BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, June 26, 2011

Jangan Laaa Jeles Dengan Awek Blogger Ni...



Bila hati cik adik ni berbicara dalam blog dia, perghhhhh! Sampai ada yang sentap-sentap tuuu... Mesti orang tu jeles sebab tau dia dah berjaya meneka tajuk buku Stanza Cinta dengan cepat dan tepat semalam... Hurmmm...

P/S: Cik Arda ada buat GA!!! Jenguk SANA, SANA!


Kalau Macam Ni Lah Kan... Maafkan Saya...


Bila blogwalking untuk membalas komen-komen pembaca, selalunya saya akan klik dekat nama pengomen untuk ke profile dia.

Then, saya akan klik link blog dari profile tu. Kemudian baca entri-entri dia yang terkini kat blog tu. Ok la kan, macam tu? Kalau tengok bloglist kadang-kadang tak updated lagi kot-kot dia baru update beberapa saat yang lepas.

Tapiiiiii...

Kadang-kadang bila klik nama pengomen nak ke profile, jadi macam ni pulak...

I'm not available anymore... Eh, salah!

Kalau macam ni, maafkan saya... Tak dapat nak jejak balik... Huhuhu... Lepas ni, kamu-kamu semua pastikan link kamu ada dalam profile ye... Kalau nak buat profile not available gak, jangan lupa tinggal hyperlink sekali dalam komen. Nak gak jenguk blog-blog pengomen ni... ^_^

Terima kasih kepada semua yang bagi pandangan untuk isu BERSIH 2.0.

P/S: Areliff ade buat segmen gak kat SINI.


Oh, BERSIH nyaaa...!


Laman web rasmi BERSIH

Bukan bersih pembersihan.

Tapi BERSIH 2.0... Kamu tahu pasal ni? Tadi gi jenguk satu blog ni, ade cerita tentang BERSIH 2.0 kat SITU, membuatkan saya tertarik untuk menulis entri ni. Mungkin tak ramai antara kita yang nak amek tahu tentang BERSIH 2.0 ni walaupun kat TV dan akhbar dah terpampang begitu banyak isu pasal BERSIH 2.0. Mende BERSIH ni sebenarnya?

"BERSIH bermula dengan penubuhan sebuah Jawatankuasa Bertindak Bersama bagi reformasi sistem pilihanraya pada Julai 2005. Objektif gabungan yang ditubuhkan ialah untuk mendesak sebuah reformasi dalam proses pilihanraya di Malaysia."

Itu pengenalan tentang BERSIH dalam web rasmi BERSIH kat SINI. Kalau nak tengok matlamat BERSIH dengan lebih detail pulak leh jenguk SINI.

Kalau tengok pada matlamat tu, dan 8 tuntutan BERSIH 2.0, saya setuju perhimpunan ni dijalankan. Cumanya, eloklah perhimpunan ni diadakan secara aman damai, takde pertumpahan darah tu semua. Kadang-kadang saya tengok, aman damai jeeee...yang buat jadi tak aman tu bila FRU menyibuk nak main baling-baling gas pemedih mata. Opsss~ Soriiii~~~

Nak join berhimpun 9 Julai ni, boleh tak?


Duduk Tepi Tingkap Kalau Sedih...


Danbo by ~kitinggiling on deviantART

Kalo tengah bersedih, memang akan duduk tepi tingkap untuk meratapi kesedihan eh? Nape bukan duduk atas tangga ke, duduk dalam bilik ke, duduk tepi pantai keee... (Macam semua ni pun boleh je dibuat masa tengah sedih... Hehehe...)

Ehe... Ayat pertama tu saya amek dari entri Iffah Afeefah yang ni. Tadi rasa nak buat entri untuk kupas isu yang sama, tapi semalam pun da cakap pasal hati yang terluka. Jadi, tak jadi lah buat, gi baca kat sana... Betul la ape yang dia cakap dalam tu... Takkan bergolek-golek punya...


Dah, dah... Stop Teka-teka...


Sepeninggalan Cici malam tadi, eh! Bukan, sejak saya meninggalkan blog malam tadi, dah banyak dah yang meneka... Sape eks yang betul jawapan dia? Ramai yang betul, tapi sape yang paling cepat dan tepat tu? Kita tunggu malam nanti eks~ Saspen tak, saspen tak? :p

Semalam saya ade post tentang perempuan dan masak-memasak. Erm, banyak respon dari pembaca, dan tak kurang jugak yang mengamuk. Kih kih kih. Mengamuk kat grup-grup blogger lerr. Mungkin sebab tak baca entri, ade yang terus melatah dan berkata, "alaa...ade je yang tak pandai masak, kawen cepat..." dan ade jugak yang kata "tak setuju dengan tajuk entri..."

Hehehe... Tajuk entri tu kan diambil dari kata-kata ummi. Tentang jodoh dan pertemuan, masih dalam urusan Allah. Bukan bergantung kepada pandai memasak ke tak. Ya, memang ada yang kawen awal tapi tak pandai masak, sebab ape? Sebab jodoh dah sampai... Takde yang dapat menolak bila waktu dah sampai, sama macam ajal dan maut jugak. Semua tu kan da disusun indah oleh Dia?

Still, kemahiran memasak tu penting sebagai seorang isteri dan ibu dalam keluarga kamu nanti. Bahkan, sebagai seorang anak pun, kadang-kadang kena pandai masak, kata nak tolong mak bapak, kan? :)


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.