Wordless Wednesday: Colocasia Black Beauty

Wordless Wednesday: Colocasia Black Beauty

Colocasia Black Beauty

Colocasia Black Beauty

Sekali tengok macam Colocasia Black Illustris.
Tapi sebenarnya berbeza dan tak sama.

Colocasia Black Beauty ada black vein pada semua urat daun.
Colocasia Black Illustris pulak lebih banyak warna hijau dan urat tengah pun hijau.
Bila daun jadi matang dan tua pun urat dia still nampak hitam walau tak ketara.

Jenis ni susah nak jumpa dekat Malaysia, kebanyakan seller tertukar dengan Black Illustris.
Bila da jumpa dekat City Gardening Special Edition II kat JB hari tu, ciksun terus beli sepasu.
Harganya pun lebih mahal daripada Black Illustris.

Sekarang dah ada tiga anak, satu anak dah bagi kat kawan.
Kalau ada yang nak book anak, bagitahu.
Ciksun jual mur-mur je insya'Allah.

Post a Comment

1 Comments

  1. Ohhh.. lain yea boleh kenal. Ingatkan sama je semua. heeee

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com