BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, April 26, 2011

Blogger Ajak Boxing!


Disebabkan entri NI, ade sorang blogger yang mantop buat macarron ajak boxing!

Tu diaaaa...nak prepare ape ni? Ilmu pertahanan diri pun takde, bukan cam blogger kaki pukul tu, yang tu baru lahhh ada banyak ilmu.

Saya ni? Ilmu pendinding diri pun masih terkial-kial nak hadam...

Alia: Pendinding diri??? Ape tu Jeneral?

Eh, bila pulak muncul dak kecik ni...

Jeneral SSS.com: Pendinding diri ni maksudnya ape-ape yang boleh melindungi kita daripada anasir-anasir jahat yang akan memudaratkan. Terutamanya anasir dari syaitan dan makhluk halus.

Alia: Oooo...macam mana nak mendinding diri? Ape-ape je...guna dinding rumah boleh ke?

Jeneral SSS.com: Erk! (Ade jugak yang kene bom ni karang...) Dinding diri kita dari anasir jahat dengan meminta perlindungan dari Allah. Amalkan tadabbur al-Quran, sentiasa dalam wuduk, basahkan lidah dengan zikrullah, jangan tinggal solat...

Alia: Maksudnya, dekatkan diri kepada Allah lah kan Jeneral?

Jeneral SSS.com: Ha'ah...benar dan betul sekali (teknik menjawab rujuk SINI). Lagi satu...amalkan membaca ma'thurat pagi dan petang.

Alia: Ape tu???

Jeneral SSS.com: Ma'thurat ni himpunan zikir-zikir amalan Rasulullah s.a.w yang dikumpulkan dan disusun oleh asy-Syahid Imam Hassan al-Banna. Boleh dapatkan kat kedai-kedai buku agama.


Alia: Erm, nak gi belilahhh...ok Jeneral, terima kasih! Maaflah ganggu preparation berboxing kejap.

Jeneral SSS.com: Okeh, okeh...lupa pulak nak gi boxing. Ok lahhh... assalamualaikum!

Alia: All the best berboxing! Wa'alaikumussalam.

Eiks, meh la join boxing! Dengan sape? Dengan blogger NI...



16 comments:

Double N said...

nice.. tersurat dan tersirat...huhuhu..k.sunha nl boxing? haha..takleh bygkan..

Contest | Treasure Hunt Online Season 3 Kembali!! Hadiah Utama Macbook Pro Menanti!

Sunah Mohammad said...

@Double N

ahahahaha~ bayangkan je lahhh...

Along Usop said...

btul tu kak Sunah!!

dari Dia kita datang
pada Dia kita kembali
mengapa perlu berjumpa pawang?
sedangkan Allah maha mengetahui..

=)

Fakhrul1409 said...

manusia kan..hurmmm..pe2 pun, nk join boxing gk! :D

hasrul hassan said...

Salam. Dah lama tak baca al mathurat .. dulu dulu la .. time remaja ... seronok bebenor baca al mathurat masa malam jumaat .... sampaikan ada satu masa tu ... ada insan menangis sendirian ..

Sunah Mohammad said...

@Along Usop

nice pantun...:)

Sunah Mohammad said...

@Fakhrul1409

meh leerrr...

Sunah Mohammad said...

@hasrul hassan

wa'alaikumussalam bro hasrul..

menghayati ma'thurat pun boleh muhasabah diri kan...

MaiRa QuEeN said...

bgus pendekatan mcm nie...maksud tersirat..

Miss Ran said...

sume panggil kakak

tue sangt ke sunah ni hehe

alia..grrr main2 korg ni

yaya_flanella said...

:)

aliarosli said...

erk? ada pulak nama kita sesat tue
siap tak percaya klik nama sendiri
hahhahahahhaahha

emmm,lama tak baca lepas habis SPM
kat asrama je. a'ah, ade gak menangis baca sebab sangat mendalam makna dia

emmmmmm,nak baca balik!!! kak sunah jom

Bro Azqar said...

fuu yoooo.. men boxing, tapi isi mcm ajak boxing ngn antu je hehehe .... :D santai jew

Woofer Storm said...

best sis..

jgn meminta pelindung pada yang bukan2 sudah..kan sis??

Sari Yusa Ibrahim said...

muahahahahaha... kita boxing stail Labu Labi-lahhhh... hik3... larikkkkkkkk!!

cik EPAL said...

banyak maksud tersirat ni hehe

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.