Wordless Wednesday: Colocasia Black Coral

Wordless Wednesday: Colocasia Black Coral

Colocasia Black Coral

Colocasia Black Coral
Anaknya pemberian sahabat keladi
Tak sampai sebulan bela, dia da besar dan keluar daun berkilat.

Dua tiga daun pertama, daunnya matte aje tak berkilat pun.
Sampai ciksun ingatkan dia Colocasia Black Magic.
Bila keluar daun matang, baru lah jadi berkilat.

Masya Allah, antara yang terindah di laman kecil ciksun.


P/S I: Doakan segala urusan ciksun dipermudahkan. Tinggal hari ni dengan esok aje.
P/S II: Al-Fatihah. Semoga kak Azila Aji diberi kekuatan dan ketabahan atas kehilangan.

Post a Comment

10 Comments

  1. Keladi kayangan ni.. makcik2 kat kampung semua duk semangat tanam keladi. Penuh keliling rumah. Tapi cantik yang amat sebab dorang buat ala-ala taman tropika.

    ReplyDelete
  2. subhanallah..cantik sgt. moga semua urusan ciksuin dipermudahkan & berjalan dgn lancar ..aaamiin

    ReplyDelete
  3. cantiknya sis. btw kita dh asingkan ya black beauty kt umah ni. nak pos cmne la tu. takut plak huhu

    ReplyDelete
  4. wah memacam dah keladi cik Sun ya, nama dia pun berbelit nak nyebutnya

    ReplyDelete
  5. Wah ada matte ada glossy. Cantik kejadiannya. Hitam menawan. Nampak macam dark purple pun ada.

    ReplyDelete
  6. Cantik. kat rumah ada sepokok. Dah beranak-anak dah dia.

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com