BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, April 10, 2011

Kenapa Orang Unfollow Kita?


Hoh?? Terkejut tengok bilangan followers menurun? Tertanya-tanya kenapa jadi macam tu??? Ade yang geram, ade yang panas, ade yang sedih, tak kurang yang frust. Adakah kita benar-benar tak kisah bila orang unfollow kita? Atau kita sebenarnya kisah?

Errr...kalau kamu-kamu jenis yang tak kisah - macam saya (habissssss, lepas ni semua unfollow...-_-") - pernah tak tertanya-tanya kenapa diorang unfollow? Saya tertanya-tanya jugak, kenapa ek?

  1. Blog saya tak cantik, lagi cantik website Utusan Malaysia.
  2. Blog saya ni menyemak kat dashboard dengan update memanjang...
  3. Blog saya ni asyik sebut orang yang sama tu jeee...meluatlah!
  4. Header blog saya tak canggih macam header blog Ustaz Fakhrul.
  5. Entri blog saya tak mantap macam entri Izamir Ridzwan.
  6. Blog orang tu da ditutup, automatik ilang satu follower.
  7. Mungkin orang tu tak reti nak follow guna button Follow kat kotak Followers, dia fikir da sampai maksimum 300 blog kat dashboard macam jiran ni.
  8. Nak tambah lagik?

Aiyokkk...banyaknya kemungkinan kan?

Pak Cik Mat kata, tu adat dalam berblog. Mungkin sampai satu masa, ada benda yang dia tak suka dengan blog kita, sebab tu dia unfollow. Mungkin rasa menyampah ke ape ke...hanya dia dan Allah saja yang tahu...

Erm...takpe kalau orang unfollow kita, yang unfollow tu 1 atau 2 je kan, ade lagi yang lain yang kita kena pegang supaya terus baca blog kita. Kalau tetiba orang unfollow, maksudnya ade la yang tak kena tu dengan entri kita. Kan, kan, kan...

P/S: Tetap musykil, kenapa 'dia' unfollow...hurmmmm...



24 comments:

Mat Gebu said...

betul..tak pe..satu pergi 100 mari!!..

Chegu Zubir said...

xpe..buat tak tahu...hehehhee

jom baca
Tegur Terasa..Tak Tegur Salah

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

tambah lg 1..sebab kite tak bagi dia hadiah masa wat GA & contest ari tu ahahaha.. ;)

trust me..klu diaorg kalah..terus unfolo..byk kes cmni ;)

forever love said...

takpe kak.. spe la yg unfollow tue kan..

jangan disebabkan sorang.. akk down ok...

NadiRah said...

no 7 tu lawak...

AdyBudika said...

setuju!! thanks kongsi ilmu!!

Lulu Rahman said...

setuju setuju . heheh :D

aDisH.sHidA said...

TAPI ADA JIRAN SAYA BARU FOLLOW SAYA WALAU DIA DAH LAMA JADI JIRAN...TAKPE SHIDA TAK KISAH..HEHHEE

Kuasai minda said...

Mungkin tak setuju dengan apa yang kita bicarakan agaknya...

lisa said...

setuju dengan semua tu :)

Miss Ran said...

ady ke tu...psst abg bkn slalu sgt komen blog die..kdg2 bace tajuk je


haha sunah..betul tu...skong..mgkin de bende y tkde dlm blog kite..

mcm tau je siapa 'dia'

Izamir Ridzwan said...

1 unfollow 10 mendatang... cayalah

faizal hashim said...

sebab awak x follow dieorng kot....

cik pulau said...

ok cik pulau still follower setia blog kembar ni okey..
jangan risau.. takkan unfollow nye lah.. lalala~

HAJAR hasan said...

betul tu. yg hilang cuma satu. masih ade yg laen. all the best kak sunah~ ;)

saya bukan tomato said...

ceq pon penah gak sorg unfollow.. tpi xpela..kalau dah tak suke takkan nk paksa kan ? hehe

Novelgurl said...

hurm sedih2 T_T *tetibe
tak pe x pe.Satu kehilangan membawa seribu pengertian ;D

diana said...

itu biasa dalam berblog..
seorang tak suka sepuluh orang suka..:p

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sis pun perasan ada gak yg unfollow.pas kes hr tu..esoknyer ada kurang sorang follower.sblm tu ada sekali 2 gak..mmg cik gayah ada tutup blog dia.hurmm sbb dia meluat kat blog kiter?huhu...entah la kan?ada gak la kot yg meluat.sbb tu sis tak mo sebut nama org sgt kat blog.nnt ada yg kata pilih kasih

FF said...

Nak unfollow gak ar.

Bella Bell said...

pernah gk org unfollow saya T__Tv

Fakhrul1409 said...

errrrr....pelik smcm je tu Sunah..nper ea? kita pun tertanya2 jgk..huhu..sabar jela..btol kata PCM tu...satu pergi..seribu dtg..

... said...

as salam..
oh..unfollow..
tak kisah sangat bab2 ni. tu hak mereka. kita dengan blog kita. teruskan ;)

jangan patah semangat =)

Zue Cancer said...

penah diunfollow..mmg zue sentap hbis!!!!huhu~~~

kak sunnah leh tak aja zue camne nak wat button like..macam kak zunnh wat tu?yg org like blog kite tu..

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.