BLOG ENCIK SUAMI

Monday, February 21, 2011

Apa Kata Mereka Jika Isteri Seorang Blogger...


Hoh! Macam-macam pendapat! Tak kurang tu yang cakap nanti hari-hari makan megi, kain antar dobi, susu beli susu botol jek...dan anak jarang-jarang nak dapat. Erk! Ni Qaseh yang cakap, ok? :p

Kak Shida cakap, takde masalah kalau sesama blogger ni suami isteri... Tapi hati mau kental... Yang penting niat tu... Untuk apa blogger ni...pastu kena terus terang...okie, mungkin Kak Shida ni bakal berkahwin tak lama lagi. (Larikkkkkk! :p)

Hehe...Kak Habibi lak kongsikan macam mana husband dia merajuk bila asyik ngeblog sampai sms dari si suami tak terbalas! Fuhhh...saya ni pun jenis tak nengok henset sangat dah sekarang ni! Maaf ye kat kawan-kawan...tapi saya mesti baca gak walopun lambat...kadang-kadang tengah baca tu boleh pulak lupa baca sampai habis, stop tengah jalan sambung ngadap laptop...then, "alamak! terlupa!" hahaha~ Kak Habibi pesan, lepas kawen kena kontrol-kontrol...:D

Syafiq lak macam out of topic jek...haha~ kata bila nak kawen nanti tema adalah kaler oren, iaitu kaler logo Blogger, dan semua blogger tak kire femes ke tak akan dijemput...terus wat vlog gitu~~~ ni angan-angan ang eh Syafiq? :D

Err...kak LM menolak untuk diinterview...hahaha! Guro jek! Cuma dia kata suaminya pernah la jugak merajuk~ :p

Okie...ape-apepun, sume tu bergantung kepada individu, ok? Mana lagi penting untuk kita dapat ganjaran kat akhirat kelak? Hati suami ke hati blog? Ahaha~ Kalo berblog hingga meng'kembang'kan hati suami, itu memang saya salute lah! Lepas kawen, syurga kan di bawah tapak kaki suami? ;)

Sebelum berakhirnya entry yang ntah ape-ape ni, jom layan gambor best ni....


Beliau adalah Kak Habibi Hamid di atas! Hahaha~ Baca kisah lanjut kat SINI, ok?

Yang Ina the mucuk girl dengan Atiq, saya tak dapat nak ulas lebih lanjut, nanti Hang Tuah terbalik, TH boleh kupas lebih dalam, kot? :D 


ENTRY CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!



24 comments:

Encik Blogger said...

hehehe.. terima je la ye dak... =) nice

THE LEKAT LEKIT STORY said...

bagi akak Lekit.. hubby makan megi kalau dia request megi la.. sbb akak akan masak apa yang di request. tp skang jarang masak sbb akak x de selera makan masakan sendiri.. hubby maybe paham.. tp semalam je br dia request suruh masak. maybe jemu makan nasi bungkus hari2.. takpe.. kalau dia request buat jer.. time takde benda nak buat baru jenguk blog. tp masa byk utk blog sbb siang hr hubby keja.. nak2 lg keja umah bkn byk. yelah br berdua, kan??

ada mokhtar said...

parah jugak kalau suami merajuk.. hehe

Ujang9897 said...

jiga isteri seorang blogger...kita bagi idea nak update entri..hehe

Fasihah said...

huhu tiada pengalaman...hehe

BRO_MONDAY said...

sis sunah : waif ai kaki FB dan Cafe World, ai relax je, xde pape yam pelik pun dalam kehidupan seharian berumah tangga...sama² bantu...beliau jalan kan mesin basuh, ai pulak sidai baju, yam lipat kainnya beliau, ai pulak susun baju dah lipat dalam almari...haaa...tu salah 1 contoh nye...beliau main FB pun time free...ai x penah nak marah beliau selagi beliau jadi waif yam cemerlang...ok x? waif ai bukan blogger, tapi pembaca blog oram lain...

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "Jom Join Lucky Draw Ana.Izzty"
2.New Entry "MINTA MAAF kepada SEMUA BLOGGER"
3.New Entry "Online Guna Hot Ticket Internet Hotlink"

Sunah Mohammad said...

@Encik Blogger

memberi dan menerima~ ;)

Sunah Mohammad said...

@THE LEKAT LEKIT STORY

hehe..betul, betul~ ;)

Sunah Mohammad said...

@ada mokhtar

siyes parah!

Sunah Mohammad said...

@Ujang9897

ujang ngan kak yana~ ehehe..

Sunah Mohammad said...

@Fasihah

lepas ni carik pengalaman, ok? :D

Sunah Mohammad said...

@BRO_MONDAY

wow! ini memang best comment ever~ :D tahniah ye bro~

SaYraH WonDerLanD said...

suami kena la accept andai isteri seorang blogger. Kalau merajuk sekali sekala tu mesti nk kan perhatian isteri. Ye la asyik ngadap blog smp x ngadap suami. Kesian kat suami tu. btw saya lom kawen lg..sekadar pendapat

nazirulhazwan~ said...

datin gua selalu jeles kot. haha kesian die sedey2 melihat kenakalan den kt blog;p tu la, sbb die bukan blogger, so die idak faham.hehe ujang ngn yana best, masing2 blogger.hehe

taufiq helios said...

ok gak kalu pasangan kita blogger...ley bertukar pendapat.sumbang idea...hehe...mcm dalam entry TH buat yang bro tanya tuh :)

Sunah Mohammad said...

@SaYraH WonDerLanD

hehe..menerima lagi, kan?

Sunah Mohammad said...

@nazirulhazwan~

ang artis, tu jadik gitu tu..ramai peminat..hahaha~

Sunah Mohammad said...

@taufiq helios

heheh~ saya da bace~ ;)

Along Usop said...

bersuwit2an la korg suami isteri lam blog kalo dah kawen nanti..

weheheh...

kalo perang pon lam blog gak...

ngaaaa.. =p

Sunah Mohammad said...

@Along Usop

ops! itu sangat best dan suwit kot~ :D

Along Usop said...

anak cucu buleh xplore mase tue2 nanti.. weheheh.. =p

Vale said...

Dulu sembunyi2 berblog dari suamu..berapa tahn lepas la..hehe..sekarang ni dah mula ajak suami berblog, tapi dia bz manjang...xpe la..saya suh dia baca blog saya jerla..hehe..xde salah isteri berblog, yang penting tanggungjawab jangan diabai dan jangan nak menggatal dalam blog..ekeke..klau buat yang tu, mmg wajarlah suami merajuk...

Sunah Mohammad said...

@Along Usop

hehe..menarik gak tu! :p

Sunah Mohammad said...

@Vale

sekali-sekala tarik perhatian suami..takpe lerr..haha~

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.