Monday, August 1, 2011

First Ramadhan As A Blogger...


Yup! Pertama kali...

Ops, macam mana pulak leh jadi first time tapi da berblog dari tahun 2008 lagi? Err... Kalau ada yang tanya saya soalan ni, ini jawapan saya...

Memang Ramadhan kali ini terasa kelainannya berbanding tahun-tahun yang lalu. Kerana untuk Ramadhan kali ini, buat pertama kalinya setelah bertahun-tahun berblog, saya menyambutnya bersama-sama dengan semua blogger di alam maya. Manisnya detik merindui Ramadhan dan saat-saat menanti kedatangannya dirasakan bersama, setiap rakan blogger yang menyambut Ramadhan pula berkongsi entri masing-masing sedari awal detik Ramadhan semalam.

Pastinya semua mengharapkan Ramadhan kali ini lebih baik dari tahun-tahun yang sudah. Saya juga mendoakan yang sama untuk semua. Kepada rakan-rakan blogger, jom kita manfaatkan bulan ni dengan sebaik-baiknya, memperbaiki segala amalan dan meningkatkan keimanan serta ketaqwaan kepada Allah yang Maha Pemurah memberikan kita usia hingga ke saat ini untuk mengecapi manisnya Ramadhan.

Kita kongsikan yang baik-baik kepada semua, biar semua mendapat manfaat~ Then, usaha untuk istiqamah hingga selepas Ramadhan juga~ Insya'Allah... :)

Semoga segala amalan baik yang kita lakukan dalam bulan kemuliaan ini diterima olehNya. Ameen...

31 comments:
Write Comments
  1. weeeeee =)
    betooooooooooooooool!
    hhehe
    banyak plak ooo kan..hehehe
    terase cam sedang berada depan blogger sume
    kikiki
    indahnye
    >______<

    ReplyDelete
  2. Setuju ng istiQamah tu.. ;) Ramadhan permulaan, dan akhirnya dianya bertrusan dalam idup,. kan boss? ;)

    ReplyDelete
  3. same la kite..fes time as a blogger..hee

    ReplyDelete
  4. betul tu sunah..akak pun 1st time sebagai blogger ni.hehe
    memang terasa kelainannya..alhamdulillah
    rasa best sgt2.hehe

    ReplyDelete
  5. sama la.. 1st time jugak.. doakan yang terbaik..

    ReplyDelete
  6. sama lah, hehe XD

    tahun ni rasa lain, happening :)

    ReplyDelete
  7. assalammualaikum... samalh mcm zyla.. lagi2 msh baru dlm blogger ni.. msti banyak cerita baru nanti sebelum or selepas berbuka... tak sabarnya nak bc

    ReplyDelete
  8. sama la kita akak...btw,selamat menyambut ramadhan al-mubarak nie yer

    ReplyDelete
  9. rasanya ramai jugak la yg first time sambut puasa sebagai blogger tahun ni termasuk la saya ni kak..hee =D

    ReplyDelete
  10. salam ramadhan dr betol2 ramahdan first sbgai blogger.. hehe =)

    meh baca entry agak kelakar kot.. hehe
    http://hanyaaku91.blogspot.com/2011/08/kenangan-ponteng-puasa-dan-bulan.html

    ReplyDelete
  11. klp puasa ni lagi suke jadi blogger..sebab macam2 boleh share..huhu..selamat pagi 1Ramadhan :)

    ReplyDelete
  12. selamat beramal ibadat.. hehehe ..

    ReplyDelete
  13. istiqamah itu memang penting.
    selamat berpuasa,,hehe.. ;)

    ReplyDelete
  14. taun ni rase lain sbb tak sahur

    hehe

    ReplyDelete
  15. hehe semua comment ckp same la..

    sy pon takkan nak cakap tak sama pulak kan..hehe

    same jgklah ;)

    ReplyDelete
  16. Selamat berpuasa dik.. maaf dipinta andai ada tersalah kata dari akak

    ReplyDelete
  17. btol tu..kzla pon harap agar dpt istiqamah sehingga ke hujung ramadhan sunah..sbb kdg2 mudah terlalai..kelemahan diri sendiri:(

    ReplyDelete
  18. Insyaallah...moga2 amalan kita diterima oleh-nya..
    han pn 1st time sambut puasa as a blogger..:)

    ReplyDelete
  19. aku nak kongsi sumer tazkirah aku dari semalam sampai malam last..ehehhe

    ReplyDelete
  20. selamat bpuasa juga sunah =)

    ReplyDelete
  21. betul tu..
    buat pertama kali tahun ni berlainan dari tahun sebelumnya sebab meriahnya bersama blogger di alam maya ni.. ;)

    ReplyDelete
  22. akak pun pertama kali..
    teruja sangat rasanya, sebab dapat cerita kisah2 puasa kat blog!

    ReplyDelete
  23. salam ramadhan al-mubarak..moga ramadhan kali ini membawa 1000 keberkatan buat kita semua.insyaallah..kak sunah takde banner blog ker?

    ReplyDelete
  24. Selamat berpuasa Sunah :) 1st time berpuasa sebagai blogger ..meriah ^^

    ReplyDelete
  25. memang terasa kelainannya......dah lama ada blog, tp tahun ni baru rasa berblog dlm bulan puasa...

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com