Fraser Place Puteri Harbour Media Night dan Menu Chinese New Year 2023

Fraser Place Puteri Harbour Media Night dan Menu Chinese New Year 2023

Fraser Place Puteri Harbour Media Night dan Menu Chinese New Year 2023 | 5 Januari yang lepas, ciksun dengan geng JDT Blogger memenuhi undangan majlis Coporate & Media Night di Fraser Place Puteri Harbour. Majlis malam tu bertemakan Chinese New Year, jadi menu-menu dinner malam tu pun semua adalah menu khas untuk promo CNY.

Fraser Place Puteri Harbour Media Night dan Menu Chinese New Year 2023

Disebabkan tema CNY, ciksun pakai je la baju merah.

Tu pun takde la beria pakai dinner attire, selamba je lahhh pakai knitwear dengan skirt kembang. Kemalasan apakah ini??? Jangan tiru ciksun ye!

Haha!

Fraser Place Puteri Harbour Media Night dan Menu Chinese New Year 2023

Ni gegadis JDT Blogger yang hadir malam tu. Eh, kenapa ada kaler black and gold pulak tu? Hahaha! Sebenarnya ada miscommunication sesama kami dan PR. Disebabkan ada dua PR yang menjemput, jadi lain-lain pulak tema nya. But, takpe lah, benda da jadi, baju pun da cantik da, enjoy je la ye! ๐Ÿ˜‚

Ramai rakan-rakan media yang dikenali hadir malam tu. Seronok jumpa kawan-kawan lepas berbulan juga ciksun menyepi dari event dan review. Majlis start lepas Maghrib, bermula dengan toss Yee Sang dulu. Lepas tu berbondong-bondong la menu lain sampai dalam 8-course-meal. Ciksun dapat info, menu yang kitorang makan malam tu adalah set Happiness & Longevity untuk 10 persons per table.

Nah ciksun share gambar makanannya ekkk!

Fraser Place Puteri Harbour Media Night dan Menu Chinese New Year 2023
Salmon Yee Sang

Fraser Place Puteri Harbour Media Night dan Menu Chinese New Year 2023
Braised Crab Meat with Dry Scallop and Fish Lips

Fraser Place Puteri Harbour Media Night dan Menu Chinese New Year 2023
Roasted Chicken with Mongolian Sauce

Fraser Place Puteri Harbour Media Night dan Menu Chinese New Year 2023
Steamed Grouper with Hong Kong Sauce

Fraser Place Puteri Harbour Media Night dan Menu Chinese New Year 2023
Supreme Soy Sauce Garlic Prawn

Fraser Place Puteri Harbour Media Night dan Menu Chinese New Year 2023
Stir Fried Chinese Broccoli with Black Mushroom and Pacific Clam

Fraser Place Puteri Harbour Media Night dan Menu Chinese New Year 2023
Steamed Glutinous Rice

Fraser Place Puteri Harbour Media Night dan Menu Chinese New Year 2023
Crystal Ice Muah Chee

Oooo semua sedap, susah nak cakap mana satu paling sedap. Hahaha! Tapi paling ciksun ingat, ayam dia tu lahhh berebut semua nak repeat. Sedap pulak Mongolian Sauce dia tu, lain dari yang lain. Crystal Ice Muah Chee tu pun sedapppp sebab inti durian ๐Ÿ˜‹ Then, sambil makan tu ada persembahan berterusan dekat atas pentas juga. And siap ada lion dance memeriahkan majlis. Nasib baik tak bawak limau. Kalau tak, mesti dah bagi limau kat lion tu. Haha!

Ada cabutan bertuah juga untuk para tetamu yang hadir, rezeki dua orang JDT Blogger dapat hadiah hi-tea dan staycation. Alhamdulillah. Seronok dengar nama orang dikenali menang grand prize, siapa lagi kalau bukan Kak Hernee Ummi Ilhams ๐Ÿ˜‚ Tahniah kak! Boleh bawak the Ilhams tido hotel, yahoo!!

Oh, untuk menu-menu Chinese New Year tu, korang boleh tengok details kat bawah ya!

Fraser Place Puteri Harbour Media Night dan Menu Chinese New Year 2023

Fraser Place Puteri Harbour Media Night dan Menu Chinese New Year 2023

Promosi CNY ni berjalan dari 10 Januari hingga 5 Februari 2023. Tempahan diperlukan untuk Group event.
E-mail F&B department: fnb.fpph@frasershospitality.com
WhatsApp F&B Manager: +6013-778 6821

Buat tempahan segera sebab CNY dah nak dekat sangat ni!

Post a Comment

2 Comments

  1. TIRU baju takpe, jangan penTIRU main copy je yaa hahahahaha..
    Eh setahun tak jumpa awak kannnn ermmmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oii!! hahahah, ko sabar jap ekk..aku publish entri petang ni!!!

      Delete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions. Any comment with link(s) will be deleted to avoid spam.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com