Kenapa Orang Unfollow Kita?


Hoh?? Terkejut tengok bilangan followers menurun? Tertanya-tanya kenapa jadi macam tu??? Ade yang geram, ade yang panas, ade yang sedih, tak kurang yang frust. Adakah kita benar-benar tak kisah bila orang unfollow kita? Atau kita sebenarnya kisah?

Errr...kalau kamu-kamu jenis yang tak kisah - macam saya (habissssss, lepas ni semua unfollow...-_-") - pernah tak tertanya-tanya kenapa diorang unfollow? Saya tertanya-tanya jugak, kenapa ek?

  1. Blog saya tak cantik, lagi cantik website Utusan Malaysia.
  2. Blog saya ni menyemak kat dashboard dengan update memanjang...
  3. Blog saya ni asyik sebut orang yang sama tu jeee...meluatlah!
  4. Header blog saya tak canggih macam header blog Ustaz Fakhrul.
  5. Entri blog saya tak mantap macam entri Izamir Ridzwan.
  6. Blog orang tu da ditutup, automatik ilang satu follower.
  7. Mungkin orang tu tak reti nak follow guna button Follow kat kotak Followers, dia fikir da sampai maksimum 300 blog kat dashboard macam jiran ni.
  8. Nak tambah lagik?

Aiyokkk...banyaknya kemungkinan kan?

Pak Cik Mat kata, tu adat dalam berblog. Mungkin sampai satu masa, ada benda yang dia tak suka dengan blog kita, sebab tu dia unfollow. Mungkin rasa menyampah ke ape ke...hanya dia dan Allah saja yang tahu...

Erm...takpe kalau orang unfollow kita, yang unfollow tu 1 atau 2 je kan, ade lagi yang lain yang kita kena pegang supaya terus baca blog kita. Kalau tetiba orang unfollow, maksudnya ade la yang tak kena tu dengan entri kita. Kan, kan, kan...

P/S: Tetap musykil, kenapa 'dia' unfollow...hurmmmm...

24 comments:

  1. betul..tak pe..satu pergi 100 mari!!..

    ReplyDelete
  2. tambah lg 1..sebab kite tak bagi dia hadiah masa wat GA & contest ari tu ahahaha.. ;)

    trust me..klu diaorg kalah..terus unfolo..byk kes cmni ;)

    ReplyDelete
  3. takpe kak.. spe la yg unfollow tue kan..

    jangan disebabkan sorang.. akk down ok...

    ReplyDelete
  4. TAPI ADA JIRAN SAYA BARU FOLLOW SAYA WALAU DIA DAH LAMA JADI JIRAN...TAKPE SHIDA TAK KISAH..HEHHEE

    ReplyDelete
  5. Mungkin tak setuju dengan apa yang kita bicarakan agaknya...

    ReplyDelete
  6. ady ke tu...psst abg bkn slalu sgt komen blog die..kdg2 bace tajuk je


    haha sunah..betul tu...skong..mgkin de bende y tkde dlm blog kite..

    mcm tau je siapa 'dia'

    ReplyDelete
  7. 1 unfollow 10 mendatang... cayalah

    ReplyDelete
  8. sebab awak x follow dieorng kot....

    ReplyDelete
  9. ok cik pulau still follower setia blog kembar ni okey..
    jangan risau.. takkan unfollow nye lah.. lalala~

    ReplyDelete
  10. betul tu. yg hilang cuma satu. masih ade yg laen. all the best kak sunah~ ;)

    ReplyDelete
  11. ceq pon penah gak sorg unfollow.. tpi xpela..kalau dah tak suke takkan nk paksa kan ? hehe

    ReplyDelete
  12. hurm sedih2 T_T *tetibe
    tak pe x pe.Satu kehilangan membawa seribu pengertian ;D

    ReplyDelete
  13. itu biasa dalam berblog..
    seorang tak suka sepuluh orang suka..:p

    ReplyDelete
  14. sis pun perasan ada gak yg unfollow.pas kes hr tu..esoknyer ada kurang sorang follower.sblm tu ada sekali 2 gak..mmg cik gayah ada tutup blog dia.hurmm sbb dia meluat kat blog kiter?huhu...entah la kan?ada gak la kot yg meluat.sbb tu sis tak mo sebut nama org sgt kat blog.nnt ada yg kata pilih kasih

    ReplyDelete
  15. pernah gk org unfollow saya T__Tv

    ReplyDelete
  16. errrrr....pelik smcm je tu Sunah..nper ea? kita pun tertanya2 jgk..huhu..sabar jela..btol kata PCM tu...satu pergi..seribu dtg..

    ReplyDelete
  17. as salam..
    oh..unfollow..
    tak kisah sangat bab2 ni. tu hak mereka. kita dengan blog kita. teruskan ;)

    jangan patah semangat =)

    ReplyDelete
  18. penah diunfollow..mmg zue sentap hbis!!!!huhu~~~

    kak sunnah leh tak aja zue camne nak wat button like..macam kak zunnh wat tu?yg org like blog kite tu..

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.