Buffet Ramadhan 2022 - Selera Ramadan di Renaissance Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2022 - Selera Ramadan di Renaissance Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2022 - Selera Ramadan di Renaissance Johor Bahru | Bufet Ramadan yang sentiasa ditunggu-tunggu oleh semua saban tahun, kali ni dengan upgrade sebab restorannya dah dapat sijil Halal JAKIM. Bangga betul dengan usaha diorang, bukan senang nak dapat. Banyak benda diorang kena buat dan patuhi, semuanya demi para pengunjung hotel yang disayangi. Eh, kena cakap ke pasal ni? Mesti lah! Ciksun gembira dengan berita ni! Benda gembira kena lah share! ๐Ÿ˜œ

Tahun ni, macam lagi banyak menunya dari tahun lepas. Lebih 600 menu dihidangkan! Aduhhh, jujur cakap, penat gila ciksun ambil gambar dan video masa preview hari tu. Orang lain dah habis 10 round makan agaknya, baru ciksun siap pusing. Hahaha! Melampauuu, tapi itulah hakikatnya. Sebab kawan ciksun yang baru habis ambil gambar, and duduk sebelah ciksun pun cakap, penat gila dia rasa. Tak pernah sepenat tu, hahahahahaha!

Ape yang sampai penat sangat tu? Nah, ciksun share gambar!

Bufet Ramadan 2022 - Selera Ramadan @ Renaissance Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Selera Ramadan @ Renaissance Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Selera Ramadan @ Renaissance Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Selera Ramadan @ Renaissance Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Selera Ramadan @ Renaissance Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Selera Ramadan @ Renaissance Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Selera Ramadan @ Renaissance Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Selera Ramadan @ Renaissance Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Selera Ramadan @ Renaissance Johor Bahru

Bufet Ramadan 2022 - Selera Ramadan @ Renaissance Johor Bahru

Aik, 10 keping aje gambornya? Kata 600 menu? Helloooo, takkan nak masukkan 600 seketul-seketul gambar menu dalam blog ni? Nanti jadi website gallery makanan Renaissance Johor Bahru pulak ๐Ÿคฃ

Gambar selebihnya, uols boleh belek aje dekat page Sunah Sakura. Ciksun ada update dekat sana. Tu pun kat page, limit 80 keping gambor aje weiii. Ahahaha! Dah maksimum dah tu!



Apa yang paling ciksun suka? Macam biasa lah, Lamb Flap dia masih menjadi pilihan nombor satu ciksun! Sedap sangat, juicy dan lembut daging kambing bahagian rusuk yang dibakar perlahan untuk memastikan hasilnya boleh digigit dengan senang! Ish, sumpah sedap sebab ada sikit-sikit lemak kat situ, buat dagingnya rasa manis dan tak kering. Ciksun suka!

Then, ada pulak Kerutuk Kambing dengan Rendang Daging. Mak oi, rasa macam dah raya! Nasib baik diorang memang ada hidangkan Ketupat dan Lemang. Boleh la dipadankan dengan sangat sempurna. Haaa gituhhh ๐Ÿ˜‚

Seafood on Ice dia pun selalu jadi tumpuan, tak ketinggalan bahagian Aneka Goreng-gorengan juga. Tahun ni pun ada Udang Goreng celup tepung, yeehaaa! Tak berebut sebab ada banyakkkk. Durian Goreng pun ado, serius terbaikkk! Tak cukup kalo makan satu aje! Hihi.

Ok, nah ciksun share details harga dan promosi pembelian awal!

๐Ÿด Selera Ramadan Iftar Buffet
Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel
๐Ÿ—“ 3 April - 2 Mei 2022
๐Ÿ•ฐ 6:30 pm - 10:00 pm

๐Ÿท RM168 nett per Dewasa
๐Ÿท RM84 nett per Kanak-kanak (6 - 12 tahun)

♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
✨ Beli dari 1 Mac - 20 Mac 2022
⭐️ Dapat 3 complimentary vouchers untuk setiap pembelian 10 vouchers
๐Ÿฝ Buka puasa dari 3 April - 12 April 2022

♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
✨ Beli dari 1 Mac - 20 Mac 2022
⭐️ Dapat 2 complimentary vouchers untuk setiap pembelian 10 vouchers
๐Ÿฝ Buka puasa dari 3 April - 2 Mei 2022

♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
✨ Beli dari  20 Mac - 2 April 2022
⭐️ Dapat 1 complimentary vouchers untuk setiap pembelian 10 vouchers
๐Ÿฝ Buka puasa dari 3 April - 2 Mei 2022
 
๐Ž๐‘
Club Renaissance Johor Bahru entitled for 15% discount
๐Ž๐‘
Maybank & Standard Chartered Malaysia card holder entitled for 10% discount

Untuk tempahan dan pertanyaan, hubungi:
๐ŸŒ www.cafebld.com

Private Iftar Gathering
RM98 nett seorang (Minimum 30 orang)
2 pilihan menu

Untuk tempahan dan pertanyaan, hubungi:
rosliza.lazim@renaissancehotels.com
evelyn.soh@renaissancehotels.com

Selera Ramadan Takeaway & Delivery
3.00 pm - 5.00 pm
Tempah 12 - 24 jam sebelum ambil

Untuk tempahan dan pertanyaan, hubungi:

Post a Comment

3 Comments

  1. eh apasal nampak sedap sangat ni dik?

    ReplyDelete
  2. Mana satu nak ambil dulu ni. Semua tempting haihhh...

    ReplyDelete
  3. Ko ada nampak tak aku skodeng ko makan dari Mekah? Aku perhatikan jerrr hahahahaha

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com