Sekarang Musim Panas di Korea

Sekarang Musim Panas di Korea

Sekarang Musim Panas di Korea | Ye, tapi da hujung-hujung nak masuk musim luruh dah. Masa mula-mula sampai bulan lepas, memang terkejut juga dengan kepanasan suhu musim panas dia. Berkicap wei ketiak. Kita pulak bertudung, memang nampak basah peluh kat tudung tu kalau berjalan jauh. Tapi kalau musim panas pun, dia tak sentiasa panas. Ada hari tu seminggu juga hujan turun setiap hari. Masa kat Jeju hujan, balik Busan pun hujan sampai tak dapat nak jemur kain kat atas. Terpaksa ciksun beli satu ampaian untuk letak dalam bilik. So, jemur dalam bilik aje lah, bukak tingkap kecik dan anginkan dengan kipas.

Sekarang Musim Panas di Korea

Sekarang Musim Panas di Korea

Tapi kalo cuaca panas diramal sampai hujung minggu, memang syok. Boleh basuh baju banyak dan jemur kat rooftop. Ye, rumah ciksun ada rooftop yang accessible by tenants. Boleh jemur kain, boleh lepak-lepak, lepas tu siap ada mini kebun jugak yang owner or agent rumah ni punya. Dia siap pesan, kalau nak amek terung kat kebun tu, amek aje, bagitau je dia kalo nak makan. Haha. Tapi setakat ni tak pernah lagi la ciksun petik terung tu. Susah nak berkomunikasi dengan dia sebab dia tak tahu cakap omputih.

Sekarang Musim Panas di Korea

Sekarang Musim Panas di Korea

Saja lah buat entri selingan, sebab kakmim tanya sekarang musim apa kat Korea. Ni la jawapan dia. Hihi.

Ok, jumpa lagi nanti!

Post a Comment

9 Comments

  1. Kat sini pun tengah musim panas terutama bila tengah hari

    ReplyDelete
  2. kita x sabar nak tunggu autumn ni hahaha

    ReplyDelete
  3. Wow! Panas leting! Syok lah merasa empat musim, Malaysia Dua musim ja... Haha.. Take care ya...Kalau saya dapat lepak rooftop tu, confirm banyak berselfie selpot..hahahaa

    ReplyDelete
  4. Kat sini panas tapi macam kerap hujan. Baju asik tak kering Je. Update kerap dik nak tengok gambar

    ReplyDelete
  5. Tertarik sgt dengan kebun mini kat rooftop tu.. Cantik dan kemas.. Untung la boleh hasil kat situ dgn sesuka hati hahahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak apa nanti masuk musim sejuk mesti rindu musim panas hahaha... Percaya lah.. :D

      Delete
  6. tak tahu kenapa rs best tgk rumah ada rooftop mcm cerita korea ni.. lain macam rasa

    ReplyDelete
  7. wahhh...mcm tgk cita korea dah bila baca blog cik sun ni... rooftop, berkebun semua tu..nice...

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions. Any comment with link(s) will be deleted to avoid spam.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com