Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel

Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel

Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel | Yee, tak sangka betholl ciksun, sedap jugak rupanya bila Nasi Lemak diubah bentuk menjadi sushi. Ingatkan rasa pelik ke, rupanya ok je. Memang rasa Nasi Lemak sebenar, takde la nasi tu jadi nasi sushi yang sticky tu. Masih beraroma santan dia, masih ada feeling bila makan Nasi Lemak yang lengkap dengan sambal, ikan bilis, kacang tanah goreng, telur rebus secuit, dibalut dengan hirisan nipis timun dalam bentuk gunkan sushi.

Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel

Tapi jangan la expect telur rebus tu sebiji or separuh. Diorang adjust telur tu secomel mungkin supaya telur putih dan telur kuning dedua ada sekali. Alahai, comel sangat! Selain Nasi Lemak, diorang masukkan juga Nasi Ayam sebagai sushi! Haiyooo, kreatif betholll chef Renaissance Johor Bahru ni! Untuk yang ni, diorang guna konsep nigiri sushi pulak, seketul hirisan ayam Hainan diletakkan atas Nasi Ayam yang dah dibentuk segiempat kecik.

Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel

Hirisan ayam tu diikat dengan hirisan halus timun, dan ada hiasan atas tu berwarna oren. Lupa pulak ciksun nak tanya apa benda tu. Mungkin jugak sambal Nasi Ayam! Siapa setuju, angkat tangan ๐Ÿ™‹‍♀️

Tak lengkap set high tea kalau tak ada dessert, ye tak? Haa, nah ciksun share gambar, apa lagi yang ada dalam RENsation High Tea dekat Renaissance Johor Bahru ni!

Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel

Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel

Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel

Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel

Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel

Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel

Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel

Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel

Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel

Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel

Banyak gilerrr menu dalam set ni, Parmigiana Portobello Chicken Mushroom tu sedappp makan panas-panas. Pernah makan Popia Carbonara? Haaa macam tu lah perasaaan dia bila makan benda alah ni. Lengkap menu heavy dan menu ringan dalam high tea ni, first time juga ciksun makan Crispy Parmesan & Garlic Twister Bread Stick tu cicah dengan Panna Cotta dulu sebelum cicah dalam kisaran biskut Oreo. Such a nice idea!

Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel

Untuk set ni, korang boleh pilih nak minum kopi atau teh, harga satu set adalah RM98nett untuk dua orang. Sangat berbaloi-baloi dengan harganya. Kalau korang stay kat sana, korang boleh jugak request untuk diorang hantar set high tea ni ke bilik, menjamu selera waktu petang santai-santai ikut masa sendiri. So, apa tunggu lagi?

Jom laaaa pergi high tea dekat sini!

Nak belanja ciksun pun boleh kalo malu pergi sorang-sorang! ๐Ÿ˜†

Sedap Rupanya Sushi Nasi Lemak dalam Set RENsation High Tea, Renaissance Johor Bahru Hotel
Geng makan-makan gemok sama-sama

RENsation High Tea
Cafe BLD, Renaissance Johor Bahru Hotel 
RM98nett for 2 pax

๐Ÿ‘‰๐Ÿป Thousand Layer Turkey Sandwiches
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Mexican Chicken Tortilla Roll
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Crispy Parmesan & Garlic Twister Bread Stick
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Passion Fruit Panna Cotta in Glass
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Dark Chocolate Walnut Cake
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Durian King Choux Puff
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Pistachio Opera
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Seasonal Fruits Tart
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Macaron of the Day
๐Ÿ‘‰๐Ÿป Selection of Tea or Coffee

Available setiap hari
3 - 5 petang

Untuk tempahan atau pertanyaan:
๐ŸŒ www.cafebld.com

Post a Comment

10 Comments

  1. cukup ke portion nasi lemak tu ciksun? hehehe... kalau uyum konpom kena lebih tu :D

    ReplyDelete
  2. ya ampun sangat menggoda telur rebus dekat sushi nasi lemak tu, makanan lain pun ya ampunnnn

    ReplyDelete
  3. wah..wah..memang kreatif dan teliti chef restoran hotel ni. kena sabar nak gulung sushi nasi lemak supaya comel macam tu

    ReplyDelete
  4. adehhh... berkeroncong baca entry makan makan dari pagi....ni buat terliur ni. nasi lemak takde bentuk pun dah sedap ..ni lagi comel comel macam shushi

    ReplyDelete
  5. macam luas pulak nak kena nganga mulut masa makan sushi tu tapi cantik nau sushi nasi lemak ni. memang kreatif!

    ReplyDelete
  6. kretif betul dan teliti hidangan cenonet2 ni.. nak makan senang

    ReplyDelete
  7. Merajuk laaaa, takde gambo kita dalam ini cerita... kata dua orang hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alohh ngadenyeee..cukup la bersepah gambor kat IG tuu hahahah

      Delete
    2. Ehh tiba-tiba dah ada gambo kita laaa hahahahahahaha :p

      Delete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com