BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, May 21, 2011

Manja Itu Merimaskan?


Perempuan manja.

Dah biasa dengar kan?

"Takpelah, dia perempuan. Memang semulajadi manja."

Kalau yang tak semulajadi pulak?

"Gedik-gedik sikit pun takpe, sebab dia perempuan."

Adoiii...tak boleh, tak boleh! Yang dibuat-buat ni sungguh tak best, okie~ Tambah-tambah kalau sampai buat kita rasa rimas. Owh, bukan kat perempuan je... Peratusan kemanjaan lebeyyy-lebeyyy ni lebih tinggi dibuat ke atas lelaki. Dik, akak, tak manis tau menggedik lebih-lebih terutama kat kaum tak sejenis. Kalau kat ayah, adik lelaki, abang lelaki, suami, takpe~ Hehehe...

Kalau jenis yang suka buat-buat merajuk? Sikit-sikit nak merajuk~ Malas nak layan kalo jenis macam ni. Kalau hari ni je buat-buat merajuknya, boleh tahan lagi nak buat-buat pujuk. Tapi bila da manja lebih-lebih sampai tiap hari pun nak buat-buat merajuk, rasa cam mengada-ngada pulak. -_-"

Lelaki manja pun sama, lagi tinggi level RIMAS.

P/S: Jangan tutup hati.


19 comments:

Rozuan Ismail said...

laki manja nampak cumel =)haha

cik heroin said...

alhmdllah xde kwn yg suka mrjuk mngda2 lbeh ni T.T seyes rimass !

Miss Ran said...

manja itu menawan

mnje bpade2..tu je..hehe

bile nk ade suami ni sunah? tak sbar nk manje2=P

iz said...

suka wanita yg perangai keanak-anakan..hehe..

btw,new update..hehe

>> http://cintailmu89.blogspot.com/2011/05/lelaki-jaga-kulitlembut-kah.html

mad khaz said...

manja sedang-sedang sudah kan?

betol tak kak sunah?

macam kak lah :P

Mat Gebu said...

rimassnyaa....macam nak pengsann...

bersama kak Es said...

sunah..majok aaa!

~ahakss

mas saari said...

akak suka lelaki manja tapi bukan manja mengada2 tu... manja yang comel2 gitu! hehehehe

MaiRa QuEeN said...

kalau semulajadi lagi ok kot..huhuhu

salemaziz said...

laki xemulajadi manje ke kak sunah? :D

Adam Zulhilmi said...

ouh.. hmm

Sunah Mohammad said...

@salemaziz

haa...yang tak semulajadi @ mengada2...

waN Mohd Salim said...

perghhhhhhhh ps x suke ngan pumpuan manje ..huhuhuhu buat semak je

grrrrrrrr

rosmina samin said...

betul2 tak suka orang manja2 ni... rimas huhuhu

Mutiara Bernilai said...

along?

huehueheue~

azila said...

sunah..btol.k.zla setuju sgt2...bab gedik2, oh wanita di luar sana..jaga maruah dan peribadi anda..x cool la gedik2 nih:)

Sunah Mohammad said...

@Mutiara Bernilai

along gedik semulajadi...ahahahahah~ larikkkkkkkkkkkkkkkkkkk gi blog along!

Qaseh dalia adelia said...

manja ! hehe qaseh manja gak tapi pd org2 tertentu .. tapi manja pun boleh dtgkan dosa lebih2 lagi manja yg dibuat2 apetoh lagi yg gedik ... dari manja boleh jadi goda..dari goda boleh jadi ~ tettt

Muslimah Optimis said...

xsuka jugak orang merajuk2 ni..rimas jugak..dan malas nak pujuk sebab aima sendiri bukan jenis suka merajuk

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.