BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, June 18, 2011

Satu Dalam Berjuta


Mellow Meadow by =Oer-Wout on deviantART

Wahai wanita
Jadikan dirimu
Yang terindah
Antara yang terindah

Santun akhlakmu biar terjaga
Tutur bicaramu biar terpelihara
Aurat mahkotamu biar tersimpan rapi
Peribadi dirimu biar terhias iman

Walaupun mungkin
Kau akan jadi yang terasing
Berbeza dan tidak sama
Namun dirimu bernilai
Sebutir mutiara indah
Satu dalam berjuta


17 comments:

K O R I E said...

bait-bait unt pagi hari yg damai~

efa nur said...

nice....!!! :)

syaimz said...

wow~~ sweetnye~~~...haha,untuk saya?
*hahahahaha*

FasiHaH SupiaN said...

suka :)

AI said...

- terbaek!

mynameismy said...

MORNING SUNAH..;)

Miss Ran said...

terbaik

akn ku jaga nye

ade iundah tu

yeah

Sembang Kemas said...

cik sunah ni hebat berpuitis.like it!

Hans said...

yups
betul jadilah satu dalam sejuta yang betul2 berkualiti
nice entry

Maharaja Lawak Minggu 12

shopping2u said...

erm.. suka sangat2 & sgt2 suka =.='
hehe.. yerla ,akak ni army.. bru tau ke hehehe

Sembang Kemas said...

banner ada kat bawah sekali. :)

thanks!!!!!

sergeant keroro said...

betul tu!!

setuju, sweet sangat :)

biar kamu berbeza, tapi satu dalam sejuta ;)

Along Usop said...

kak sunah menegur lembut dalam puisi
teman sejantina muga dapat kongsi
ilmu takkan gugur takkan juga basi
manfaat akal iman yang dah Tuhan beri

ringkas tapi padu dalam mengingatkan
kata nasihatmu untuk teman-teman
jangan kamu malu untuk memulakan
sama ganding bahu buat perubahan

:)

mas saari said...

bait-bait kata yang indah!

tyka said...

sangat indah ayat ni kak.... terima kasih.. insyaAllah akan jaga diri ini sebaik mungkin

tia @ Ini Kisah Tia said...

insyaAllah akan hargai diri ini sebaiknya ..

PengembaraMinda said...

kalaulah dapat perempuan yang macam tu..mesti berseri dan diberkati rumah tangga..still ada lg x yg macam tu la ni?

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.