BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, October 16, 2011

Bak Mutiara...


Mutiara...
Ada macam-macam jenis, ada macam-macam rupa, ada macam-macam warna...


Mutiara...
Ada usianya tersendiri. Kalo yang muda, kilaunya putih berseri. Cerah memukau warnanya. Kalo yang tua, hitamnya kebiru-biruan, nampak ekslusif dan penuh misteri.


Mutiara...
Ada yang asli dan tak asli. Kalo yang asli, warnanya ikut usia. Hanya antara putih dan hitam. Kalo yang tak asli, ade kaler pink, hijau, biru, kuning...cantik memang cantik, tapi semua tu hanya 'inject' semata-mata.


Mutiara...
Perasan tak, wanita pun macam mutiara jugak...


P/S: Memang banyak mutiara kat sini...


18 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cantik...umpama mutiara, sgt berharga.dah la sebiji tiram tu bertahun2 br dia dpt hasilkan mutiara

FaKArePa!n said...

Kayo Pakcik kalau dapat jual sumo ni.. hihih

Niena Pengembara Ilahi said...

cantik...
ye..wanita pn sama mcm mutiara jgak..mndalam sesgt maksud tu...

Kalamhati said...

kat sabah ye..=)

mas saari said...

akak suka mutiara tapi suka tengok jelah, pakai tak suka!

APi said...

suka mutiara yang hitam..
anggun, menawan, karisma.. =]

JIJI YU said...

aku minat kristal

cik pulau said...

sebut mutiara je.. ingat sabah.. huhuhu

K O R I E said...

berkilaunya mutiara..

blog ni pun umpama mutiara jugak ^^

Selendang Merah said...

wah cantik2....

Iffah Afeefah said...

cantik

lg indah kalo ade kat tgn i hahaha

sfiqs said...

menarik!! iman adalah mutiara..

maszull said...

salam sunah...kilauan mutiara di negeri dibawah bayu...cantik, menarik dan tertarik yg amat2 sgt bah....:)

[sutera kasih] said...

laaa..pegi KK rupanya..sy baru je pegi pasar pilipin aritu hehe

Eika Arysha said...

cantiknye....tolong belikan eika satu...hehehe

Eera Shera said...

kak sunah kat sabah ke?

Oh Oeya said...

Mutiara pun ada inject heheh ;-)

Cantikkk..

aimie amalina said...

huuuuuuu
nape cm kat Jamilah Jewellery?
ke kat KK Plaza?
ke kat paso pilipin?
ayoooo
byk sgt teka
hehehehee
ape2 pon, aimie arap urusan akak selesai ye =]

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.