BLOG ENCIK SUAMI

Monday, August 1, 2011

First Ramadhan As A Blogger...


Yup! Pertama kali...

Ops, macam mana pulak leh jadi first time tapi da berblog dari tahun 2008 lagi? Err... Kalau ada yang tanya saya soalan ni, ini jawapan saya...

Memang Ramadhan kali ini terasa kelainannya berbanding tahun-tahun yang lalu. Kerana untuk Ramadhan kali ini, buat pertama kalinya setelah bertahun-tahun berblog, saya menyambutnya bersama-sama dengan semua blogger di alam maya. Manisnya detik merindui Ramadhan dan saat-saat menanti kedatangannya dirasakan bersama, setiap rakan blogger yang menyambut Ramadhan pula berkongsi entri masing-masing sedari awal detik Ramadhan semalam.

Pastinya semua mengharapkan Ramadhan kali ini lebih baik dari tahun-tahun yang sudah. Saya juga mendoakan yang sama untuk semua. Kepada rakan-rakan blogger, jom kita manfaatkan bulan ni dengan sebaik-baiknya, memperbaiki segala amalan dan meningkatkan keimanan serta ketaqwaan kepada Allah yang Maha Pemurah memberikan kita usia hingga ke saat ini untuk mengecapi manisnya Ramadhan.

Kita kongsikan yang baik-baik kepada semua, biar semua mendapat manfaat~ Then, usaha untuk istiqamah hingga selepas Ramadhan juga~ Insya'Allah... :)

Semoga segala amalan baik yang kita lakukan dalam bulan kemuliaan ini diterima olehNya. Ameen...


31 comments:

aimie amalina said...

weeeeee =)
betooooooooooooooool!
hhehe
banyak plak ooo kan..hehehe
terase cam sedang berada depan blogger sume
kikiki
indahnye
>______<

fRaMe+LenSeS said...

Setuju ng istiQamah tu.. ;) Ramadhan permulaan, dan akhirnya dianya bertrusan dalam idup,. kan boss? ;)

SoLy SoLicious said...

same la kite..fes time as a blogger..hee

Suhaili Sarif said...

betul tu sunah..akak pun 1st time sebagai blogger ni.hehe
memang terasa kelainannya..alhamdulillah
rasa best sgt2.hehe

aiman said...

sama la.. 1st time jugak.. doakan yang terbaik..

sergeant keroro said...

sama lah, hehe XD

tahun ni rasa lain, happening :)

Dzarief Zuhdi said...

amin ya rab.. :D

Fathin Fazila Razali said...

assalammualaikum... samalh mcm zyla.. lagi2 msh baru dlm blogger ni.. msti banyak cerita baru nanti sebelum or selepas berbuka... tak sabarnya nak bc

Anies Anessa said...

sama la kita akak...btw,selamat menyambut ramadhan al-mubarak nie yer

Ezad Skytech said...

rasanya ramai jugak la yg first time sambut puasa sebagai blogger tahun ni termasuk la saya ni kak..hee =D

~RizaL~ said...

salam ramadhan dr betol2 ramahdan first sbgai blogger.. hehe =)

meh baca entry agak kelakar kot.. hehe
http://hanyaaku91.blogspot.com/2011/08/kenangan-ponteng-puasa-dan-bulan.html

jaya jr said...

klp puasa ni lagi suke jadi blogger..sebab macam2 boleh share..huhu..selamat pagi 1Ramadhan :)

BEN ASHAARI said...

selamat beramal ibadat.. hehehe ..

salemaziz said...

istiqamah itu memang penting.
selamat berpuasa,,hehe.. ;)

Iffah Afeefah said...

taun ni rase lain sbb tak sahur

hehe

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hehe semua comment ckp same la..

sy pon takkan nak cakap tak sama pulak kan..hehe

same jgklah ;)

Isteri Encek Bard said...

Selamat berpuasa dik.. maaf dipinta andai ada tersalah kata dari akak

azila said...

btol tu..kzla pon harap agar dpt istiqamah sehingga ke hujung ramadhan sunah..sbb kdg2 mudah terlalai..kelemahan diri sendiri:(

Panggil aku Han said...

Insyaallah...moga2 amalan kita diterima oleh-nya..
han pn 1st time sambut puasa as a blogger..:)

Mutiara Bernilai said...

along pon same!

insyaAllah,,

JIJI YU said...

aku nak kongsi sumer tazkirah aku dari semalam sampai malam last..ehehhe

Anum said...

selamat berpuasa

Qaseh dalia adelia said...

salam ramadhan hehe

Munna said...

selamat bpuasa juga sunah =)

aizamia3 said...

betul tu..
buat pertama kali tahun ni berlainan dari tahun sebelumnya sebab meriahnya bersama blogger di alam maya ni.. ;)

syerz eyryn said...

selamat berpuase :)

mas saari said...

akak pun pertama kali..
teruja sangat rasanya, sebab dapat cerita kisah2 puasa kat blog!

::blog anak jawer:: said...

selamat berpuasa kak... :8)

cahaya azyla said...

salam ramadhan al-mubarak..moga ramadhan kali ini membawa 1000 keberkatan buat kita semua.insyaallah..kak sunah takde banner blog ker?

rosmina samin said...

Selamat berpuasa Sunah :) 1st time berpuasa sebagai blogger ..meriah ^^

FasiHaH SupiaN said...

memang terasa kelainannya......dah lama ada blog, tp tahun ni baru rasa berblog dlm bulan puasa...

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.