Sunday, February 20, 2011

Program TV Saya Sendiri - Ady Budika Contest

Contest ini abang baru saya buat...
Header bermagik dia kalo klik akan keluar Mr. Froggy!
Tak caya?
Cuba klik sekarang!
Hahaha~


Program macam mana korg nak terbitkan?

Program Realiti Masak-masak? Haha...

Nama Program tersebut

Pasta de'Sakura (wehuuu~~)

Kalo leh terangkan sikit konsep program itu

Okie..mesti pelik kan, mende lah realiti masak-masak lak ni? Ekceli, saya tak tahu nak masukkan dalam kategori ape, sebut jek la Realiti Masak-masak...kalo abang tau, sila beri jawapan kat bawah, ok? Haha~

Nama dia Pasta de'Sakura sebab saya nak bukak restoran pasta aje, yang mana nama restoran tu sama dengan nama program ni. Nanti kat restoran tu hanya sediakan juadah pasta yang telah diderhaka respinya oleh saya. Hahaha! Eh, ape cite pasal restoran pulak ni? Bukan pasal program TV ke?

Iye, iye...memang program TV ni...macam ni, program ni nanti akan ada 3 segmen (err..letak jelah dulu 3...)
  1. Segmen dengan host rancangan ni, host dia adalah chef terkemuka Malaysia berkaitan dengan pasta..eh, kalao takde, Che Mat pun boleh jugak...ahahah~ Dalam segmen ni host akan berbicara ape sahaja fakta mengenai pasta selama 20 minit bersama sesi soal jawab di telefon macam WHI tuuu~~~ :D
  2. Segmen kedua adalah segmen 15 minit memasak pasta (satu hari, satu resepi pasta ok?) di mana kita akan perkenalkan chef-chef restoran Pasta de'Sakura ni, memasak dari dapur restoran gituuuu~~ ;)
  3. Segmen ketiga adalah 5 minit tayangan drama or movie yang berkaitan dengan pasta (crop bahagian yang ada info tentang pasta je la...banyak je cite Korea yang cer citer pasal pasta ni...best pe, suke-suke! Hehe)

Selebihnya adalah masa untuk iklan. Jadi rancangan ni berlangsung selama sejam, ok? Err..seminggu sekali kot.

Station Tv mana yang korg nak siarkan?

Erm, nanti kalo abang Ady de station TV sendirik, nak lah siarkan kat situ~ Hehe...

Bagaimana korg nak tarik penonton korg???

Hehe..kan da ade restoran tadi? Ape lagik, jaga hati pelanggan yang datang, terjaga jugak hati penonton, then menarik lagi ramai penonton~~ wee~~

Lepas tu, guna semua medium yang ada...wat website Pasta de'Sakura (no delivery..hahaha), wat fanpage kat Facebook, wat iklan cam Pizza Hut ngan KFC tu...oh...lama-lama leh ganti Pizza Hut...:DDD

.

.

.

Ouh, bestnye kalo betul-betul leh wat! Huh!

Okie...saya nak teddy froggy! Bak sini! :D


Sape tak join lagi, sila join! Hahaha~ Kamu! Yang dah habis baca ni, kamu telah ditag untuk join! :D


ENTRY CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!

13 comments:
Write Comments
  1. tak bace tak bace

    tetibe terlompat sampai cambest

    ahhaha

    ReplyDelete
  2. mcm best je contest ni....sepat tak deqdeq nk join nih...huhuhu

    ReplyDelete
  3. pasta de'sakura dan Nanad lah!!! kite jadi partner..hahahah~

    ReplyDelete
  4. tipu!!!!
    mana ada kuar katak~
    bunyi katak je ada..huhu

    ReplyDelete
  5. @DeQdEq

    sila join wahai kakak! sempat lagi~~ ;)

    ReplyDelete
  6. @NadiRah

    hahaha~ nak partner2 kena beli saham dulu! :D

    ehehe..ade bunyik ke? :p cuba tanya abg ady "nape bunyik katak je ade..tadi kak sunah kate ada kuar katak..hahaha!"

    ReplyDelete
  7. wow!masak memasak..hehe..gud luck awak.. :)

    ReplyDelete
  8. Piwit, sebelum buat rancangan pasta, cuba masak tuk saya dulu, boleh? haha..

    ReplyDelete
  9. @Aretikz

    tak boleh! kene datang restoran saya nanti! :p

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com