BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, February 20, 2011

Program TV Saya Sendiri - Ady Budika Contest

Contest ini abang baru saya buat...
Header bermagik dia kalo klik akan keluar Mr. Froggy!
Tak caya?
Cuba klik sekarang!
Hahaha~


Program macam mana korg nak terbitkan?

Program Realiti Masak-masak? Haha...

Nama Program tersebut

Pasta de'Sakura (wehuuu~~)

Kalo leh terangkan sikit konsep program itu

Okie..mesti pelik kan, mende lah realiti masak-masak lak ni? Ekceli, saya tak tahu nak masukkan dalam kategori ape, sebut jek la Realiti Masak-masak...kalo abang tau, sila beri jawapan kat bawah, ok? Haha~

Nama dia Pasta de'Sakura sebab saya nak bukak restoran pasta aje, yang mana nama restoran tu sama dengan nama program ni. Nanti kat restoran tu hanya sediakan juadah pasta yang telah diderhaka respinya oleh saya. Hahaha! Eh, ape cite pasal restoran pulak ni? Bukan pasal program TV ke?

Iye, iye...memang program TV ni...macam ni, program ni nanti akan ada 3 segmen (err..letak jelah dulu 3...)
  1. Segmen dengan host rancangan ni, host dia adalah chef terkemuka Malaysia berkaitan dengan pasta..eh, kalao takde, Che Mat pun boleh jugak...ahahah~ Dalam segmen ni host akan berbicara ape sahaja fakta mengenai pasta selama 20 minit bersama sesi soal jawab di telefon macam WHI tuuu~~~ :D
  2. Segmen kedua adalah segmen 15 minit memasak pasta (satu hari, satu resepi pasta ok?) di mana kita akan perkenalkan chef-chef restoran Pasta de'Sakura ni, memasak dari dapur restoran gituuuu~~ ;)
  3. Segmen ketiga adalah 5 minit tayangan drama or movie yang berkaitan dengan pasta (crop bahagian yang ada info tentang pasta je la...banyak je cite Korea yang cer citer pasal pasta ni...best pe, suke-suke! Hehe)

Selebihnya adalah masa untuk iklan. Jadi rancangan ni berlangsung selama sejam, ok? Err..seminggu sekali kot.

Station Tv mana yang korg nak siarkan?

Erm, nanti kalo abang Ady de station TV sendirik, nak lah siarkan kat situ~ Hehe...

Bagaimana korg nak tarik penonton korg???

Hehe..kan da ade restoran tadi? Ape lagik, jaga hati pelanggan yang datang, terjaga jugak hati penonton, then menarik lagi ramai penonton~~ wee~~

Lepas tu, guna semua medium yang ada...wat website Pasta de'Sakura (no delivery..hahaha), wat fanpage kat Facebook, wat iklan cam Pizza Hut ngan KFC tu...oh...lama-lama leh ganti Pizza Hut...:DDD

.

.

.

Ouh, bestnye kalo betul-betul leh wat! Huh!

Okie...saya nak teddy froggy! Bak sini! :D


Sape tak join lagi, sila join! Hahaha~ Kamu! Yang dah habis baca ni, kamu telah ditag untuk join! :D


ENTRY CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!



13 comments:

aDisH.sHidA said...

sunah..hehheee good luck

bun said...

tak bace tak bace

tetibe terlompat sampai cambest

ahhaha

DeQdEq said...

mcm best je contest ni....sepat tak deqdeq nk join nih...huhuhu

Sunah Mohammad said...

@aDisH.sHidA

hehe...akak kena masuk!

NadiRah said...

pasta de'sakura dan Nanad lah!!! kite jadi partner..hahahah~

NadiRah said...

tipu!!!!
mana ada kuar katak~
bunyi katak je ada..huhu

Sunah Mohammad said...

@DeQdEq

sila join wahai kakak! sempat lagi~~ ;)

Sunah Mohammad said...

@bun

haha! mana boleh! kena baca gak!

Sunah Mohammad said...

@NadiRah

hahaha~ nak partner2 kena beli saham dulu! :D

ehehe..ade bunyik ke? :p cuba tanya abg ady "nape bunyik katak je ade..tadi kak sunah kate ada kuar katak..hahaha!"

niesz said...

wow!masak memasak..hehe..gud luck awak.. :)

Sunah Mohammad said...

@niesz

terima kasih niesz~

Aretikz said...

Piwit, sebelum buat rancangan pasta, cuba masak tuk saya dulu, boleh? haha..

Sunah Mohammad said...

@Aretikz

tak boleh! kene datang restoran saya nanti! :p

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.