu sebenarnya dekat sini tapi kitorang semua order kategori noodle. Mamak dan bapak, macam biasa, mesti order Mee Goreng. Ciksun order Kuey Teow Goreng Kerang (kering), adik lelaki order Char Kuey Teow Kerang + Ayam + Telur Mata, adik bongsu dengan adik ipar pulak ciksun tak ingat dah order apa. Hahaha!

Makan Malam di Kuali Panas, Medan Selera SEDC Bintulu, Sarawak

Makan Malam di Kuali Panas, Medan Selera SEDC Bintulu, Sarawak

Makan Malam di Kuali Panas, Medan Selera SEDC Bintulu, Sarawak

Ok lah rasa dia, biasa-biasa aje. Dari nak cuba Mee Goreng, jadi makan Kuey Teow Goreng pulak haha! Tengok Mee Goreng mamak dengan bapak tu, tau dah sedap. Diorang makan pun licin pinggan. Ciksun pun licin jugak tapi ambil masa nak habiskan, sebab sebelah petangnya ciksun dah makan bihun goreng kat rumah. Opsss!

Kalau orang Bintulu nak cuba, boleh lah datang sini ek! Waze aje!

Post a Comment

9 Comments

  1. Shedapnyaaa.. ko rindu tak mee goreng belakang rumah aku hahahaha

    ReplyDelete
  2. sekali sekala balik kg..smua kna cuba..:)

    ReplyDelete
  3. Sik ampit nak singgah siya riya. Lain kali. Panjang umo kita singgah

    ReplyDelete
  4. Dapat juga makan malam ramai ramai sebelum balik Johor. Sedap char kuetiau basah & kuetiau kering macam tu.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Mi goreng n kuey teow banjir tu nampak sedap. Teringin pulak

    ReplyDelete
  7. Hakak X kuwatttttt!!!!hahahha....x leh la tgok mee goreng...kang confirm nak...la ni tgh teringin nak makan mee goreng kerang ni....aduyaiiiiii

    ReplyDelete
  8. Salam kenal... wah, lamak sik makan di SEDC. Dolok ada ayam lalapan nyaman di siya.

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com