BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, June 9, 2011

Puji Atau Kritiklah Entri Saya Ni


Klik header bukan abang Fahrin untuk join~

Gambar yang menceritakan segalanya

"Pon, pon!"

Bunyi hon bertalu-talu di belakang. Memaksa dia bergerak ke hadapan sedikit. Tapi tak banyak, hanya beberapa inci saje dari yang awal tadi. Kerana di hadapannya ada berderet-deret lagi kereta yang lain, turut tersekat dalam kesesakan trafik. Dipandang side mirror, berpuluh-puluh lagi kereta ada di belakang.

Semua mahu segera sampai ke destinasi, tapi tak semuanya sabar menunggu dalam kesibukan tu. Dalam kesesakan tu, ada macam-macam jenis pemandu, dengan kepala yang berbeza-beza. Tak mustahil akan ada yang tiba-tiba menukar gear, memutar stereng, dan cuba masuk antara ruang kosong yang tak sebesar mana, melanggar undang-undang di atas jalan raya, lalu mencetuskan kemarahan pemandu-pemandu lain.

Kadang-kadang kita tak boleh terlalu ikut kepala kita saje, sebab kita pun tak mampu nak ikut kepala pemandu lain. Sebab tu kereta kita ada break kaki, tak cukup dengan tu ada break tangan, untuk berhenti bila perlu; ada gear, ada clutch, ada pedal minyak, untuk kontrol laju kita kat jalan raya; ada cermin pandang belakang, cermin sisi, untuk kita refleks keadaan di sekeliling kita. Malah, untuk kita cermin diri kita sendiri!

Dalam dunia blog? Pemandu itu kita. Fikir-fikirkan...


32 comments:

Belog MTT said...

Nice sis.. HEHE :)

shopping2u said...

nice! menusuk ke kalbu..mndlam mksud ni :)

shopping2u said...

..dan gaya penulisan yg matang ..LIKE :)

Pijahh' de-Arr said...

jem

Isteri Encek Bard said...

SUKER HEADER BARU... CANTIKKKK... TUL TU SUNAH KEKADANG DALAM DUNIA BLOG NIE KITA BOLEH MEMBACA PENDAPAT MEREKA YANG BERBEZA, ADA YANG MENULIS BLOG KEARAH KEBAIKAN, ADA YANG BUAT BLOG SEMATA-MATA NAK MENUNJUKKAN KEBURUKAN ORANG LAIN.. APA YANG PENTING BIRALAH KITA MENULIS DARI HATI DAN BUKAN HANYA MENGIKUT PERASAAN...

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

bila byk kepala,byk pemikiran..

dan itu yg berlainan..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Wah..best entry cik Sunah nie..like,like..:-)

solomolo said...

kekadang tu memang bengang jugakla kak...
tak menyempat2...
macamlah dia sorang je nak cepat... sabau jela...

p/s : saya puji !~

Miss Ran said...

erk lebih seratus

tula pandai2 sedar dri n ruang, jgn pntgkn diri

♥ Frau Reen ♥ said...

nice...meh bace entri rin pulak n folow..

lizz said...

BANYAK ORANG BANYAK RAGAM...sabar jerla kan...

risa said...

wahhhhhhhhhh sangat suke!
best neh:)

fuuyooh said...

salam kak sunah.. mintak colet.. lapa lah

fRaMe+LenSeS said...

Hebat cara boss mengarap gambar tu. CA suka sangat. sangat. sangat.. terbaek.. :) mendalam sangat.. :)

Izamir Ridzwan said...

lawa haeader kak sunah.. fahmi buat ek?

selendang merah said...

nice lah..

::blog anak jawer:: said...

penuh isi tersurat n tersirat..ad gaya bloger matang..tegur cara berhemah..

Mcm tu la manusia kak..tahap kesabaran tr lalu siket..bertindak tak guna iman..

efa nur said...

TERBAEK dari ladang...!!
best lah kak,efa puji..hihi suke3.. penuh maksud mendalam..:))

'CikMimiEy' said...

sebelom puji entri ni nak puji header baru tu dlu .. boleh kan .. cantik amat sis . flash gitu .... huhu

dan saya puji enrti ni ada mesej tersendiri yang nak disampaikan pada pembaca khususnya blogger(s) . hehe

kiera'sakura said...

like like like.... btol tue... jgn nk ikut kepala sendiri...

kete kira xde clutch cm ner tue? hikhihik...

akak in love dgn header akak.. nk wat in relationship ngn header akak leh? hihihi

mas saari said...

nice one...like!
jadilah pemandu yang berhemah! hehehe

Bro ahmad said...

nak marah pun ada kalu jalan trafik macam tu

☀ Izzaty Hedry☀ said...

pin ! pin ! .. zaty nk lalu kt sini ..:P

Eera Shera said...

salam.saya new driver.tak mahir sgt bawak kereta.hihi..very2 nice entry la =)

Sal Saari said...

betul tu
kita yg bakal tentukan hala tuju blog kita..

jom..nak ajak pandu ke blog akak lak!!!

Mr. Uzair said...

hak3. Kak Sunnah seperti biasa. entry yang tersirat bermacam pedoman :)

btw kak. saya vote untuk header flash yang baru ni. bergaya sket. hehe.

Tea said...

ramai yg dh komen, dan pndapat sy same spt kebanyakan mereka. gud job!


PUJI ATAU KRITIKLAH ENTRI KU INI

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

salam...

nice entry..
tak boleh nak cepat melenting kalau lalui saat mcm ni... sama la dlm dunia blog.. perlu belajar bersabar untuk terus berjaya...

cik Ida said...

TERBAEK!!

siti kektus said...

nice la kak, ;)

mendalam ni maksud dia.

♥ Jieha Sabri ♥ said...

like2..

done follow anda..
meh follow sy

cik gege said...

mcm2 orang..mcm2 prangai.. i like ur opinion...=)

http://gegeriuhgegeombak.blogspot.com/

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.